اگر مسئولی حرفی بزند که موجب تشویش اذهان شود، برای ارائه مدرک احضار می‌شود


به ﮔﺰارش خبرگزاری میزان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، در ابتدای یکصدو سی و چهارمین نشست خبری خود اسامی تعداد دیگری از محکومین پرونده‌های فساد مالی که احکام آنها قطعی شده را اعلام کرد که اسامی برخی از آنها بنا بر قانون و برخی هم براساس الزام باید اعلام شود.
وی نخست احکام تعدادی از این افراد که مربوط به شهر شیراز هستند، را به ترتیب زیر اعلام کرد:
۱. «منوچهر پورفر» فرزند عبداله، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: 10 سال حبس، جزای نقدی به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۱۷۵ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۳۱۹ ریال به ضمیمه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آورده و محرومیت از خدمات دولتی.
۲. «اسماعیل نصراللهی» فرزند حمزه، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: 10 سال حبس و جزای نقدی به همان مبلغی که برای نفر اول در نظر گرفته شده و همچنین ضبط اموال ناشی از جرم و محرومیت از خدمات دولتی.


۳. «حسن مزارعی» فرزند شاه‌میرزا، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: سه سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۳ میلیارد و ۹۴ میلیون و ۶۷۰ هزار ریال.
۴. «مهدی رضایی» فرزند رمضان، محکومیت: سه سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۴۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال.
۵. «ناصر حبیبی‌نسب» فرزند منصور، محکومیت: یک سال حبس و ۱۷ میلیارد ریال جزای نقدی و ضبط عواید ناشی از جرم.
۶. «عسکر براتی» فرزند نادعلی، محکومیت: پنج سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۳ میلیارد و ۷۰۷ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال.
۷. «امیر کمالی سروستانی» فرزند محمدحسین، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: 20 سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۳۵ میلیارد و ۴۸۵ میلیون و ۷۱۳ هزار ریال و ضبط کلیه اموالی که از طریق نامشروع تحصیل کرده است.
۸. «محمد ثابت‌پور» فرزند احمد، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی کشور، محکومیت: 8 سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۳ میلیارد و ۹۰۳ میلیون و ۸۸۷ هزار ریال و همچنین ضبط اموال ناشی از جرم.
۹. «حسین منصوری» فرزند غلامحسین، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: 8 سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۳ میلیارد و ۹۰۳ میلیون و ۸۸۷ هزار ریال مثل نفر قبل.
۱۰.«محمود پورمند» فرزند احمد، اتهام: اخلال در نظام اقتصادی، محکومیت: 8 سال حبس، جزای نقدی به همان مبلغ و ضبط اموال ناشی از جرم.
۱۱. «میامحمد آخوندزاده» تبعه افغانستان، فرزند شیرمحمد، اتهام: اخلال در نظام پولی کشور از طریق حواله‌های ارزی، محکومیت: ۲۰ سال حبس، اخراج از کشور، جزای نقدی و ضبط کلیه وجوهی که از طریق جرم حاصل شده است.
۱۲.«محسن رنجبر» اتهام: ارتشاء، محکومیت: 7 سال و شش ماه حبس و جزای نقدی به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و ۷۴ ضربه شلاق.
معاون اول دستگاه قضا در ادامه با‌اشاره به صدور حکم بدوی رئیس‌شورا و اعضای شورای شهر مرودشت اظهار داشت: در شیراز حکم بدوی در مورد رئیس‌شورا، 5-4 نفر از اعضای شورا و ۱۹ پیمانکار و شهردار مرودشت صادر شده که از آنجایی که حکم قطعی نشده از بیان جزئیات معذورم؛ اما تا ۱۵ سال حبس برای برخی از این افراد تعیین شده است.
اژه‌ای با‌ اشاره به صدور حکم متهمان آبفای شیراز افزود: در شیراز حکم متهمان پرونده آبفای شیراز نیز در دادگاه بدوی صادر شده که اگر قطعیت پیدا کرد، اعلام می‌کنم.
