جمال خاشقجی و روزنامه‌نگاران قربانی خشونت

جمال خاشقجی و روزنامه‌نگاران دیگری که در جست‌وجوی حقایق بزرگ کشته شدند یا به زندان افتادند، از سوی مجله تایم به عنوان شخصیت سال ۲۰۱۸ انتخاب شدند‌.
مجله تایم که هر سال شخصیت سال را انتخاب و عکس فرد یا گروه برنده را روی جلد منتشر می‌کند، امسال چهار جلد متفاوت با تصاویر روزنامه‌نگارانی از سراسر جهان منتشر کرده و از آنها با عنوان نگهبانان یاد کرده است‌. جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی که در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید، یکی از روزنامه‌نگاران برگزیده مجله تایم به عنوان شخصیت سال ۲۰۱۸ است‌. او از حدود یک سال پیش در آمریکا سکونت داشت و به صورت ماهانه مقاله‌‎هایی در ستون آزاد روزنامه واشنگتن‌پست می‌نوشت‌. آخرین مقاله او انتقاد از مشارکت عربستان در جنگ یمن بود‌. بسیاری در جامعه جهانی معتقدند که قتل او به دستور محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان انجام شده است‌.
کارکنان و اعضای تحریریه نشریه کاپیتال گازت مریلند آمریکا که تابستان گذشته در اثر تیراندازی یک مهاجم کشته و مجروح شدند، به عنوان دیگر شخصیت سال ۲۰۱۸ معرفی شدند‌. مهاجم تحریریه نشریه را به رگبار بست و در این حادثه پنج نفر از جمله دستیار سردبیر روزنامه کشته و دو نفر هم مجروح شدند‌.
دو جلد دیگر مجله تایم به عکس‌هایی از ماریا ریسا، سردبیر راپلر، وبسایت خبری منتقد در فیلیپین و دو خبرنگار رویترز که در میانمار به هفت سال زندان محکوم شده‌اند، اختصاص دارد‌. وا لون و کیاو سئو اوو، دو خبرنگار رویترز هستند که در جریان تحقیق و گردآوری اسناد پیرامون کشتار مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای امنیتی میانمار بازداشت و با وجود فشارهای بین‌المللی به هفت سال زندان محکوم شدند‌. تایم نوشته که این روزنامه‌نگاران برای یافتن حقایق بزرگ‌تر جان خود را به خطر انداختند و به این دلیل به عنوان شخصیت سال انتخاب شده‌اند‌. سال گذشته مجله تایم شخصیت سال خود را زنان و مردانی انتخاب کرد که سکوتشان را درباره آزار جنسی شکستند‌. اشلی جاد، یکی از بازیگرانی که برای اولین بار علیه‌ هاروی واینستاین، تهیه‌کننده متهم به آزار جنسی در ‌هالیوود، سخن گفت و تیلور سوییفت، خواننده‌ای که علیه یکی از اعضای سابق گروهش شکایت کرده بود، ایزابل پاسکال، یک کارگر مزرعه در مکزیک، آدام لوا، زنی از ساکرامانتو و سوزان فولر که شکایتش علیه مدیر اوبر باعث برکناری او شد، در تصویر روی جلد مجله تایم دیده شدند‌.
سنت انتخاب مرد سال از سال ۱۹۲۷ در مجله تایم بنیان گذاشته شد‌. در سال ۱۹۹۹ عنوان مرد سال به شخصیت سال تغییر یافت‌. معمولا یک شخص عکس سال مجله تایم می‌شد اما در سال ۲۰۱۴ پزشکان و کادر پزشکی مبارزه کننده با بیماری ابولا و سال ۲۰۱۱ معترضان در بهار عربی به عنوان دو گروه، چهره سال مجله تایم انتخاب شدند‌. در سال ۲۰۰۶، چهره سال مجله تایم، «شما» (به معنای مخاطب) بود و طرح روی جلد آن یک آینه بود که در حقیقت منعکس‌کننده اهمیت محتوای اینترنتی، (یوجی‌سی) بود که به وسیله مخاطبان تهیه می‌شد‌. مجله تایم تاکید دارد که عنوان شخصیت سال، الزاما تحسین‌آمیز نیست و به شماره‌هایی اشاره می‌کند که در آنها آدولف هیتلر (۱۹۳۸) و جوزف استالین (۱۹۳۹و ۱۹۴۲) عنوان مرد سال را کسب کرده بودند‌. به نوشته یورونیوز، بر اساس گزارش رسانه‌ها و انجمن‌های مدافع روزنامه‌نگاران، شمار روزنامه‌نگاران زندانی در سراسر جهان طی سال ۲۰۱۷ به یک رکورد جدید رسید‌. کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در آمریکا در یک تحقیق مستقل و مبتنی بر اطلاعات مستند، تعداد روزنامه‌نگارانی را که سال گذشته میلادی در کشورهای مختلف جهان پشت میله‌های زندان حبس شدند ۲۶۲ نفر اعلام کرده است‌. برخی از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران در طول جنگ و مناقشات جان خود را از دست دادند و برخی به واسطه انعکاس حقایق، برملا کردن فساد و اتخاذ رویکرد انتقادی نسبت به حکومت‌ها تاوان پس داده‌اند‌. جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد حکومت ریاض که بارها سیاست‌های داخلی و خارجی محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان را به باد انتقاد گرفته بود یکی از آنهاست‌. مجله تایم برای برگزیدن شخصیت سال ۲۰۱۸ فهرستی ده‌تایی را معرفی کرده بود که جمال خاشقجی جایگاه هفتم این فهرست را به خود اختصاص داده بود‌. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در رتبه یک این فهرست قرار داشت و دو هزار خانواده مهاجر که مقامات آمریکایی به بهانه اقامت غیرقانونی آنها را از فرزندان‌شان جدا کرده بودند، رتبه دوم را به خود اختصاص داده بودند‌. دیگر نامزدهای کسب عنوان شخصیت سال مجله تایم عبارت بودند از: ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه؛ رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، رایان کوگلر، کارگردان و فیلمنامه‌نویس آمریکایی، کریستین بلیزی‌فورد، استاد روانشناسی کالیفرنیا که به عنوان نماد قربانیان تجاوز جنسی شناخته شد، فعالان کارزار دانش‌آموزی «راهپیمایی برای زندگی‌مان»، برای هدف کنترل فروش سلاح در ایالات، مون جائه- این رییس‌جمهوری کره جنوبی و مگان مارکل، عروس خانواده سلطنتی انگلیس‌.