ساکت از دبیرکلی فدراسیون رفت، شکوری آمد

رییس فدراسیون فوتبال ایران با قبول استعفای محمدرضا ساکت، سرپرست دبیر‌کلی جدید این فدراسیون را منصوب کرد.
قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ارگان‌های دولتی و نهادهای ذی‌ربط، بحث تغییر و تحول در فدراسیون ورزشی به ویژه فوتبال را نیز طی هفته‌های اخیر به وجود آورد، اما با این حال هیچ جابه‌جایی انجام نشده و هیچ فردی در این فدراسیون از سمت خود استعفا‌ نداده بود. موضوع تعلیق فدراسیون فوتبال ایران از سوی فیفا به دلیل دخالت دولت در امور مدیریتی این فدراسیون، موجب شده بود تغییراتی را در پست مدیران طی هفته‌های گذشته شاهد نباشیم‌ تا اینکه در نهایت پنجشنبه گذشته رسما این اتفاق رخ داد و محمدرضا ساکت که به نوعی دست راست مهدی تاج هم محسوب می‌شد از سمت دبیر‌کلی استعفا‌ داد تا فرد جدیدی جانشین او شود.
محمدرضا ساکت که اواسط تیرماه ۹۶ جانشین علیرضا اسدی در فدراسیون فوتبال شد و به‌عنوان سرپرست دبیر‌کلی منصوب شده بود، دو ماه پس از شروع فعالیت‌اش به طور رسمی حکم گرفت و در یک سال و سه ماه اخیر در پست دبیر‌کلی فعالیت داشت، اما قانون منع به کارگیری بازنشستگان موجب شد دوران حضور محمدرضا ساکت در فدراسیون فوتبال خیلی ادامه‌دار نباشد و در نهایت او به‌عنوان اولین مدیر فدراسیون فوتبال لقب گیرد که به دلیل این قانون از سمت خود استعفا دهد.
محمدرضا ساکت‌ با سابقه طولانی در فوتبال ایران، پس از ریاست هیات فوتبال اصفهان، مدیر‌عامل باشگاه سپاهان شد و نزدیک به یک دهه در این باشگاه حضور داشت، او پس از جدایی از سپاهان، به فدراسیون فوتبال آمد و ابتدا در سازمان لیگ و سپس به‌عنوان مدیر تیم‌های ملی، در نهایت دبیر‌کل فدراسیون فوتبال شد که این صندلی با قانون منع به کارگیری بازنشستگان به او وفا نکرد.


مهدی تاج با قبول درخواست محمدرضا ساکت، دبیر‌کل فدراسیون فوتبال و ضمن تقدیر از زحمات وی، بنا به اهمیت عدم توقف فعالیت‌های اداری و اجرایی روزمره فدراسیون فوتبال از پنجشنبه‌ مورخ ۹۷/۹/۱۵ ابراهیم شکوری را به‌عنوان سرپرست دبیر‌کلی فدراسیون فوتبال منصوب کرد. بنا بر نوشته سایت فدراسیون فوتبال، در قسمتی از حکم شکوری آمده است: امید است با اتکال به خداوند بزرگ نسبت به انجام فعالیت‌های تعیین‌شده اقدامات لازم را به عمل آورید.
ابراهیم شکوری، مدافع چپ سابق تیم‌های سایپا، پیام مشهد و پرسپولیس که 34 سال سن دارد، ازجمله فوتبالیست‌های تحصیلکرده محسوب می‌شود و دارای مدرک دکتراست، هفت ماه قبل با حکم محمدرضا ساکت به‌عنوان معاون‌ برنامه‌ریزی دبیر‌کلی فدراسیون فوتبال منصوب شد و حالا با استعفای دبیر‌کل، جای او را در این پست گرفت.
از ابراهیم شکوری حضور در تیم‌های پرسپولیس و سایپا را به یاد می‌آوریم؛ او در پی علاقه محمدرضا ساکت به جذب فوتبالی‌های تحصیلکرده، با عنوان دکتر ابراهیم شکوری وارد بدنه فدراسیون شد و در کمال ناباوری حکم سرپرستی دبیر‌کلی را دریافت کرد. باید دید او تا چه حد به امور اداری بزرگ‌ترین و مهم‌ترین فدراسیون ورزشی ایران مسلط است و تا چه زمانی در این پست خواهد ماند.
مهدی تاج، محمدرضا ساکت و محمود اسلامیان سه چهره سرشناس اصفهانی فدراسیون فوتبال محسوب می‌شدند که یکی از آنها استعفا داد و به نظر می‌رسد در روزهای آینده تغییر و تحولات بعدی برای خداحافظی بازنشستگان با پست‌های خود در فدراسیون فوتبال نیز اتفاق بیفتد، اما مشخص نیست این مهم برای مهدی تاج رخ دهد یا خیر؛ تصمیمی که به نظر وزارت ورزش و جوانان بستگی دارد.
محمدرضا ساکت، با سابقه طولانی در فوتبال ایران، پس از ریاست هیات فوتبال اصفهان، مدیر‌عامل باشگاه سپاهان شد و نزدیک به یک دهه در این باشگاه حضور داشت، او پس از جدایی از سپاهان، به فدراسیون فوتبال آمد و ابتدا در سازمان لیگ و سپس به‌عنوان مدیر تیم‌های ملی، در نهایت دبیر‌کل فدراسیون فوتبال شد که این صندلی با قانون منع به کارگیری بازنشستگان به او وفا نکرد.
شکوری قطعا یکی از اشخاص شایسته دهه گذشته لیگ برتر ایران بوده است که مخاطبان فوتبال داخلی از او خاطرات خوشی را در ذهن دارند، اما اینکه چرا فدراسیون فوتبال روی او سخت پافشاری می‌کند جای سوال دارد! فردی که حتی از لازمه‌های اولیه این سمت نیز برخوردار نیست و به توفیق اجباری اتاق فکر تاج و دوستان دست پیدا می‌کند تا حتی سمت دبیرکل پنج ستاره‌ها نیز پرحاشیه باشد.
از هر سوی فدراسیون فوتبال جنجال به پا می‌شود، انگار اصلا کسی وجود ندارد که از آنها بپرسد، آیا قحطی مدیر و دبیرکل به‌وجود آمده است که مرغ‌تان بر حفظ شکوری فقط یک پا دارد؟! نه به آن روزهایی که بازنشسته‌ها در ساختمان فدراسیون به میز خود دخیل می‌بستند، نه به امروز که پس از خداحافظی با آنها به اسم جوانگرایی، به سراغ خام‌گرایی می‌روید!
در اغلب خبرگزاری‌های داخلی، جملاتی مانند‌ شکوری در حال تحصیل است و ادبیاتش با دوران بازیگری‌اش فرق کرده است، در حال انتشار است! مساله‌ای که به طور علنی تلاش می‌کند به مخاطب این‌گونه القا کند: شکوری آن بازیکن قدیم نیست و حالا برای خودش یک مدیر خردمند و بزرگ شده است؛ اصلا صحبت بر سر شکوری نیست، صحبت بر سر رفتارهای فدراسیون است که با اجبارهای خود ذهن فوتبالی‌ها را به سمت و سوی جاده خاکی منحرف می‌کند! واقعا چرا شکوری؟! آیا در این مملکت مدیر توانمند و جوان و تحصیلکرده که 10 سال هم سابقه مدیریت ورزشی داشته باشد، کم است؟!