شيطنت موشكي!

بحران‌هاي ايران در جهان و منطقه هر روز به دليل دشمني‌هايي كه وجود دارد، افزايش مي‌يابد و اين مساله روي معيشت و زندگي مردم نيز تاثير خود را مي‌گذارد. در تازه‌ترين مناقشه‌اي كه ميان ايران و كشورهاي غربي صورت گرفته است، انگلیس و فرانسه از شورای امنیت سازمان ملل خواسته‌اند برای بررسی برنامه موشکی ایران تشکیل جلسه دهد. در همين راستا خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که انتظار می‌رود این نشست به زودي برگزار شود.اين اتفاق در حالي رخ داده‌ كه مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا روز شنبه مدعی شد که ایران یک موشک بالستیک میان‌برد آزمایش کرده است. آمریکا با متهم کردن ایران به نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، از کشورهای اروپایی خواسته ایران را تحریم کنند. انگلیس، فرانسه و آلمان نیز آزمایش موشکی ایران را ناهمخوان با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توصیف کرده‌اند. هنوز جزيیاتی در مورد آزمایش موشکی ادعایی آمریکا و این سه کشور منتشر نشده، اما در صورت صحت این ادعا نیز، آزمایش موشک‌های بالستیک توسط ایران به تصریح کارشناسان حقوقی و مقام‌های سیاسی از جمله وزیر خارجه روسیه، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ نیست؛ چراکه ادبیات بند موشکی این قطعنامه الزام‌آور نیست، ضمن اینکه ایران موشکی که برای هدف مشخص حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده باشد، در اختیار ندارد. این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تایید کرد، از ایران «درخواست» کرده روی موشک‌هایی که برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، کار نکند. همین موارد موجب شده تا کشورهای اروپایی در واکنش به آزمایش‌های موشکی ایران از عبارت ناهمخوان با قطعنامه به جای نقض استفاده کنند. در دو سالی که از اجرای توافق هسته‌ای می‌گذرد، کشورهای اروپایی در موارد دیگر آزمایش موشکی ایران هم جلسه‌های مشابهی را در شورای امنیت برگزار کرده‌اند، اما با توجه به اینکه تفسیر این کشورها از قطعنامه با متن دقیق این سند همخوانی ندارد و روسیه و چین آزمایش موشکی را نقض قطعنامه نمی‌دانند، شورای امنیت حتی بیانیه‌ای هم پس از آن جلسات صادر نکرد. مارک فیتزپاتریک، مدیر اجرایی موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی آمریکا و از کارشناسان برجسته مسائل موشکی، در واکنش به اظهارات پامپئو که ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ متهم کرده، در توییتر نوشت:«نمی‌خواهم آزمایش موشکی ایران را توجیه کنم، اما این نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست، زيرا این قطعنامه فقط از ایران درخواست می‌کند که چنین آزمایش‌هایی انجام ندهد». وی افزود:«این قطعنامه همچنین از تمام کشورهای عضو درخواست می‌کند از اقداماتی که اجرای تعهدات برجامی را تضعیف می‌کنند، خودداری کنند. بنابراین، اگر ایران نقض کرده باشد، ایالات متحده هم این کار را کرده است». اظهارات پامپئو در حالی مطرح شده که دولت آمریکا اوایل امسال از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و در عملی ناهمخوان با قطعنامه شورای امنیت، تمام تحریم‌های یک‌جانبه رفع‌شده ذیل برجام را علیه ایران احیا کرد.
دفاع ظريف
در واكنش به اين هياهوي غربي‌ها، محمدجواد ظریف، رييس‌دستگاه ديپلماسي كشورمان در توييتر با انتشار بیانیه‌ دو ماه پیش برایان هوک از اعتراف آمریکایی‌ها به ممنوع نبودن آزمایش‌های موشکی ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پرده برداشت.
ايستادگي بر توان موشكي


اين فشارها به توان موشكي ايران در حالي صورت مي‌گيرد كه مقامات جمهوري‌اسلامي همواره بر ايستادگي‌ها برحق موشكي تاكيد داشته‌اند. در همين راستا، روز يك‌شنبه و بعد از فضاسازي كه پمپئو ايجاد كرد، سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح، در خصوص موضع‌گیری‌های اخیر دشمنان جمهوری اسلامی درباره تست و توسعه موشکی اظهار داشت: تست موشک‌ها و توان دفاعی جمهوری اسلامی برای دفاع و در راستای بازدارندگی کشور ماست، این کار ادامه پیدا خواهد کرد. ما هم تست و هم توسعه موشکی را ادامه خواهیم داد. وی افزود: این موضوع خارج از چارچوب مذاکرات است و به امنیت ملی ما مرتبط است، در این رابطه از هیچ کشوری اجازه نخواهیم گرفت. سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح تصریح کرد: البته این اطمینان را به کشور‌های منطقه می‌دهیم که جمهوری اسلامی چشم‌داشتی به منافع سایر کشور‌ها ندارد. این اقدامات تنها در راستای بازدارندگی و افزایش توان دفاعی است. وی با اشاره به تهدیدات اخیر آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه گزینه‌های نظامی همچنان روی میز است، گفت: ما این هشدار را می‌دهیم که در صورت هرگونه خطای راهبردی از سوی آمریکا و هم‌پیمانانشان در منطقه، جمهوری اسلامی، آنچنان سیلی محکمی به آنان خواهد زد که تا ابد پشیمان شوند. سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح ادامه داد: البته مطمئن هستیم که دشمنان دست به چنین خطایی نخواهند زد، مگر اینکه افراد بی‌تجربه و تازه به دوران رسیده‌ای چنین اشتباهی را مرتکب شوند که در صورت بروز این اشتباه تاوان آن را خواهند داد.
اقدام منفور
بي‌شك بحث قدرت نظامي و دفاعي يكي از مولفه‌هاي اقتدار در نظام بين‌الملل است و اگر مسئولان ما از اين دستاورد دفاع مي‌كنند براي آن است كه مي‌كوشند تا در ميان درگيري‌ها و نزاع‌‌هاي جهاني توانايي آن را داشته باشند كه از حق خود دفاع كنند. اين زياده‌خواهي غربي‌هايي كه هيچ دستاوردي براي كشورمان ندارند نيز بايد مورد توجه قرار گيرد و در مناسباتي كه برقرار مي‌شود، اين نكات مدنظر باشد. اين كشورها مي‌توانند براي رسيدن به اهداف ومنافع خود به هر اهرمي اتكا كنند ولي براي رسيدن به حقوقي كه مردم ما به آن احتياج دارند، بازي مي‌كنند كه اين مورد قبول هيچ ايراني نيست. از طرفي مسئولان غربي بايد بدانند همان‌گونه كه بارها اعلام شده است، تحريم‌ها و قطع‌نامه‌ها عليه ايران فشاري به مسئولان و مقامات وارد نمي‌كند و اين تنها مردم هستند كه از اين زورگويي‌ها متضرر مي‌شوند و آينده آن‌ها خراب خواهد شد.