از حضور جهانگیری در همه مناظره‌ها تا تاکید بر حقوق شهروندی

صادقانه با مردم حرف زدن، مصداق حقوق شهروندی است
حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی هم در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت در ارتباط با چگونگی برخورد با برخی کانال‌های تلگرامی‌اظهار کرد: باید مورد به مورد مسائل را دید و مشکل‌دار بودن آنها را تشخیص داد. قرار نیست هر کانالی به صورت مطلق بسته شود. باید فضای ارتباطی برقرار و سرعت ارتباطات تضمین شود؛ چرا که رعایت این مسائل، بستر توسعه کشور، خدمات بهتر، سلامت اداری و اقتصادی و شفافبت به همراه می‌آورد.
وی ادامه داد: کانال‌هایی که مضر و مشکوک هستند باید مورد به مورد شناسایی و طبق قانون فیلتر شوند. هر کس که مزاحم مردم و باعث سلب آسایش و آرامش شود باید او را محدود کرد نه اینکه خیابان و جاده را بست. این منطق درستی است و ما آن را تعقیب می‌کنیم.
پورمحمدی گفت: از رشد و توسعه فضای ارتباطی، ارزانی خدمات و سرعت عملیات و سالم‌سازی اداری می‌‌توان به عنوان شاخص‌های دولت الکترونیک یاد کرد. ما نمی‌توانیم از ابزارهای دولت الکترونیک عقب نشینی کنیم؛ چرا که این اقدامات حتما به ضرر منافع ملی و حتی سلامت اداری و اقتصادی است.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا در کابینه دولت بعدی حضور خواهد داشت؟ اظهار کرد: چه دلیلی دارد که من باشم. من معتقدم در فضای مدیریتی باید گردش افراد بیشتر شود؛ چرا که به نفع کشور است. موضوعات و افراد نباید به گونه‌ای باشد که ما تنها به افراد مشخصی محدود شویم.
وزیر دادگستری یادآور شد: من فکر می‌کنم به مساله حقوق و قانون باید توجه بیشتری شود. باید حقوق عامه و شهروندی را ملاک اصلی قرار دهیم و یکی از این حقوق، صادقانه با مردم حرف زدن، وعده بیهوده ندادن و واقع بینانه حرف زدن است. افراد باید وعده‌هایی که قابل عمل و اجرا باشد را بیان کنند.
آینده کشور به حضور مردم 
در پای صندوق‌های رای بستگی دارد
بیژن زنگنه نیز در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت، اظهار کرد: تا زمانی که به طور مستمر بنزین تولید نکنیم هیچ برنامه ای برای اعلام آن نداریم. هر وقت که توانستیم تولید بنزین را مستمر کنیم و مقدارش مشخص شد اعلام می‌کنیم. ما هیچ احتیاجی به اقدامات نمایشی نداریم و تا وقتی که از تولیدمان مطمئن نشویم مراسمی‌نخواهیم داشت.
وی همچنین در ارتباط با انتقادات برخی که عقیده داشتند طرح‌های دولت دیربازده است، اظهار کرد: آرزوی ما این بود که زودتر از این هم طرح‌هایمان را به انجام برسانیم اما زورمان همین قدر بود.
وی ادامه داد: مشکل مالی، مشکل تحریم‌ها و مشکل بهم ریختگی مدیریتی وجود داشته  است ، اما من وارد این موضوعات نشدم و تحلیل نکردم که چه چیزهایی را تحویل گرفته ایم؛ اما اگر لازم باشد حتما تحلیل می‌کنم که شرایط پیش از این چگونه بوده است و چه مشکلاتی از لحاظ مدیریتی و در هم ریختگی شرایط داشتیم.
زنگنه گفت: من همیشه گفته ام مشکل پروژه‌ها و اداره کشور پول نیست. اگر تدبیر باشد، خود تدبیر پول را جور می‌کند. نکته آن است که باید اجازه دهیم که تدبیر اعمال شود. امیرالمومنین گفته اند اگر آدم قدرت اعمال تدبیر را نداشته باشد تدبیرش هم به درد نمی‌خورد.
وی همچنین در ارتباط با چشم انداز صنعت نفت ایران، گفت: آینده کشور به تصمیم مردم بستگی دارد. مردم باید تصمیم بگیرند که کشور چطور اداره شود. واقعیت این است که تصمیم مردم تصویر آینده کشور و حوزه‌هایی مثل حوزه نفت را مشخص می‌کند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: نظر شش کاندیدای انتخاباتی با یکدیگر متفاوت است. اگر هر کدام شان بر سر کار بیایند یک سرنوشتی بر کشور حاکم می‌شود.
 تعطیلی کارخانه‌ها مربوط به
 سه یا چهار سال گذشته نمی‌شود
همچنین محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنده قطعا از آقای روحانی حمایت می‌کنم و حضور بنده در کابینه دولت آینده بستگی به تصمیم مسئولان دارد.
وی ادامه داد: اگر شخص دیگری به جز آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود قطعا در دولت حضور نخواهم داشت، اما اگر وی در انتخابات پیروز شود ترجیح می‌دهم افراد جدیدی مسئولیت‌های دولتی را بپذیرند و بنده در کنار آن‌ها فعالیت کنم.
