ورود مدعی العموم به موضوع ادامه گرانفروشی پس از کاهش نرخ ارز

ﺳﺨﻨﮕﻮی قوه ﻗﻀﺎییه گفت: کسانی هستند که با وجود کاهش قیمت دلار، باز هم کم فروشی و گرانفروشی می‌کنند که حتما با این‌ها برخورد خواهد شد.          به گزارش خبرگزاري ميزان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسني‌اژه‌اي دیروز در يكصدوسي و پنجمين نشست خبري خود با اصحاب رسانه گفت: در فاصله زمانی نشست قبلی تا امروز تعدادي از افراد به اتهامات مالي محاكمه و حکم آنها قطعی شده است که اسامی آنها را به این شرح اعلام می‌کنم: 1. «حمیدرضا جان‌قربان» فرزند علمدار، پزشک به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور، 20 سال حبس، 1هزار و 200 میلیارد ریال جزای نقدی در دادگاه ویژه اصفهان محکوم شده است. 2. «آزاده سجادیه» (همسر حمیدرضا جان‌قربان) فرزند یحیی، پزشک به همین اتهام به 10 سال حبس محکوم شده است. 3. «شاپور هیبتی» فرزند حجت‌اله سردفتر دفترخانه شماره 79 شیراز، به جرم استفاده از سند مجعول و فروش مال غیر به 10 سال حبس و همچنین به جرم جعل سند رسمی به 4 سال حبس محکوم شده است. 4. «امیر سجادیان» فرزند عسگر به جرم جعل سند رسمی به 3 سال حبس و به جرم استفاده از سند مجعول و فروش مال غیر به 7 سال حبس محکوم شده است. 5. «محمدجواد خسروی» فرزند اسداله به جرم جعل سند رسمی 3 سال حبس و استفاده از سند مجعول و فروش مال غیر 7 سال حبس و رد مال به مبلغ 3 میلیارد و 870 میلیون ریال.
۶. «محمدکاظم احمدزاده» فرزند محمدجعفر به جرم جعل سند به سه سال حبس و استفاده از سند مجعول و فروش مال غیر ۷ سال حبس ۷. «هیبت‌اله علوی‌خواه» فرزند لطف‌اله به جرم جعل سند رسمی به سه سال حبس ۸. «بهرام رضایی لشتکی» فرزند علی به جرم جعل سند رسمی ۳ سال حبس،
۹. «محمد حسین نجم‌زاده» فرزند ذوالفقار کارمند بانک شهر شیراز به جرم خیانت در امانت به ۲ سال و ۱۱ ماه و ۱۵ روز حبس و به جرم جعل و استفاده از سند مجعول به ۴ سال حبس.
محسنی اژه‌ای با بیان اینکه از نفر سوم تا نفر قبل مربوط به شیراز بودند، ادامه داد: ۱۰. «احمد پاسدار» فرزند عبدالرسول به جرم اخلال از طریق گرانفروشی عمده به ۱۲ سال حبس و ۱۳۹ میلیارد و ۴۸۳ میلیون ریال جزای نقدی و دو سال محرومیت از دریافت ارز دولتی و کارت بازرگانی محکوم شده است. ۱۱. «مهران طیاری» فرزند اسماعیل به جرم قاچاق سوخت به ۴ سال حبس، ۸۰ میلیون جزای نقدی و به جرم جعل سند به ۴ سال حبس محکوم شده است. ۱۲. «ناصر محمدی نژاد» فرزند عبدالسلام به جرم قاچاق سوخت به دو سال حبس و ۵۸۳ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است. ۱۳. «عبدالستار ملاپور» فرزند محمد به جرم قاچاق سوخت به دو سال حبس و به همان میزان جزای نقدی ۱۴. «بنیامین گلشن‌زاده» فرزند محمد به دو سال حبس و به همان میزان جزای نقدی ۱۵. «عبدالرزاق فرقانی» فرزند حسین به جرم قاچاق سوخت دو سال حبس و به همان میزان جزای نقدی ۱۶. «سهیل آذرپور» فرزند علی به جرم قاچاق سوخت به دو سال حبس و به همان میزان جزای نقدی ۱۷. «عبدالکریم عبدلی‌پور» فرزند منصور به جرم قاچاق سوخت به دو سال حبس و به همان میزان جزای نقدی و علاوه‌بر این ضبط لنجی که سوخت را با آن حمل می‌کردند.


