گرانی 18 درصدی نفت آمریکا در نتیجه تحریم‌های ترامپ

قیمت‌های انرژی در این روزها متاثر از عوامل بین‌المللی و استراتژیک شاهد رشد زیادی شده است بطوریکه میانگین رشد قیمت نفت آمریکا نسبت به ماه‌های قبل به بیش از 18 درصد هم می‌رسد.معاملات نفت روز جمعه تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه شرکت نفتی دولتی ونزوئلا که ریسک کمبود عرضه در بازار را برانگیخت، در قیمت بالاتری بسته شد و افزایش هفتگی نشان داد.بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در مارس روز جمعه ۱.۴۷ دلار یا ۲.۷ درصد افزایش یافت و در ۵۵.۲۶ دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته ۲.۹ درصد افزایش ثبت کرد. شاخص قیمت نفت آمریکا در ژانویه ۱۸.۵ درصد رشد داشت.
بهای معاملات آتی نفت برنت برای تحویل در آوریل ۱.۱۹ دلار یا ۳.۱ درصد افزایش یافت و در ۶۲.۷۵ دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته حدود ۱.۸ درصد افزایش داشت. نفت برنت در ژانویه ۱۵ درصد رشد قیمت داشت.روند صعودی بهای نفت پس از انتشار آماری که کاهش شمار دکل‌های حفاری نفت فعال آمریکا در هفته گذشته را نشان داد تداوم پیدا کرد.طبق آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شمار دکل‌های حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته ۱۵ حلقه کاهش یافته و به ۸۴۷ حلقه رسید و افزایش ۱۰ حلقه‌ای هفته پیش را تا حدودی جبران کرد.با این حال، ونزوئلا همچنان اصلی‌ترین موضوع مورد توجه معامله گران نفت مانده است. 
دولت ترامپ دوشنبه هفته گذشته تحریم‌ها علیه شرکت PDVSA ونزوئلا را رونمایی کرد تا همزمان با حمایت از گوان گوایدو، رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا، فشار بر دولت نیکولاس مادورو را مضاعف کند.به گفته نعیم اسلم، تحلیلگر ارشد در شرکت «تینک مارکتس»، معامله گران معتقدند که بحران ونزوئلا، یکی از عواملی است که از قیمت طلا پشتیبانی می‌کند و تصور می‌رود که این وضعیت بزودی حل می‌شود زیرا این کشور درصدد فروش بخشی از ذخایر طلای خود است. قیمت نفت احتمالاً بالاتر خواهد رفت اما نباید انتظار جهش گسترده آن را داشته باشید.
در این بین، نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک که متشکل از ۱۴ کشور عضو است، ۳۰.۹۸ میلیون بشکه در روز نفت در ژانویه تولید کرد که ۸۹۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با دسامبر کاهش داشت و بزرگترین کاهش ماهانه از ژانویه سال ۲۰۱۷ به این طرف بود. به گفته معامله گران، انتشار این گزارش روی قیمت نفت بی‌تأثیر نبود. براساس گزارش مارکت واچ، اوپک و متحدانش شامل روسیه که به اوپک پلاس معروف هستند، در دسامبر توافق کردند تولیدشان را مجموعاً ۱.۲ میلیون بشکه در روز در نیمه اول سال ۲۰۱۸ کاهش دهند تا از اشباع عرضه بازار جلوگیری کنند. 


قیمت‌های نفت از پایین‌ترین رکورد خود در آخرین هفته دسامبر سال ۲۰۱۸، حدود ۲۷ درصد افزایش پیدا کرده است با این حال هشدار صندوق بین‌المللی پول در خصوص دورنمای تیره اقتصاد جهانی، روی جو بازار تأثیر گذاشته است.همچنین بر اساس این گزارش،قیمت نفت در واکنش به انتشار آمار رسمی که رشد کمتر از حد انتظار ذخایر این کشور را نشان داد صعود کرد.قیمت جهانی نفت در آخرین روز کاری هفته گذشته (جمعه) تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا و کاهش حفاری‌های نفتی در ایالات متحده، افزایش یافت.به گزارش رویترز، روز جمعه در بازارهای جهانی بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (نفت مرجع اروپا) بیش از یک دلار و 91 سنت (معادل 3.14 درصد) افزایش یافت و بشکه‌ای 62.75 دلار به فروش رفت.به باور تحلیلگران عرصه انرژی، علاوه بر تحریم آمریکا، کاهش سکو‌های حفاری شرکت‌های نفتی در ایالات متحده نیز از دیگر عوامل افزایش بهای نفت است.با وجود آنکه ظرفیت تولید نفت ونزوئلا به سبب تحریم‌های آمریکا به شدت کاهش یافته است، اما این کشور همچنان یکی از بازیگران اصلی در بازارهای نفتی جهان محسوب می‌شود.
تحریم واردات نفت ونزوئلا از سوی آمریکا همواره یکی از ابزارهای مهم واشنگتن برای مقابله با دولت کاراکاس بوده است.در همین ارتباط، دولت دونالد ترامپ دوشنبه گذشته در بحبوحه بحران سیاسی در ونزوئلا اعلام کرد، شرکت نفت دولتی این کشور (PDVSA) را تحریم می‌کند.
استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا در این باره گفت: راه رفع تحریم‌ها علیه شرکت نفت ونزوئلا انتقال سریع حکومت به رئیس جمهوری موقت (گوایدو) یا به دولتی است که بصورت دمکراتیک انتخاب شده باشد.