فرماني براي چشم‌انداز۵۰ساله

در پی تدوین الگوی پایه‌ اسلامی- ایرانی پیشرفت، که در آن اهم مبانی و آرمان‌های پیشرفت و افق مطلوب کشور در پنج دهه‌ آینده، ترسیم و تدابیر موثر برای دستیابی به آن طراحی شده است، حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای دستگاه‌ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب‌نظران را به بررسی عمیق ابعاد مختلف سند تدوین‌شده و ارائه‌ نظرات مشورتی جهت تکمیل و ارتقای این سند بالادستی فراخواندند. ایشان همچنین مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت را موظف کردند که با مشورت مراجع مندرج در ابلاغ، نظرات و پیشنهادهای تکمیلی را بررسی و بهره‌برداری کند و نسخه‌ ارتقایافته‌ الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت را حداکثردر دو سال آینده برای تصویب و ابلاغ ارائه كنند؛ به‌ گونه‌اي که از ابتدای قرن پانزده هجری شمسی اجرای این الگو با سرعت مطلوب، آغاز و امور کشور بر مدار آن قرار گیرد. متن ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:«خداوند جل و علا را سپاس می‌گزارم که با هدایت و توفیق او تلاش نظام‌مند چند هزار تن از صاحب‌نظران و استادان دانشگاهی و حوزوی و فرزانگان جوان برای طراحی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت پس از هفت سال در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی به نتیجه رسید. این سند، اهم مبانی و آرمان‌های پیشرفت را تدوین کرده و افق مطلوب کشور را در پنج دهه‌ آینده ترسیم و تدابیر موثر برای نیل به آن را طراحی کرده که با تحقق آن، که کاری عظیم و دشوار اما ممکن و شیرین است، کشور راه پیشرفت را خواهد پیمود و طلیعه‌ مبارک تمدن نوین اسلامی - ایرانی در زیست‌بوم ایران رخ خواهد نمود. اکنون با تقدیر از متفکران و استادان و صاحب‌نظرانی که طراحی این سند مهم و مدیریت تهیه‌ آن را بر عهده داشته‌اند، مقرر می‌دارد:
 
مجمع تشخیص مصلحت نظام سند پیوست را به‌عنوان چارچوب بالادستی سیاست‌های کلی مورد ملاحظه قرار دهد و پیشنهادهای تکمیلی برای حصول اطمینان از کفایت آن را در جایگاه یادشده ارائه کند و پس از ابلاغ نسخه نهایی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، سیاست‌های کلی نظام را برای انطباق با الگو بازنگری كند.
مجلس شورای اسلامی با نگاه ملی به بررسی سند حاضر بپردازد و نکات ضروری برای ارتقای آن را به‌عنوان سند بالادستی قوانین برنامه‌ای کشور پیشنهاد كند و تمهیدات لازم را برای تهیه و تصویب طرح‌ها و لوایح برنامه‌ای در چارچوب نسخه نهایی آن مقرر سازد.


دولت فارغ از ملاحظات زودگذر، این سند را از جهت قابلیت اجرا و تحول‌آفرینی بررسی كند و پیشنهادهای عملی برای ارتقای آن را ارائه دهد. از ذخیره مدیریتی و کارشناسی دولت در مرکز و استان‌ها برای این منظور استفاده شود.
شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی وشورای عالی فضای مجازی در حیطه وظایف خود به بررسی و ارائه پیشنهاد نسبت به این نسخه از الگو بپردازند.
دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و صاحب‌نظران این سند را بررسی كنند و با ارائه پیشنهادهای مشخص برای ارتقای آن بیش از پیش در ترسیم هدف و مسیر پیشرفت کشور مشارکت جویند.
مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با مشورت مراجع مخاطب در بالا، برنامه زمانی بررسی نسخه حاضر الگو از سوی آن‌ها را تنظیم و نظرات و پیشنهادهای تکمیلی را دریافت و بررسی و بهره‌برداری کند و نسخه‌ ارتقایافته الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت را حداکثر ظرف دو سال آینده برای تصویب و ابلاغ ارائه كند.
پس از آن، برای آماده شدن همه‌ دستگاه‌های کشور و کمک عمومی مردم برای اجرای الگو، زمانی اختصاص خواهد یافت؛ به گونه‌اي كه از ابتدای قرن پانزده هجری شمسی اجرای الگوی پیشرفت اسلامی - ایرانی با مقدمات کافی و سرعت مطلوب آغاز شود و امور کشور بر مدار آن قرار گیرد.
صداوسیما و دستگاه‌های تبلیغی و اطلاع‌رسانی رسمی کشور، اخبار فعالیت‌های یادشده را بايدمنتشر كنند، البته بررسی و ارتقای نسخه حاضر الگو در مراجع یادشده متمرکز خواهد بود تا این کار مهم دستخوش مجادلات روزمره نشود.