رئیس دفتر رئیس جمهور: سازوکار ویژه مالی حداکثر تا سه هفته آینده اجرا می‌شود

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اروپایی‌ها به ما اعلام کردند که سازوکار ویژه مالی حداکثر دو تا سه هفته آینده اجرا می‌شود.
به گزارش ایرنا، محمود واعظی پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برقراری خط مالی ایران و اروپا افزود: رهبران کشورهای اروپایی، وزرای خارجه و مقامات اقتصادی آنها درهمه تماس‌هایی که با سفرای و مقامات ایرانی و وزیر امور خارجه دارند، تردیدی در برقراری سازوکار ویژه مالی ندارند و مکانیزم آن را نیز طراحی می‌کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: اروپایی‌ها مذاکرات و مشکلات خود و فشارهای آمریکا را به ما منتقل کردند. ما تاکنون اراده‌ای برای عقب انداختن این موضوع به صورت عمدی مشاهده نکرده ایم.
واعظی همچنین درباره آزمایش موشکی ایران و این که آیا در چنین سطحی در شورای عالی امنیت ملی این آزمایش‌ها و رزمایش‌ها تصمیم‌گیری می‌شود و چرا وزارت امور خارجه و دولت درگیر پاسخگویی می‌شوند، گفت: اگر خلاف قطعنامه و آنچه که ما اعتقاد داریم، انجام شود در مراجع قانونی بحث می‌شود.


وی تصریح کرد: آنچه انجام شده از نظر ما هیچ مغایریتی با قطعنامه 2231 ندارد این حق ایران است و در آزمایشی که انجام شد، هیچ مشکلی وجود ندارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درمورد ابراز نگرانی‌ها نسبت به لوایح مرتبط با FATF اظهارداشت: ارائه چهار لایحه به مجلس به معنای آن نیست که بخواهیم عضو FATF شویم. این که برخی افراد، چهار لایحه را به عضویت در این نهاد گره می‌زنند، خطا است.
واعظی ادامه داد: این نکته که گفته می‌شود عضویت یا همکاری با FATF امنیت ملی را به خطر می‌اندازد نیز صحیح نیست و شعار است.
وی خاطرنشان کرد: ما براساس این لوایح، استانداردهایی را در رابطه با پولشویی می‌پذیریم که با تمام بانک‌های دنیا عمل کنیم و هیچ ارتباطی هم به رژیم صهیونیستی ندارد.
دستور رئیس جمهور به وزیر صنعت برای کاهش قیمت کالاها
وی همچنین درباره ورود کالا با ارز دولتی اظهار داشت: کمیته‌ای در این خصوص دو هفته درباره کالاهای مورد نیاز مردم بحث کرد که 25 قلم کالا را شامل می‌شد امسال این اقلام با ارز 4200 تومان وارد می‌شود و به دستور رئیس جمهوری در بودجه سال 98 هم 4200 تومان دیده شده است.
واعظی افزود: از نظر دولت تعداد و رقم آن افزایش پیدا نمی‌کند چون برای ما بسیار مهم است نیازمندی‌های مردم ارزان به دستشان برسد؛ در این باره رئیس جمهوری وزارت صنعت را مسئول این کار کرده است.
وی یادآور شد: اینجا دو اتفاق خواهد افتاد نخست اینکه به دلیل ارزان بودن این اقلام در شهرهای مرزی قاچاق می‌شود که باید جلوی این کار گرفته شود و دیگر اینکه به دلیل آن که دست به دست می‌شود، اقلام گران‌تر به دست مردم می‌رسد.
وی تاکید کرد: زمانی که ارز 17 تا 19 هزار تومان بود قیمت کالاها افزایش یافت، الان نرخ ارز نصف شده است به طوری که دیروز زیر 10 هزار تومان خرید و فروش شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: طبیعی است که در این وضعیت قیمت کالاها کاهش یابد رئیس جمهوری به وزارت صنعت در این خصوص دستوراتی را داده است و اصناف و تجار هم در این زمینه باید کمک کنند و مردم هم در خریدها به شکلی کمک کنند تا قیمت کالاها کاهش یابد.
