ترامپ باقی ماندن ما در برجام را پذیرفت

رییس‌جمهوری فرانسه گفت:‌ ترامپ سرانجام باقی ماندن ما در توافق هسته‌ای را پذیرفت‌. از نظر من ماندن در توافق هسته‌ای و پرهیز از ایجاد یک بحران جدید در خاورمیانه از هر چیزی مهم‌تر است‌.
به گزارش ایلنا، امانوئل ماکرون رییس‌جمهور فرانسه که در جریان بزرگداشت صدمین سالگرد جنگ جهانی در پاریس با دونالد ترامپ دیدار و مذاکره کرده است، پس از این دیدار در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان به تشریح مذاکراتش با رییس‌جمهور آمریکا به ویژه درباره موضوع ایران پرداخت‌. در همین رابطه سخنگوی ریاست جمهوری فرانسه گفت که در نشست روسای جمهور دو کشور، ماکرون بر ضرورت به حمایت از قرارداد هسته‌ای با ایران و حمایت از سیاست‌های اتحادیه اروپا پافشاری کرده است‌. اما ترامپ شدیدا روی موضع خود مبنی بر فشار بر ایران ایستاده بود‌. ماکرون خاطرنشان کرد که مذاکرات آتی بین پاریس و واشنگتن درباره ایران است و گفت: مواضع فرانسه و آمریکا کاملا نزدیک است‌.
رییس‌جمهوری فرانسه در پاسخ به این سوال که آیا اروپا به دنبال جایگزینی یورو به جای دلار به عنوان پاسخی در برابر تحرم‌های ضد ایرانی آمریکا خواهد بود، گفت: در شرایط فعلی یورو جایگزین خیلی مناسبی برای دلار نیست؛ چراکه اروپا برای تقویت یورو در برابر دلار ناکام بوده و اقداماتی که تاکنون هم انجام شده است، کافی نیست‌. وی در پاسخ به سوالی درباره خروج آمریکا از توافق‌های بین‌المللی از جمله برجام هم گفت: ترامپ فردی است که تلاش کرد وعده‌های انتخاباتی خود را عملی کند، درباره ایران هم ترامپ تصمیم گرفت از برجام خارج شود اما سرانجام باقی ماندن ما در توافق هسته‌ای را پذیرفت‌. از نظر من ماندن در توافق هسته‌ای و پرهیز از ایجاد یک بحران جدید در خاورمیانه از هر چیزی مهم‌تر است‌. بر اساس سخنان سخنگوی ریاست‌جمهوری فرانسه، ترامپ در مذاکره با ماکرون گفته است که آمریکا به دنبال یک توافق عمده است که بر اساس آن عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تضمین شود‌. همچنین در روز یکشنبه هدر نائورت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توئیتی اعلام کرد که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در دیدار همتای فرانسوی‌اش ژان ایو لودریان مدعی شده که تقویت ناتو در مقابله با رفتار بی‌ثبات‌کننده ایران، کره‌شمالی و حل بحران سوریه هم موثر خواهد بود‌. پس از خروج ایالات متحده از برجام در ماه می‌، کشور‌های اروپایی باقی مانده در این توافق به ایران وعده دادند تا با کمک کشورهای اروپایی و ادامه همکاری این کشورها با ایران، از اثرات احتمالی تحریم‌ها بکاهند‌. دومین دور تحریم‌ها علیه صادرات نفت و عملیات بانکی ایران ۵ نوامبر آغاز شد و ایران همچنان در انتظار اقدامات ویژه مالی اروپا در خصوص تحریم‌هاست‌.