وی در ادامه به احکام چند محکوم در استان کهگیلویه و بویراحمد ‌اشاره کرد و افزود: ۱۸. «اردلان زینل‌زاده» فرزند نجف شهردار گچساران به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال انفصال محکوم شده است که به دلیل همکاری‌هایی که داشته از ۵ سال حبس ۴ سال آن تعلیق و از ۷۴ ضربه شلاق نیز ۵۰ ضربه تعلیق شده است. ۱۹. «میثم نارکی» معاون شهردار به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است که ۴ سال از ۵ سال تعلیق شده است.
۲۰. «علیرضا پناه‌پور» فرزند غلامحسین معاون شهردار گچساران به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است که ۴ سال از ۵ سال حبس و از ۷۴ ضربه شلاق، ۵۰ ضربه تعلیق شده است.
۲۱. «نعمت‌اله متولی امامزاده» فرزند نورمحمد کارمند شهرداری به جرم تصرف غیرمجاز به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. ۲۲. «جعفر گوهرکانی» فرزند علی معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری در کهگیلویه و بویراحمد که به جرم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی به صورت مکرر به ۱۱۰ ضربه شلاق محکوم شده است. ۲۳. «حمزه سیسختی نژادیان» فرزند حسینقلی رئیس‌امور اراضی استان کهگیلویه و بویراحمد به جرم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی به ۱۱۰ ضربه شلاق محکوم شده است. ۲۴. «الیاس تاج‌الدینی» فرزند محمد رئیس ‌سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد به جرم تصرف غیرقانونی به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
محکومیت 15 دلال خرد ارز به 6 ماه حبس
سخنگوی قوه قضائیه اظهارداشت: تعدادی از دلالان خرد و کف خیابانی بنا به نظر بانک مرکزی و وزارتخانه‌های ذی ربط جزو کسانی هستند که در نوسانات ارز و تلاطم در بازار اثر داشته و مطابق دستور قاضی توسط نیروی انتظامی جمع‌آوری شده‌اند که تعداد ۱۵ نفر از آنها محکوم شده‌اند که اسامی آنها اعلام می‌شود. این افراد به ۶ ماه حبس و هرکدام به تناسب درآمدی که از این ناحیه داشتند و به تحصیل مال نامشروع پرداخته‌اند آن اموال از آنها گرفته شده است. ۱. «سعید جبارپور» فرزند علی ۲. «مسعود جاویدان» فرزند قنبر ۳. «مصطفی سوری» فرزند رضا ۴. «حسن فراهانی» فرزند علی‌اکبر ۵. «مجید شهرابی» فرزند غلامرضا ۶. «رضا بازآزرده» فرزند نقره علی ۷. «اصغر احمدی» فرزند مصطفی ۸. «علی بازآزرده» فرزند ایرج ۹. «مجتبی سیستانی قهجاورستانی» فرزند هوشنگ ۱۰. «الیاس بازآزرده» فرزند ایرج ۱۱. «محسن غلامی» فرزند عباس ۱۲. «حمزه بازآزرده» فرزند ایرج ۱۳. «حسن خاتونی» فرزند صادق ۱۴. «علی اکبر عباسی نیکچه» فرزند علی ۱۵. «میلاد الدورمی» فرزند داوود.