دولت و مجلس جلسه دیگری دارند
واعظی مهم‌ترین بحث هیات وزیران را لایحه بودجه سال 98 عنوان کرد و اظهارداشت: با توجه به رهنمودی که رهبر معظم انقلاب در مورد بودجه سال آینده داشتند، رئیس جمهوری امروز بحث مفصلی درباره لایحه بودجه سال آتی و ابعاد مختلف آن مطرح کرد و این که وزرا، روسای دستگاه‌ها، اعضای کابینه و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه هماهنگ کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: روز پنجشنبه هم جلسه بسیار مهمی برگزار می‌شود و امیدواریم بتوانیم بودجه بسیار خوبی داشته باشیم که در آن هم امورات کشور پیش برود و هم رسیدگی به طبقه کارمند، بازنشسته در آن دیده شود.
واعظی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخی مباحث مبنی بر افزایش یارانه گفت: بودجه چهارچوبی دارد، درحال حاضر شرایط تحریمی بسیار سختی وجود دارد، این که بخواهیم به سبکی که درحال حاضر حدود 78 میلیون نفر یارانه می‌دهیم، افزایش یارانه داشته باشیم، به کسی چیزی نمی‌رسد.
وی ادامه داد: روش ما در دولت این است که پرداختی به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی و حتی کسانی که در نوبت قرار دارند و شناسایی شدند، اضافه کنیم، این روش بهتر جواب می‌دهد تا این که رقم کمی را به همه ملت بدهیم.
وی درباره دونرخی شدن قیمت بنزین هم گفت: برنامه ما این است که همه کسانی که خودرو دارند کارت سوخت داشته باشند، هدف اصلی ما جلوگیری از قاچاق سوخت به کشورهای همسایه است و این مهم‌ترین اقدام است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان این که بنزین ثروت ملی است، بر لزوم صرفه جویی تاکید کرد و گفت: بنزین در ایران لیتری هزار تومان فروخته می‌شود درحالی که در برخی کشورهای همسایه تا 10 هزار تومان هم خریداری می‌شود.
واعظی اضافه کرد: اگر بنزین کالایی مثل نان بود که به طور مساوی همه مردم استفاده می‌کردند طبیعی بود که هرچقدر هم پایین نگه می‌داشتیم، باز هم پول مردم در جیب مردم بود ولی در شرایطی که درصدی از مردم از بنزین استفاده می‌کنند و درصدی اصلا استفاده نمی‌کنند ما باید بتوانیم یارانه‌ای که از بنزین کسب می‌شود در جهت کمک به کسانی که نیازمند رسیدگی بیشتر هستند،به اینها داده شود.
وی درباره برخی اظهارنظرها درباره آب و برق مجانی هم گفت: نمایندگان مجلس هم مثل افراد دیگر در جامعه نظرات خود را می‌گویند ولی وقتی به تصویب مجلس می‌رسد داستان آن فرق می‌کند، ما چنین چیزی را در بودجه ندیده‌ایم و هر کسی هم بخواهد آن را در بودجه بگذارد باید مشخص کند چیزی که از بودجه کم می‌شود از کجا جبران می‌شود.
واعظی درپاسخ به سوالی دیگر درباره حقوق‌های نجومی نیز اظهارداشت: باید این موضوع در کل کشور با هم انجام شود، در قصه حقوق نجومی در بسیاری از موارد، رقم‌های 10 و 20 میلیون پرداخت می‌شد و ما در آن زمان نجابت کردیم و نخواستیم به این موضوع دامن بزنیم. گفتیم ما خودمان آن را اعلام کردیم و خودمان هم این موضوع را حل می‌کنیم.
رئیس جمهور به همه وعده‌های خود پایبند است
رئیس دفتر رئیس جمهور درپاسخ به این سوال که گفته می‌شود دی ماه 96 معاون اول رئیس جمهور به محضر رهبر معظم انقلاب در خصوص اوضاع کشور و رفع حصر نامه ارسال کرده است، اظهار داشت: این نامه را ندیدم ولی اگر تایید شود به مردم اعلام می‌شود.
