جزئیات کارنامه ۷ ماهه تجارت خارجی کشور؛

در حالی که به تازگی رییس کل گمرک ایران از تراز تجاری مثبت ایران در هفت ماهه سال جاری خبر داد، جزئیات تجارت خارجی کشور در این بازه زمانی نیز منتشر شد که بر اساس آن، عراق همچنان شریک اول صادراتی ایران است‌.
بر اساس آمارهای گمرک ایران، صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماهه سال‌جاری از مرز ۲۷ میلیارد دلار گذشت و به ۲۷ میلیارد و ۲۲۹ میلیون دلار رسید‌. از این رو تا پایان مهرماه سال‌جاری صادرات ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 35/13 درصدی از نظر ارزش دلاری داشته است‌. از سوی دیگر در همین مدت میزان واردات قطعی کالا به ایران ۱۸ میلیون و ۹۲۹ هزار تن به ارزش ۲۶ میلیارد و ۳۰۳ میلیون دلار بوده است‌. در حالی که واردات ایران در این مدت نسبت به هفت ماهه سال گذشته 68/8درصدی از نظر وزنی و 07/11 درصدی از حیث ارزش دلاری کاهش داشته است‌.
اقلام عمده صادراتی
اقلام عمده صادراتی ایران در این مدت به ترتیب میعانات گازی به ارزش دو میلیارد و ۷۱۸ میلیون دلار و سهم ارزشی 98/9 درصد، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون دلار و سهم ارزشی 49/4 درصد، سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها جز بنزین به ارزش ۹۸۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 60/3 صدم درصد، متانول به ارزش ۸۴۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 12/3 درصد و پلی‌اتیلن گرید فیلم به ارزش ۶۹۱ میلیون دلار و سهم ارزشی 54/2 درصد بوده است‌. گزارش گمرک ایران حاکی از آن است که در مدت مذکور 42/31 درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمی‌ها، 98/9 صدم درصد مربوط به میعانات گازی و 60/58 صدم درصد مربوط به سایر کالاها بوده است‌.


اقلام عمده وارداتی به ایران
همچنین اقلام عمده وارداتی در این مدت شامل ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون دلار و سهم ارزشی 21/4 درصد، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ردیف ۸۷۰۳ بنزینی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ سی‌سی با ساخت داخل ۱۴ تا کمتر از ۳۰ به استثنای لاستیک به ارزش یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار و سهم ارزشی 17/4 درصد، برنج به ارزش ۹۸۵ میلیون دلار و سهم ارزشی 75/3 درصد، لوبیای سویا به ارزش ۷۸۹ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳ درصد و الکترود زغالی برای کوره‌ها به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 22/1 درصد بوده است‌.
مهم‌ترین مقاصد صادراتی
همچنین در این مدت مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران به ترتیب پنج کشور عراق با ۵ میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 04/21 درصد، چین با ۵ میلیارد و ۳۷۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 76/19درصد، امارات متحده عربی با ۴ میلیارد و ۶۳۷ میلیون دلار و سهم ارزشی 03/17 درصد، افغانستان با یک میلیارد و ۸۷۲ میلیون دلار و سهم ارزشی 87/6 درصد و هند با یک میلیارد و ۳۹۹ میلیون دلار و سهم ارزشی 14/5 درصد بوده‌اند‌.
عمده‌ترین صادرکنندگان کالا به ایران
در مقابل واردات عمده کالاها به ایران نیز در هفت ماهه سال‌جاری به ترتیب از پنج کشور چین با ۶ میلیارد و ۶۲۲ میلیون دلار و سهم ارزشی 18/25 درصد، امارات متحده عربی با سه میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار و سهم ارزشی 95/14 درصد، جمهوری کره با یک میلیارد و ۶۳۴ میلیون دلار و سهم ارزشی 21/6 درصد، هند با یک میلیارد و ۵۰۲ میلیون دلار و سهم ارزشی 71/5 درصد و آلمان با یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون دلار و سهم ارزشی 42/5 درصد انجام شده است‌.