نعمت‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که پیشنهاد شما به رئیس‌جمهور آینده چه خواهد بود، تصریح کرد: توجه جدی به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امری حائز اهمیت است چرا که این مهم سیاستی جامع بوده و کلیه سیاست‌هایی که در راستای اشتغال، تولید، نوآوری و مردمی‌کردن اقتصادی قرار دارد در یک هدف جمع‌‌آوری شده است.
وزیر صنعت ادامه داد: براساس منویات مقام معظم رهبری سیاستی جامع در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی که شامل رویکرد دانش‌‌بنیان، عدالت‌خواهی، درون‌زایی، برون‌گرایی‌ است بایستی شکل گیرد و همه مسائل مطلوب و تجارب جهانی باید مورد توجه قرار گیرد. وی گفت: دولت با انتصاب جهانگیری به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در تلاش است تا سیاست اقتصاد مقاومتی را محقق کند لذا بیش از چهل مورد مصوبه برای دستگاه‌های اجرایی تکلیف شده تا به آن‌ها عمل شود.
نعمت‌زاده با اشاره به وضعیت کارخانه‌های تعطیل شده در سال‌های اخیر اضافه کرد: تعطیلی کارخانه‌ها مربوط به سه یا چهار سال گذشته نمی‌شود برخی از این کارخانه‌ها در 10 الی 15 سال گذشته به تعطیلی کشیده شد به هرحال این نوع کارخانه‌ها قدیمی‌و فرسوده هستند و اگر مالکان آن‌ها تمایلی به بازسازی و نوسازی آن‌ها داشته باشند در این زمینه اقدام کنند.
وزیر صنعت ادامه داد: برخی از مالکان این کارخانه‌ها خارج از کشور به سر می‌برند و کارخانه‌ آن‌ها به کسانی واگذار شده که تمایلی به راه اندازی آن‌ها ندارند برخی از آن‌ها هم سرمایه کافی برای نوسازی ندارند. کارخانه ارج هم در منطقه‌ای قرارگرفته که مالکان آ‌ن‌ها رغبتی به سرمایه‌گذاری مجدد ندارند لذا امری بدیهی‌ است که برخی شرکت‌ها منحل می‌شوند و شرکت‌های جدیدی روی کار می‌آیند.
با پول دادن به مردم نمی‌شود
 اشتغال ایجاد کرد
علی ربیعی در حاشیه دیروز جلسه هیأت دولت در ارتباط با تعداد بیکاران کشور و برنامه‌های دولت برای آن، اظهار کرد: من در مجلس هم که گزارشی در این رابطه ارائه و تأکید کردم که ما اکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار داریم. حتی درباره شاخص‌ها و مبناها هم بحث شد که با هر شاخص و مبنا و طبق مبناهای سازمان‌های بین‌المللی که در سال‌های گذشته هم جاری بود، این آمار خیلی تغییر نمی‌کند اما فهم این مسئله برای ما بسیار مهم است و اکنون داریم تلاش می‌کنیم که تعداد ایجاد اشتغال را به یک میلیون افزایش دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل تلنباری بیکاری در دوره‌های قبل بوده که در طول سال‌ها به نسبت تعداد افرادی که وارد بازار کار می‌شدند، شغل ایجاد نشده است.
وی در همین رابطه افزود:این جمعیت نیز امروز به تعداد بیکارها اضافه شده که بر این اساس یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سالانه وارد بازار کار می‌شوند و ما برای اینکه به این مسئله فائق بیاییم سال گذشته حدود شش جلسه اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و ۲۰ جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال به این امر اختصاص دادیم و یکسری برنامه‌هایی تحت عنوان برنامه ۹ گانه اشتغال داریم. در واقع می‌خواهیم  از دو مسیر برای ایجاد شغل اقدام کنیم. 
ربیعی گفت: پدیده رشد جمعیت خواهان اشتغال هم یک پدیده‌ جهانی و هم یک پدیده در کشورهایی مثل ما است که بعد از یک دوره رکود مزمن یک باره رشد می‌کند و این رشد به سرعت روی اشتغال تاثیر می‌گذارد.
وی با بیان اینکه برنامه‌هایی که در نظر گرفتیم به رشد کمک می‌کند، گفت: طرح کارورزی یکی از این برنامه‌ها است. این طرح فارق‌التحصیلان دانشگاهی را هدف گیری می‌کند، استان‌ها شناسایی می‌شوند. سامانه ثبت نام در آن در نظر گرفته شده است. سلسه مراتبی دارد که ۲۵درصد تا ۵۰درصد مزد را به کارآفرینان می‌دهیم و افراد با این مزدها جذب بازار کار می‌شوند.
ربیعی افزود: به طور امتحانی در سه استان کشور انجام دادیم و نتایج نشان داد که ۷۰درصد آن‌ها وارد بازار کار می‌شوند. این موضوع فرق دارد با اینکه می‌گویند فلان مقدار تومان به مردم می‌دهیم.