واعظی با بیان این که رئیس جمهور به همه وعده‌های خود پایبند است، خاطرنشان کرد: دکتر روحانی به آنچه مربوط به دولت بوده، عمل کرده است و آنچه که مربوط به بیرون دولت است درحال تعامل است تا فرصت شود که به آن عمل کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور اضافه کرد: برخی انتظار دارند رئیس جمهوری در این شرایط خاص با این و آن دعوا کند و اختلاف به وجود بیاورد اما وی در شرایط فعلی کشور وحدت،همدلی و تعامل را کلید عبور از شرایط تحریم و جنگ اقتصادی می‌داند.
واعظی ادامه داد: بنابراین به کسانی که به ما توصیه می‌کنند اگر رئیس جمهوری در سال 92 یا 96 ذهنیتی داشته وعلاقه‌ای به انجام یک سیاستی داشته که به تنهایی دست دولت نبوده و بلکه باید قوای دیگر هم همراهی می‌کردند و الان هم نتوانسته همراهی آنها را جلب کند طبیعی است که نمی‌تواند.
واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص برخورد گرجستان با اتباع ایرانی هم گفت: وزارت امور خارجه این موضوع را با قدرت بررسی و پیگیری کرد، سفیر این کشور در این خصوص احضار شد و سفیر ایران در گرجستان پیگیر این ماجراست.
وی افزود: وزارت امور خارجه در این باره از مردم خواست تا زمان اصلاح روش گرجستان به این کشور سفر نکنند. ما پیگیر هستیم و نتایج آن متعاقبا اعلام می‌شود.
استیضاح حق مجلس است
رئیس دفتر رئیس جمهور درپاسخ به سوالی درباره استیضاح وزیر علوم، این اقدام را حق مجلس عنوان کرد و گفت: در مجلسی که هم گروه‌های سیاسی و هم گروهای صنفی هستند، طبیعی است هرکدام براساس ملاحظاتی جمع می‌شوند و مطالباتشان از یک وزیر را اعلام می‌کنند. امیدوارم دکتر غلامی به مجلس بروند و نمایندگان را قانع کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر درباره اظهارات یکی از مسئولان سابق مبنی بر این که یارانه باید چند برابر شود، گفت: این مسئولان سابق حرف‌های مختلفی می‌زند. اگر شما همه حرف‌های او را در نظر بگیرید اولا بسیار متضاد است. دوم این که با عملکرد گذشته خود او در تضاد است.
واعظی خاطرنشان کرد: این فرد یک عوامفریبی شروع کرده است و فکر می‌کند در شرایطی که یک جنگ اقتصادی شروع شده است می‌تواند با شعار و این طور مسائل خود را مطرح کند.
وی با بیان این که عملکرد آن دولت و قول‌هایش را دیدیم، اظهار داشت: هنوز که هنوز در استان‌های مختلف می‌رویم پروژه‌های با رقم‌های بالایی قول داده که هنوز کلنگ آن زده نشده است.
واعظی گفت: مردم می‌دانند کسی که این همه مشکلات را برای ما ایجاد کرده است و این همه تحریم‌ها را به وجود آورده و روابط ما را با کشورهای همسایه بهم زد چه کسی است. ضمن این که الان همه گروه‌های سیاسی خودش هم ضد خود او شده‌اند.
انتخابات در 29 اردیبهشت تمام شد
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات سید ابراهیم رئیسی مبنی بر این که خدا رحم کرد که من رئیس جمهوری نشدم و اینکه آیا با توجه به این شرایط کشور قضاوت ایشان قضاوت درستی بوده است گفت:من مطلب ایشان را نشنیدم. این مطالب مقدمه و موخره دارد ضمن اینکه اعتقاد ما بر این است که انتخابات در 29 اردیبهشت تمام شد و الان وقت این حرف‌ها نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: همه باید هرکجا که هستیم باید با یکدیگر در مقابل دشمن مشترک که آمریکا است هم فکری و همکاری کنیم و ما از امروز نمی‌توانیم برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری مردم را درگیر کنیم.
واعظی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که دولت در وزارتخانه‌ها از تیم احمدی نژاد انتخاب کرده است، گفت: اگر مسئولی برای نظام و کشور خود در زمان احمدی نژاد مسئولیت داشته است معنی آن نیست که تفکر آن دولت را قبول داشته است.
