سهم فرهنگ و هنر از بودجه کشور بسیار اندک است

سید عباس صالحی گفت: سهم حوزه فرهنگ و هنر از بودجه کشور بسیار اندک بوده است.
به گزارش ایلنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در حاشیه نخستین جشنواره بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان درباره شرایط بودجه حوزه فرهنگ افزود: احساس می‌شود که اعتبارهای حوزه فرهنگ در بودجه کشور تناسب کافی با ظرفیت‌ها، نوآوری‌ها و کارکردهای این بخش نداشته است. فضای بودجه‌ریزی با آن چیزی که باید در فرهنگ و هنر و بخش‌های مرتبط با آن رقم بخورد، بسیار تفاوت داشته و انتظار می‌رود که با توجه به ظرفیت‌های این حوزه، نظام بودجه‌ریزی کشور در دولت و مجلس سهم واقعی‌تری برای این بخش در نظر بگیرند.
وی درباره بودجه فرهنگ و هنر استان‌ها و شهرهای کشور و بخش‌های مرتبط با این بخش اضافه کرد: رویکرد این وزارتخانه دریافت بودجه توسط استان‌ها و شهرها متناسب با ظرفیت‌هایشان است.
صالحی از دیگر موارد حفظ شهرهای تاریخی را توجه به فرهنگ و هنر دانست و اظهار کرد: فرهنگ و هنر باید به عنوان روح شهر جریان یابد و در همه فضاهای شهرهای تاریخی اگر بتوانیم روح فرهنگ تاریخی را جریان دهیم آن وقت شهرها دچار مخاطرات نمی‌شوند و در این راستا ایده میدان یا گذرهای فرهنگ و هنر با این نگاه شکل می‌گیرد که روح هنر را به کالبد شهر وارد کنیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ایده گذر فرهنگ از یزد آغاز شده و شهرهای دیگر در امتداد آن این ایده را اجرایی می‌کنند، تصریح کرد: گذر فرهنگ اگر بر پایه مردم استوار باشد و ویترینی برای خلاقیت های فرهنگی هنری شهر باشد فرصتی را برای اقتصاد فرهنگ و هنر فراهم خواهد کرد.
او خاطرنشان کرد: کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال ۹۷ انتخاب شده و اتفاقات خوبی در این راستا از ابتدای سال رخ داده که از جمله آن‌ها برگزاری نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان است.
صالحی دو مقوله کتاب و کودک و نوجوان را دارای نقطه تلاقی دانست و گفت: کتاب به عنوان قدیمی‌ترین، ماناترین، نافذترین و موثرترین رسانه بشری که سایر رسانه ها از این رسانه بهره برده و به این طریق تکثیر می‌شوند محسوب شده و کودک و نوجوان به عنوان عضو اصلی موثر نهاد خانواده شناخته می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جشنواره کتاب کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: این جشنواره در همان مسیر متکی بر حرکت وسیع مردمی با مجموعه های متعددی که این کار را سامان دادند آغاز شده و رویدادهایی که به مناسبت پایتخت کتاب ایران در کاشان رخ داده مسیر آینده پرافتخاری را برای کاشان رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه مردم کاشان همان طور که از گذشته فرهنگ ساز بودند امروز نیز چنین هستند، افزود: کاشان پر از افتخار است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است همچنان که کاشان گذشته پرافتخاری داشته آینده پرافتخاری نیز برای آن رقم بزند.
نخستین جشنواره بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان از روز ٢٢ تا ٢٤ آذرماه در کاشان پایتخت کتاب ایران برپا می‌شود. این جشنواره از برنامه‌های چهارمین پایتخت کتاب ایران است که با همت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و هتل‌های کاشان و حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.
بر اساس این گزارش با برگزاری نمایشگاه تخصصی تصویرگری کتاب کودک و نوجوان شماری از تصویرگران جهانی نیز در این جشنواره حضور خواهند داشت.
آیین افتتاحیه نخستین جشنواره بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان کاشان با حضور همایون امیرزاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی و علی غیاثی ندوشن مدیر کل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری مدیرکل، اصغر مختاری معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، علی اکبر مرتضایی معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان و میثم نمکی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ۲۲ آذر 
انجام شد.