حسین علیزاده: تحریم موسیقی نتیجه عکس داشته است

«چیزی که می‌دانیم این است که موسیقی از هر نظر شرایط مطلوبی ندارد ولی من می‌گویم این یکی تحریمش خوب جواب داده است. چون در زمینه فعالیت موسیقی، نوازندگان و موسیقیدانان جوان بسیار خوبی در سطح ایران هستند.»
حسین علیزاده نوازنده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایران در حاشیه بازدید روز پایانی نمایشگاه «سازخانه» که به همت خانه موسیقی ایران در خانه هنرمندان برگزار شده بود، در گفت‌وگویی خاطرنشان کرد: ابتدا به همه دست‌اندرکاران این مجموعه خسته‌نباشید می‌گویم چون می‌دانم گرد هم آمدن این تعداد سازنده ساز کار بسیار دشواری است.
او ادامه داد: چیزی که خیلی آدم را شاد می‌کند این است که هم در زمینه نواختن موسیقی و در دیگر رشته‌های دیگر موسیقی نه تنها در تهران بلکه در شهرستان‌های مختلف هم فعالیت‌های خوبی انجام می‌شود. در این نمایشگاه که مربوط به ساز است، اغلب دوستان از شهرهای دیگر آمده‌اند و حتی نوع ساز هم محدودیت ندارد. مثلا کسی از شهر رشت آمده و ساز ویولن می‌سازد.
این استاد موسیقی ایرانی درباره شرایط کنونی موسیقی در کشور گفت: چیزی که می‌دانیم این است که موسیقی از هر نظر شرایط مطلوبی ندارد ولی من می‌گویم این یکی تحریمش خوب جواب داده است. چون در زمینه فعالیت موسیقی، نوازندگان و موسیقیدانان جوان بسیار خوبی در سطح ایران هستند که متاسفانه رسانه‌های ما بیشتر به سراغ کسانی می‌روند که مشهور هستند و به قول معروف گیشه دارند. ولی همین نمایشگاه ساز یا جشنواره موسیقی جوان همه مژده‌ای است به ملت ایران که آن چیزی که ماندنی است خواهد ماند.


علیزاده به رشد تعداد سازندگان ساز در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم بگوییم چرا سازساز زیاد شده علتش این است که تقاضا زیاد شده و سازندگان ساز تشویق به این کار می‌شوند. من بسیاری از سازندگان ساز را می‌شناسم که از سازهایشان بسیار استقبال می‌شود و متقاضیان در نوبت هستند.
نکته جالب نمایشگاه، حضور بانوان بود
آهنگساز و نوازنده پیشکسوت تار و سه‌تار به حضور بانوان سازنده ساز در نمایشگاه «سازخانه» اشاره کرد و گفت: نکته جالب این نمایشگاه برای من این بود که فکر می‌کنیم سازسازی کاری مردانه است ولی دیدیم بانوانی هم هستند که در این بخش فعالیت می‌کنند.این استاد پیشکسوت موسیقی ایرانی در ادامه سخنانش پیشنهادی را به برگزارکنندگان «سازخانه» ارائه کرد و گفت: متاسفانه در این بازدید نتوانستیم سازها را از نظر صدا بررسی کنیم. اغلب از نظر ظاهری زیبا بودند. پیشنهاد می‌کنم در چنین نمایشگاهی یک روز را به طور اختصاصی برای اهل فن در نظر بگیرند تا کیفیت سازها هم بررسی شود.
علیزاده درباره سازهای ابداعی نیز گفت: سازهای ابداعی کاری فرمایشی نیست. هر کسی می‌تواند دنبال این باشد که چیزی را ابداع کند و فقط باید اصول آن را توضیح دهد تا چیزی من‌درآوردی از کار در‌نیاید و اثرگذار باشد. در طول تاریخ سازهای زیادی ساخته شده که جنبه تجربی داشته ولی شاید از ۱۰۰ ساز ابداع‌شده حتی یکی هم ‌ثبات پیدا نکرده است.
حسین علیزاده در پایان سخنانش درباره بازدید از نمایشگاه «سازخانه» گفت: ‌آن چیزی که باعث می‌شود من با انرژی زیادی از اینجا بروم این است که شوق دوستان و علاقه حس خوبشان واقعا جای تشویق دارد چون اگر کسی نداند در ایران هستیم و شرایط موسیقی این‌گونه است، فکر می‌کند در یکی از آزادترین و پیشرفته‌ترین کشورهای دنیاست که اینقدر به موسیقی شوق دارند و در همه زمینه‌ها فعالیت می‌کنند. من دست همه دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان را به گرمی می‌فشارم و امیدوارم همیشه موفق باشند.
دومین نمایشگاه ساز خانه موسیقی با عنوان «سازخانه» آبان‌ماه در مجموعه گالری‌های خانه هنرمندان ایران برگزار شد.