وی خاطرنشان کرد: دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی هستند در آن دولت وزیر امور خارجه بود، ما با افتخار از وی دعوت به همکاری کردیم و بسیارهم از او راضی هستیم و تا به حال هم شهادت می‌دهم در این پنج سال و نیمی که در دولت بوده است هیچ حرکت مشابهی که از آن تفکر باشد، نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه ملاک ما این نیست که چه مسئولی در چه دولتی کار کرده است گفت: اگر مسئولی برای کشورش خدمت می‌کند و به نظام علاقه‌مند است در هر دولتی کار کرده است اگربا دولتی که می‌آید همراهی و همسویی دارد از آن استفاده کنیم چرا که آنها مردم ما و مدیران ما هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر درباره انتخاب سخنرانان در مراسم روز دانشجو اینکه این افراد عمدتا از رقبای انتخاباتی دولت بوده‌اند و نمایندگان اصلاح طلب نتوانستند مجوز بگیرند گفت:سال گذشته هم دوستان رسانه‌ای چنین موضوعی را مطرح کردند. گزارشی که وزیر علوم و کشور دادند غیر از این بود. الان هنوز آمار ندارم و خبرهایی دارم در دانشگاه‌های مختلف هم دوستان و طرفداران دولت وهم رقبا را هم می‌بینیم.
رئیس دفتر ریس جمهور در پاسخ به اظهارات ضرغامی در رابطه با فیلتر تلگرام به دستور رئیس‌جمهور گفت: آقای ضرغامی در مورد قسمت دوم صحبت خود قیاس به نفس کرده است، چون خودشان این گونه هستند. اخیرا هوای انتخاباتی به سر زده است که خطش روزانه عوض می‌شود تا باقی بماند.
واعظی یادآورشد: دکتر روحانی به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی در دی ماه یعنی آن چند روز اغتشاشات باید کشور را اداره می‌کرد، در تمام بحران‌ها اینگونه است. در فرانسه و همه جای دنیا هم این گونه است.
وی افزود: وقتی یکسری اغتشاشگر آشوب می‌کنند نمی‌توانید ابزار ارتباط آنها را برقرار کنید.
واعظی خاطرنشان کرد: آن موقع تصمیم این بود تا بتوانیم کشور را اداره کنیم و اسم آن فیلتر نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور اضافه کرد: همین الان هم ممکن است در یک منطقه یا شهری اتفاقی پیش بیاید که وزارت اطلاعات یا نیروهای امنیتی از دولت بخواهند چند ساعت یا چند روزی ارتباطات قطع شود که به این فیلتر نمی‌گویند.
واعظی تاکید کرد: موردی که ضرغامی خواسته در ذهن مردم تداعی کنند این است که فیلترینگ توسط رئیس جمهور بوده است که خودش هم بعدا فهمید این طور نیست.
سایر اخبار این روزنامه
موافقت‌ سازمان هواپیمایی با ورود هواپیما‌ی «سوخو» به ناوگان مسافری رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از خانواده‌های شهیدان مطرح کردند؛ تلاش مضاعف برای تقویت اقتصادی و تولید ملی استانداران تهران، البرز و سمنان انتخاب شدند رئیس‌جمهور: تلاش مضاعف استانداران برای تسریع پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای و سازندگی استان‌ها ضروری است تحلیل سیاسی هفته وزیر خارجه چین: به کسی باج نمی‌دهیم ترامپ: استیضاح شَوم مردم شورش می‌کنند نتایج مذاکرات صلح یمن در سوئد امروز اعلام می‌شود 4 کشته و 12 زخمی در تیراندازی بازار کریسمس استراسبورگ نرخ دلار در بازار آزاد به زیر 10 هزار تومان رسید اروپایی‌های شورای امنیت از برجام حمایت کردند رئیس دفتر رئیس جمهور: سازوکار ویژه مالی حداکثر تا سه هفته آینده اجرا می‌شود رایزنی سفیر ایران با معاون وزیر خارجه روسیه ریابکوف: راه‌اندازی مکانیزم مالی اروپا برای تعامل تجاری با ایران ضروری است رئیس جمهور در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی: شورای عالی انقلاب فرهنگی یادگار امام راحل(ره) و نشانه تاکید ایشان بر هویت فرهنگی انقلاب اسلامی است