چشم امید آمريكا به کردستان عراق است

دشمني‌ها در فضاي سياسي و كشمكش‌هايي كه هميشه در دنيا وجود داشته و دارد، برگرفته از ذات زياده‌خواه بشر بوده و اين موضوع هيچ‌گاه حتي به صفر نيز نزديك نشده است چه برسد به آنكه پاياني بر آن محتمل باشد. در همين راستا قرن‌هاست كه شاهد درگيري‌هايي ميان قشرهاي مختلف مردم و دولت‌ها بر سر منافع هستيم و اين روزها نيز برگرفته از همان سياست‌ها مشاهده مي‌كنيم كه كشورهاي غربي و در صدر آن‌ها آمريكا مدام با سياست‌هاي زياده‌خواهانه خود مي‌كوشند تا در منطقه‌اي به نام خاورميانه كه ارتباط جغرافيايي با آن‌ها ندارد، شيطنت كرده و به منافع خود دست پيدا كنند. در تازه‌ترين اقداماتي كه اين كشور و دولتمردان آن در برنامه خود قرارداده‌اند، شيطنت در مناطق نزديك به مرزهاي غربي و شمال‌غربي كشورمان است. آن‌ها بعد از آن كه در عمليات فريب سعي كردند نشان دهند نيروهاي خود را از سوريه خارج كردند، آن‌ها را به شهرهاي كرد نشين عراق انتقال دادند و در آن منطقه نيروهاي خود را به همراه نيروهاي گروهك منافقين تجهيز كرده‌اند.
اقدامي كه تا كنون از جانب مقامات و مسئولان نظامي و سياسي ايران واكنش خاصي را به آن نشان داده نشده است. نكته اينجاست كه اگر آمريكا قصد داشت سايه‌سنگين خود را از منطقه كم كند و بخش‌‌هايي را تخليه كند چرا آن‌ها را از نقطه‌اي به نقطه‌ ديگر انتقال داد و اين گراي اشتباه تا چه حد مي‌تواند براي كشورما هزينه ساز باشد؟! مساله ديگر سكوت و بي‌اطلاعي مسئولان در قبال اين تحركات است، زيرا نه واكنشي از آن‌ها مشاهده مي‌كنيم و نه زماني كه با برخي از آن‌ها تماس مي‌گيريم اطلاعي از اين اقدامات دارند.
در همين راستا روزگذشته به سراغ برخي از نماينده‌ها رفتيم كه يا بي‌‌خبر بودنديااطلاعات كافي در اين زمينه نداشتند. اردشير نوريان،نماينده شهركرد درباره اين نكته گفته است كه آمريكا جابه‌جايي‌هاي زيادي را در كشورهاي ديگر انجام مي‌دهد اما جزييات اقدامات جديد اين كشور در كردستان عراق را نمي‌دانم! از طرف ديگر جلال محمودزاده، نماینده حوزه انتخابیه مهاباد نيز كه درباره مسائل ديگر اظهارات فراواني در پرونده دارد، درباره تحركات آمريكا در كردستان عراق اعلام بي‌اطلاعي مي‌كند! تنها فردي كه توانست در اين باره اندكي سخن بگويد، محمدابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است كه در گفت‌وگو با «قانون» توضيحاتي در اين زمينه ارائه داد كه در ادامه مشروح آن را مي‌خوانيد.
شما درباره تحرکات جدید آمريكا كه در کردستان عراق انجام گرفته‌ و مسئولان اين كشور در حال انتقال نیروهای خود به این منطقه هستند، اطلاعي داريد؟


بله این اتفاق افتاده است. آمریکا بعد از اینکه از سوریه نا امید شد، برای انجام شیطنت‌های خود کردستان عراق را انتخاب کرد. از طرفی نیز وقتی آمریکایی‌ها در خود عراق بستری مناسب برای تحرکات خود فراهم ندیدند، حالا چشم امیدشان به کردستان عراق است و می‌خواهند تا از فضای این منطقه سوءاستفاده کنند. حتی شنیده شده است که آمریکا بخشی از نیروهای داعش را به کردستان عراق فرستاده است. در عین حال گروهی از منافقین نیز به این منطقه فرستاده شده اند. به هر حال آمریکا برای شیطنت های خود این بار این منطقه را انتخاب کرده است.
آیا این اتفاق می‌تواند زمینه‌ساز یک درگیری در مرزهای کشور باشد؟
خوشبختانه در این زمینه مردم منطقه از بعد اجتماعی آمادگی لازم را دارند. مردم عراق، ایران و روسیه، هم از بعد اجتماعی و هم از بعد حاکمیتی آمادگی لازم را دارند و تسلط لازم به نیروهای دشمن در همه این کشورها فراهم است. نیروهای ایرانی در این زمینه به اندازه کافی قدرت دارند و به نیروهای آمریکایی بستر لازم برای فعالیت در مرزها را فراهم نخواهند کرد. ولی به هر حال آمریکا کشوری است که حتی برای حفظ آبروی خود هم که شده، خواستار انجام این تحرکات است و دست و پا می زند تا در این منطقه عرض اندام کند.
شما خبر جدیدی درباره همکاری سازمان منافقین با کردها یا آمریکایی ها برای ضربه زدن به کشور شنیده اید؟
به ما خبر رسیده که کشور آمریکا از ظرفیت منافقین برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کند و در هر جایی که روزنه ای برای نفوذ وجود داشته باشد، این کشور از آن به عنوان ابزاری برای ضربه زدن به ایران استفاده می کند.
اگر قرار باشد این امر اتفاق بیفتد، تمهیداتی برای مقابله دارید؟
بله، در صورت این اتفاق بي شك تمهیدات لازم در اختیار کشور و مسئولان مربوط ماست. در حال حاضر نیروهای اطلاعاتی و امنیتی با تمام توان خود تحرکات آمریکا را زیر نظر دارند و نیروهای نظامی کشور آماده هستند تا با هر گونه اقدامی از سوی نیروهای بیگانه برخورد کنند و اوضاع به خوبی تحت کنترل است. بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
آیا می توان گفت که این سیاست بیشتر به عنوان یک عملیات فریب برای فشار آوردن به ایران است یا آمریکا می خواهد جنگ جدیدی را در خاورمیانه آغاز کند؟
بي شك آمریکا حتی اگر هم بخواهد قادر نخواهد بود تا جنگ جدیدی را در خاورمیانه آغاز کند. ولی اگر بستری برای این جنگ فراهم باشد، آمریکا از آن برای فشار به ایران و حمله به خاورمیانه استفاده خواهد کرد. باید گفت که این اقدامات آمریکایی ها بیشتر از جنبه روانی برای آن‌ها اهمیت دارد تا اینکه بخواهد اقدامی کارساز از سوی این کشور انجام شود.