قطعنامه ۲۲۳۱ فعالیت موشکی ایران را محدود نمی‌کند

وزیر امور خارجه دیروز( چهارشنبه) در حاشیه جلسه دولت گفت: ما اصلا برنامه سلاح هسته‌ای نداریم ، موشکی را هم برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نمی‌کنیم. موشک‌های جمهوری اسلامی با توجه به اینکه نقطه زن هستند فقط برای سلاح متعارف طراحی شده‌است.
ظریف افزود: هم خانم شرمن در دوره مذاکرات این حرف را زد و هم برایان هوک دو ماه پیش گفت قطع‌نامه 2231 از ایران در مورد یک نوع به خصوصی از موشک تقاضا می کند.
ظریف تاکید کرد: ما اصلا برنامه سلاح هسته‌ای نداریم ، موشکی را هم برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نمی‌کنیم.
وی در تبیین گفته‌های خود، ‌تصریح کرد: موشک‌های جمهوری اسلامی با توجه به اینکه نقطه زن هستند فقط برای سلاح متعارف طراحی شده است.


ظریف ادامه داد: با توجه به اینکه آمریکا از برجام خارج شده و ناقض تعهداتش در قطعنامه شورای امنیت و خود برجام است ، ناچار است برای اینکه پوششی جهت نقض‌های خود دست و پا کند، این ادعاها را انجام دهد؛ اما همان‌طور که دیدم دیروز شورای امنیت حاضر نشد این ادعای بیجا را بررسی کند.
واکنش نماینده ایران در سازمان ملل
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل­ اعلام کرد : همه فعالیت های مرتبط با موشک بالستیک ایران کاملا در انطباق با قطعنامه 2231 شورای امنیت بوده و این آمریکاست که این قطعنامه را به صورت کامل نقض کرده است.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان، در واکنش به نشست شورای امنیت با موضوع آزمایش موشکی ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ طی بیانیه ای اعلام کرد : معرفی برنامه موشکی ایران به عنوان اقدامی ناسازگار با قطعنامه مذکور یا تهدیدی منطقه ای، سیاستی فریبکارانه و خصمانه از طرف آمریکاست.
در این بیانیه آمده است: آمریکا به رغم معرفی خود به عنوان یک کشور قانونمدار و حافظ حاکمیت قانون در سطح بین المللی، به صورت تناقض آمیزی «دکترین خروج از سازمان ها و موافقتنامه های بین‌المللی» را در پیش گرفته است و خروج غیرقانونی از برجام که طی قطعنامه 2231 تایید شده بود، فقط یک نمونه است.
آمریکا نه تنها آشکارا همه کشورها را مجبور به نقض قطعنامه 2231 می کند، بلکه آن‌ها را تهدید می‌كند که در صورت اجرای آن مجازات خواهند شد.
از قضا، این همان قطعنامه ای است که توسط خود آمریکا تنظیم و به اتفاق آرا از جمله رای مثبت خود این کشور تصویب شده است.
در بیانیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل آمده است: آمریکا تلاش دارد با ارائه اطلاعات ساختگی و مخدوش و نیز استناد به معیارهای نامرتبط، نوعی ابهام و آشفتگی در تفسیر مفاد مربوطه قطعنامه 2231 ایجاد و از آن علیه ایران سوء استفاده کند.این سیاست منافقانه و گستاخانه آمریکا نشان می دهد که رهیافت آن تا چه اندازه خصمانه و غیرصادقانه و استدلال‌های فنی و حقوقی آن تا چه اندازه غیرمعتبر و نامرتبط است. ایران هرگونه تفسیر خودسرانه مفاد قطعنامه 2231 را که طی آن از ایران خواسته شده است صرفا از انجام هرگونه فعالیت موشک بالستیک «طراحی شده برای حمل کلاهک هسته‌ای» خود داری کند، قاطعانه رد می‌کند.
در این بیانیه آمده است ، برنامه موشکی ایران براساس توانمندی دفاعی متعارف طراحی شده است و هیچ یک از موشک های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده اند و ایران هیچ وقت در پی کسب سلاح هسته‌ای نبوده است و نخواهد بود.
مفاد قطعنامه 2231 کاملا روشن و عاری از هرگونه ابهام است و این قطعنامه نیز برنامه مشروع موشک بالستیک متعارف ایران یا فعالیت‌های مرتبط آن را ممنوع یا محدود‌نمی‌کند.
برنامه موشکی ایران یک قابلیت دفاعی موثر و بازدارنده در مقابل تهدیدات خارجی است و تحت حقوق بین‌الملل، کسب و تولید موشک بالستیک برای حمل سلاح متعارف حق ذاتی هر کشوری است و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست.
آمریکا باید سوء استفاده از شورای امنیت برای پیشبرد مقاصد شیطنت آمیز خود علیه ایران را متوقف کند و به جای ایراد اتهامات بی‌پایه به ایران مبنی بر انجام اقدامات ناسازگار با قطعنامه 2231، به اجرای همین قطعنامه تن در دهد.
آزمایش موشکی نقض قطعنامه 2231 نیست
ارک فیتزپاتریک، مدیر اجرایی اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی در تويیتی نوشت: قصد توجیه آزمایش موشکی ایران را ندارم با این حال این آزمایش نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل نیست چرا که این قطعنامه تنها از ایران می خواهد این گونه آزمایش ها را صورت ندهد.
این قطعنامه همچنین از همه کشورهای عضو می خواهد از اقداماتی که اجرای تعهدات برجام را تضعیف می کند، خودداری کنند. بنابراین اگر ایران این قطعنامه را نقض کرده، آمریکا نیز چنین کرده است.