هشدار به سوءاستفاده کنندگان
از نوسانات ارز
محسنی‌اژه‌ای پس از اعلام اسامی محکومان مالی اخیر به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد که خلاصه‌ای از صحبت‌های وی در ادامه می‌آید:
* کسانی هستند که به بهانه گران شدن دلار قیمت کالا‌ها را افزایش داده‌اند و از این موضوع علیه مردم سوءِاستفاده می‌کنند و برخی هم کم فروشی داشته‌اند؛ اما اکنون با اینکه کاهش قیمت دلار را شاهد بوده‌ایم، باز هم کم فروشی و گرانفروشی می‌کنند؛ لذا حتما با این‌ها برخورد خواهد شد. البته می‌دانید که برخورد با گرانفروشی مربوط به سازمان تعزیرات است که زیر نظر دولت است؛ اما با توجه به شرایط فعلی جامعه و فشاری که دشمن وارد کرده است و مشکلات معیشتی که برای مردم وجود دارد، مدعی العموم به موضوع ورود کرده است. درقدم اول دادستانی کل برای دادستان‌های مراکز استان‌ها و برخی شهر‌های بزرگ بخشنامه کرده که در این موضوع با تعزیرات همکاری داشته باشند و مثلا اگر می‌خواستند وارد منزل یا انباری شوند به آنها اجازه قضایی داده شود.اقدام دیگری که صورت گرفته است این است که دادستان‌های مراکز استان‌ها از دستگاه‌های مرتبط با موضوع مثل اصناف و تعزیرات و مدیران کل دستگاه‌هایی مثل جهاد کشاورزی یا وزارت صمت دعوت کرده‌اند و در جلسات از آنها خواستار اقداماتی شده‌اند. امیدوار هستیم که نیاز به دستگیری و بازداشت نباشد؛ اما اگر پس از این هشدار‌ها افراد بخواهند به اقداماتشان ادامه بدهند، قوه قضائیه وارد خواهد شد و با کمک تعزیرات با آنها برخورد خواهد کرد.
مختومه شدن پرونده «حسین فریدون» صحت ندارد
*در پرونده «حسین فریدون» تغییر خاصی صورت نگرفته است و هنوز در مرحله دادسراست و اینکه گفته شده است که وی تبرئه شده، کاملا تکذیب می‌شود.
*بابک زنجانی مدعی است که بخشی از اموال وی در خارج از کشور به نام دیگران است و برخی از طرف‌های معامله او در خارج هستند. ادعای او لازم است بررسی شود؛ لذا باید در محاکم آن کشور‌ها طرح دعوی شود تا مشخص شود چنین موضوعی صحت دارد یا نه. در رأی دیوان عالی درباره بابک زنجانی آمده است که می‌توانند از ارفاق قانونی استفاده کند، اما اینکه این ارفاق چیست، موضوع دیگری است.
وزیر خارجه انگلیس غلط کرده
برای آزادی «نازنین زاغری» تهدید کند
*(در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اخیرا وزیر امور خارجه انگلیس تهدیدات وقیحانه‌ای علیه ایران مطرح کرده و گفته است که یکی از مجرمین امنیتی به نام نازنین زاغری را آزاد کنید)؛ اولا اینکه غلط کرده که تهدید کرده است. ثانیا این افراد فاسد و مفسد که تا این اندازه در طول تاریخ در حق کشور و ملت ما جنایت کرده‌اند حق چنین دخالت‌هایی را نداشته و ندارند و آزادی افراد هیچ دخلی به گفته آنها ندارد و این موضوع به آنها مربوط نیست.
