رشد 50 درصدی فروش سینما در 2 ماه پایانی سال 95

 ایران: سینما یکی از حوزه‌های مهم است که در دولت یازدهم تحولات بسیاری داشته است؛ تغییراتی که مسئولان در این عرصه ایجاد کردند، هم معطوف به مسائل کیفی است و هم کمّی. از بازگشایی خانه سینما و فراهم کردن بستری برای گفت‌و‌گو میان اهالی سینما و مسئولان، تا بهتر شدن کیفیت محتوایی فیلم‌ها و از سکه افتادن فیلم‌های سطحی با مضامین طنز که در دولت‌های نهم و دهم بسیار روی پرده می‌رفتند، از جمله مهم‌ترین تغییراتی است که در 4 سال گذشته در سینمای ایران ایجاد شده است. با این تفاسیر، زمانی که کیفیت فیلم‌ها خوب باشد و سینماگران بدون دغدغه و با آرامش آثارشان را روانه پرده سینما کنند، محصول نهایی هم قطعاً با اقبال تماشاگران روبه‌رو خواهد شد؛ همان چیزی که اعداد و ارقام در 4 سال گذشته آن را به وضوح ثابت می‌کند.
گزارش تازه معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی نشان می‌دهد که فروش سینماها در بهمن و اسفند سال 95 نسبت به ماه‌های مشابه در 5 سال گذشته رشد 50 درصدی داشته است. در این دو ماه دو فیلم «سلام بمبئی» و «خوب، بد، جلف» بیشترین میزان فروش را به‌دست آوردند و از ٢٩٤ سالن سینمای کشور در بهمن 95، یک میلیون و ٢١٩ هزار و ٨٦٦ نفر به سینما رفتند. میزان فروش سینماهای کشور در بهمن‌ماه 95 هم بالغ بر 75 میلیارد ریال بوده است. همچنین استان‌های اصفهان، خراسان رضوی و قم هم بیشترین تعداد تماشاگر را در یکی از ماه‌های پایانی سال جذب کردند.
معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در این گزارش اعلام کرده است: با وجود اینکه جشنواره فیلم فجر در بهمن‌ماه برگزار شد، اما بینندگان سینمای ایران نسبت به ماه مشابه در سال قبل، رشدی 47 درصدی داشته‌اند. این در حالی است که بینندگان سینمای ایران نسبت به ماه گذشته 29 درصد کاهش داشتند.
در بهمن ماه 95 تعداد 27 اثر در 47839 سانس در 294 سالن به نمایش درآمد که «سلام بمبئی» با فروش بیش از 21 میلیارد ریال در صدر جدول فروش قرار گرفت و 28 درصد از کل فروش بهمن را به دست آورد. رتبه دوم فروش مربوط به فیلم «هفت ماهگی» با مبلغی بالغ بر 14 میلیارد ریال و 19 درصد از کل فروش است. در نمودار بالا سهم هر یک از آثار به نمایش درآمده در ماه بهمن 95 به صورت درصدی نشان داده شده است.


در بهمن ماه و بین استان‌های مختلف کشور، «بیشترین حجم فروش سینما در استان تهران» بود که با در اختیار داشتن 43 درصد از سالن‌های سینمایی کشور، 54 درصد از کل فروش سینمای کشور را به خود اختصاص داد و پس از آن با فاصله‌ای قابل توجه استان‌های خراسان رضوی با 13 درصد و اصفهان با 8 درصد قرار دارند. «کم‌ترین فروش این ماه» مربوط به استان های اردبیل و سمنان بود که 0/1درصد از فروش کل کشور به دست آمد. بر اساس اطلاعات به دست آمده از نسبت تماشاگر/سالن، مشاهده می‌شود که استان‌های اصفهان، خراسان رضوی و قم با توجه به تعداد سالن، حجم تماشاگر بیشتری را در سینماهای خود جذب کرده‌اند تا بالاتر از استان تهران که در رده اول فروش بوده قرار بگیرند. همچنین قابل توجه است که به نسبت، مردم استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، البرز و قم بیش از میانگین کشوری در سینماها حضور یافتند و کمترین حضور به نسبت جمعیت در استان‌های اردبیل و کرمان مشاهده می‌شود.
همچنین اسفندماه 95 نیز از بیشترین میزان فروش طی 5 سال گذشته برخوردار بوده است. سینمای ایران در این ماه بیش از 92 میلیارد و 800 میلیون ریال فروش داشته است و توانسته بیش از یک میلیون و 377 هزار نفر تماشاگر را به خود جذب کند. اسفند 95 شاهد افزایش سالن‌های سینما نیز بوده است. در اسفند 303 سالن فعال و مجهز به سیستم مکانیزه فروش داشته که این تعداد در بهمن رقم 294 سالن بوده است. در اسفند 95 سینماهای کشور 28 اثر را به نمایش گذاشتند که پرفروش‌ترین فیلم «خوب، بد، جلف» با فروش بیش از 48میلیارد و 965 میلیون ریال در صدر جدول فروش قرار گرفت. این فیلم
53 درصد از کل فروش اسفند 95 را به دست آورد.
پس از این فیلم، انیمیشن «مبارک» میزان 10 درصد از کل فروش این ماه را به دست آورد. مجموع سانس‌هایی که طی این ماه به نمایش 28 اثر سینمایی اختصاص یافت بالغ بر 510/51 سانس بوده است. اما بالاترین نسبت تماشاگر/سالن در استان‌ها، استان زنجان با جذب 915/7 نفر برای هر سالن بود و بالاترین نسبت جمعیت و تماشاگر، استان تهران با 6درصد از کل جمعیت بوده است. سینماهای ایران در اسفند 95 در حالی فروش خود را به 9 میلیارد تومان رساندند که این میزان فروش، رشدی 50 درصدی نسبت به ماه مشابه خود در سال گذشته را نشان می‌دهد.
در اسفندماه نیز مانند ماه‌های گذشته، وضعیت سینما در استان‌های کشور بر اساس شاخص‌های مختلفی چون تعداد بیننده، تعداد سالن، تعداد صندلی، فروش/بیننده، فروش/صندلی، سهم از فروش، سهم از بیننده، سهم از سالن و سهم از صندلی تقریباً با تغییرات در رتبه‌ها همراه است و استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان در بالاترین رده‌ها قرار دارند.  استان‌های زنجان، خراسان رضوی و چهارمحال و بختیاری با توجه به تعداد سالن خود، حجم تماشاگر بیشتری را در سینماهای استان جذب کرده‌اند تا بالاتر از استان تهران که در رده اول فروش بوده قرار بگیرند.
بر اساس آمار، 6درصد از جمعیت استان تهران در اسفندماه به سینماها رفتند که به نسبت میانگین کل کشور رقم بالایی است زیرا در کل کشور به طور میانگین، 8/1 درصد از مردم در این ماه به سینماها رفتند. همچنین قابل ذکر است مردم استان‌های خراسان رضوی، البرز، اصفهان و قم بیش از میانگین کشوری در سینماها حضور یافتند و کمترین حضور به نسبت جمعیت هم در استان‌های لرستان و سیستان و بلوچستان مشاهده می‌شود.  همچنین تعداد تماشاگران سینما در این ماه نسبت به ماه قبل افزایش پیدا کرده است.