تائید حکم اعدام «باقری درمنی» و 15 سال حبس برای مدیرعامل تعاونی ثامن‌الحجج
وی در ادامه به احکام قطعی تعداد دیگری از متهمان دادگاه‌های ویژه در تهران به این ترتیب‌اشاره کرد:
۱.«مهدی شمس» فرزند حسین، به اتهام مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ ۱۱ میلیون و ۳۷۵ هزار و ۱۸۸ دلار آمریکا و ۴۶ میلیارد و ۵۴۸ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۵۷۴ ریال، محکوم به 7 سال حبس، جزای نقدی به مبلغ ۱۴۷ میلیارد و ۱۵۳ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۲۷۶ ریال.
۲. «سید ابوالفضل میرعلی» فرزند رضا، رئیس‌هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی اعتباری ثامن‌الحجج که از جنبه کیفری به ۱۵ سال حبس محکوم شد و از جنبه مالی نیز اموال وی کلا توقیف شده و در حال شناسایی است و به مزایده گذاشته می‌شود.
۳. «حمید باقری درمنی» فرزند محمد به استناد ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده و این حکم در دیوان عالی کشور ابرام و تایید شد.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با‌اشاره به پرونده چند نفر که مربوط به گذشته بوده و به دلایلی طولانی شده بود،گفت: اسامی محکومین آن تعداد از این پرونده‌ها که یک مرحله دادگاه بدوی در مورد آنها حکم داده و سپس به دادگاه تجدیدنظر رفته و حکم آنها قطعی شده را به این ترتیب اعلام می‌نمایم:
۴. «محمود مقدم فرد» فرزند احمد، به اتهام مشارکت در کلاهبرداری، معاونت در جعل وکالتنامه و پرداخت رشوه، چندین محکومیت دارد که باید 7 سال و یک ماه حبس را تحمل نماید. همچنین جزای نقدی به مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال، بازگشت مالی که از رشوه به دست آورده به مبلغ ۷۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال و ۷۰ ضربه شلاق.
۵. «حسن نامدار» فرزند علی، به اتهام اخذ رشوه، جعل سند رسمی، محکوم به پنج سال حبس و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی و ۷۰ ضربه شلاق.
۶. «محمد مصباحی پیرموسایی» فرزند حسن، به اتهام اخذ رشوه محکوم به دو سال حبس، انفصال موقت به مدت سه سال، ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق.
۷. «سید مهدی ساجدی» فرزند سیدعلی، تحصیل مال از طریق نامشروع داشته، فقط به جزای نقدی به مبلغ ۱۸۰ میلیون ریال محکوم شده است.
۸. «محمدمهدی مقدم منفرد» فرزند اصغر، مشارکت در کلاهبرداری ۴ سال حبس، ۱۴۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون و ۸۴۱ هزار و ۷۸۵ ریال جزای نقدی.
۹.«سید محمود موسوی» فرزند حسین، به اتهام پرداخت رشوه، اخذ وجه در ازای اعمال نفوذ، محکوم به سه سال حبس و پرداخت وجهی که بابت رشوه به مبلغ ۵۸ میلیون ریال دریافت کرده است.
10. «افشین شریفی‌پور» فرزند محمد، به اتهام پرداخت رشوه، محکوم به سه سال حبس و ضبط وجه‌الرشاء به مبلغ ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال. این فرد معاونت در جعل نیز داشته است.
۱۱. «ابوالقاسم عنایت‌اللهی» فرزند محمدحسن، محکوم به سه سال حبس، ضبط وجه‌الرشاء که مشارکت در کلاهبرداری نیز داشته است که بابت آن 59 میلیارد و ۲۸۸ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۳۲۸ ریال جزای نقدی دارد.
۱۲. «ایرج فرشباف» فرزند محمد، به اتهام جعل سند رسمی به سه سال حبس و دو سال محرومیت و جزای نقدی محکوم شده است.
۱۳. «سید مجتبی شبیری» فرزند ابراهیم به اتهام اعمال نفوذ به دو سال حبس، دو سال محرومیت و مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است.