گزارش جدید درباره پرونده احمد عراقچی
* در پاسخ به سؤالی درباره علت طولانی شدن رسیدگی به پرونده احمد عراقچی معاون سابق ارزی بانک مرکزی)؛ روز گذشته گزارش جدیدی از یکی از مراکز رسمی در مورد آقای عراقچی و افرادی که در بازداشت هستند به دست بنده رسید که در اینجا اگر گزارش درست باشد، فاز جدیدی در پرونده باز خواهد شد و مبلغی که در این رابطه مطرح بود رقم آن کاملا متفاوت خواهد شد. مثلا در مورد یک پرونده که قبلا به آن ‌اشاره کردم طبق نامه رسمی که بانک مرکزی داده بود، به ما گفته بودند که ۱۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۵۱ میلیون یورو به آقای سالارخان داده‌ایم که بعدا وی مدعی شد دلار را قبول ندارد و ۲۱ میلیون یورو بیشتر به او نداده‌اند، ما تلاش کردیم اسناد و مدارک را به دست بیاوریم تا مشخص شود که بالاخره کدام مطلب صحیح است. به آنها اعلام کردیم که در نامه رسمی هر روز مبلغی که می‌دادید فلان قدر بوده است، مابه‌ازای این دلار، یورو را به چه حسابی ریخته‌اید و چه مبلغی گرفته اید که یک بار گفتند ۱۵۰ میلیارد تومان مازاد بر آن قیمت گرفته شده است و دفعه دیگر عدد متفاوتی را اعلام کردند و در آخرین نامه‌ای که رئیس‌کل جدید به ما نوشتند مبلغ ۱۳۹ میلیارد تومان را اعلام کردند که در اینجا نیز ۱۱ میلیارد تفاوت وجود دارد. بنابراین باید در نظر داشت که بعضی از پرونده‌ها نیاز به کار کارشناسی دارد و به همین دلیل زمانبر است. در مورد پرونده مورد نظر شما بعضی از متهمین علاوه‌بر مسئله ارزی مسائل دیگری نیز پیدا کردند و احیانا با بعضی از مشتریان بده بستان‌هایی داشتند. در نهایت روی پرونده کار و تحقیق صورت می‌گیرد و اسناد و مدارک بررسی و تناقضات رفع و رجوع می‌شود و باید در نظر داشت که این موارد جزو لوازم بعضی از پرونده‌های پیچیده است.هنوز دادگاه این پرونده شروع نشده است و مشغول مطالعه هستند و پرونده‌ای که فعلا به دادگاه رفته است ۹ نفر متهم دارد که البته از بانک مرکزی و غیر بانک مرکزی هستند. افراد دیگری نیز از بانک مرکزی تحت تعقیب هستند که یک نفر بازداشت است و پرونده آنها هنوز به دادگاه نرفته است. البته سیف در میان این ۹ نفر نیست و پرونده مجزایی دارد.
پیگیری حادثه دانشگاه علوم و تحقیقات
*درباره حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد یک هیئت کارشناسی ابتدایی در این باره نظر داده بود که کفایت نکرده؛ اعتراض شده و سپس هیئت هفت نفره این قضیه را به‌طور جدی دنبال می‌کند. دادستان کل به غیر از آن جلسه‌ای که در دانشگاه حاضر بودند، جلسه دیگری تشکیل داده و افراد مرتبط، ادارات و مسائل را بار دیگر بررسی کردند؛ بنابراین با تمام توان این کار دنبال می‌شود و همانطور که قول دادند، اگر تقصیر هر کسی باشد فرقی نمی‌کند؛ طبیعی است نظرات کارشناسی دنبال می‌شود.
*موضوع شکایت رئیس‌ دولت اصلاحات علیه مدیرمسئول کیهان چند باری است که مطرح شده و آن موقع سؤال کردند و ما گفتیم نمی‌دانیم، بعد گفتیم اگر کلاسه پرونده‌ای دارید بیاورید که شماره‌ای آوردند ما دنبال کردیم که گفتند پرونده به نتیجه نرسیده است.از شخص آقای شریعتمداری هم پرسیدیم که گفتند ما آماده هستیم، اما هنوز دعوتی نشده است؛ اگر نتیجه مشخص شد اعلام خواهد شد.
*از کارگران هفت تپه کسی در بازداشت نیست.