۱۴. «حسن نامدار» فرزند محمد، به اتهام جعل سند رسمی و استفاده از سند مجعول به سه سال حبس و دو سال محرومیت محکوم شده است و جزای نقدی نیز دارد.
۱۵.«سعید سیف» فرزند اسد، به اتهام اخذ رشوه، محکوم به دو سال حبس، سه سال انفصال، ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق.
۱۶. «صفی‌اله روزبهانی» فرزند عزت‌اله، به اتهام اخذ رشوه، محکوم به دو سال حبس، سه سال انفصال، جزای نقدی به مبلغ ۲۳۸ میلیون ریال و ۷۴ ضربه شلاق.
۱۷.«مرادعلی محمدی» فرزند ابراهیم، به اتهام اخذ رشوه، محکوم به ۵ سال حبس، ۳ سال انفصال، جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق.
معاون اول دستگاه قضا در ادامه با ‌اشاره به حکمی که در خراسان رضوی صادر شده گفت: «علی مجدی‌فرد» متهم به کلاهبرداری به صورت متعدد از طریق رایانه و غیررایانه به 10 سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شده است.
در ادامه بخش‌هایی از صحبت‌ها و پاسخ‌های سخنگوی قوه قضائیه به سؤالات خبرنگاران می‌آید.
پولشویی توسط
 یکی از اعضای تیم مذاکرات هسته‌ای!
*در رابطه با اظهارات آقای ظریف، بحث این نبود که چرا گفته شده در کشور ما پولشویی وجود دارد یا ندارد. پولشویی درتمام دنیا وجود دارد و در کشور ما هم البته به میزان کمتر از برخی از کشور‌های دیگر وجود دارد و براین اساس برخی محکوم شده‌اند و برخی دیگر نیز درحال محکوم شدن هستند؛ مانند آقایی که ۵۰ میلیارد گرفته بود و بخشی از این مبلغ به حساب فرد دیگری واریز شده بود وآن فرد نیز این مبلغ را به حساب خانم همان فرد اول واریز کرده بود؛ یا مانند فردی که مدتی در تیم هسته‌ای حضور داشت و محکوم شد و یکی از موارد اتهامی‌اش این بود که در زمانی که با این‌ها کار می‌کرد با یک شرکت انگلیسی– آمریکایی قرارداد بسته بود و به آن شرکت اعلام کرده بود که پول را در یک کشور دیگر به حسابی با نام دیگری واریز کنند؛ در واقع معنای پولشویی همین است که پول را با ترتیباتی انتقال می‌دهند که نامی از خودشان نباشد.در موضوع مطرح شده بحث این بود که مطالب به گونه‌ای اظهار شده که گویی کسانی که مخالف این لوایح مطرح هستند، مبادرت به پولشویی می‌کنند که البته آقای ظریف در نامه خود اعلام کرده که در اظهاراتش جرم پولشویی را به هیچ فرد و نهاد خاصی منتسب نکرده است و صرفاً کلی در رابطه با پولشویی اظهار نظر کرده است.
* در رابطه با این مورد باید این نکته را بگویم که کسانی که حرف‌هایی را می‌زنند که موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود و اثرات سوء در جامعه دارد، باید به واسطه این حرف‌ها، توضیحات و مستندات خود را ارائه کنند. اهمیت این امر اگر این سخنان از سوی مسئولان و یا کسانی که وجه اجتماعی دارند مطرح شود، بیشتر است.
* طی صحبتی که با دادستان تهران داشتم در همین هفته‌ای که گذشت سه نفر در همین زمینه احضار شدند واین رویه ادامه دارد؛ چرا که هر کس از جمله مسئولین اگر حرفی بزند و نسبت خلافی را به کسی بدهد که موجب تشویش اذهان شود، طبیعی است که دادستانی این فرد را برای اخذ مستندات دعوت می‌کند و چنانچه این فرد مدرکی را درخصوص اظهاراتش نداشته باشد، دادستانی به طریق دیگری موضوع را پیگیری می‌کند.
*دادستان کل اعلام کرده‌اند که در جواب آقای ظریف، اسناد و مدارکی در خصوص پولشویی ارائه نشده است.