اعتراض دانشجويان تحمل روحاني

آرمان: رئیس جمهور به دانشگاه آمد؛ آمد اما این حضور «دیر» بود. جامعه دانشگاهی بسیار زودتر در انتظار حضور دکتر حسن روحانی در جمع خودشان بودند تا با او از آنچه می‌گذرد سخن بگویند و بعد از شنیدن اوضاع کشور از زبان روحانی به ارائه راهکارهایی بپردازند، اما رئیس‌جمهور بر خلاف شعار توجه به دانشجویان و جوانان، دیر به جمع آنها رفت و با آنها سخن گفت، اما دیروز بی‌پرده و راحت حرف زد و از مشکلات برای دانشجویان سخن گفت. حجت‌الاسلام حسن روحانی روز گذشته به مناسبت آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها مهمان دانشگاه تهران بود. شاید حواشی مراسم دیروز پررنگ‌تر از متن سخنرانی رئیس جمهور بود و روحانی فکر نمی‌کرد در فضایی که شاید تصور اعتراضات آن را نداشت سخنرانی کند. رئیس جمهور رفع مشکلات اقتصادی را اولویت نخست کشور دانست و با تاکید بر امید و آرامش برای حل مشکلات گفت: «آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده است نه قبل از 13 آبان قبل از 13 مهر انجام داده و همه کارها را کرده است. چیزی به نام 13 آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همه‌اش تبلیغات است.» روحانی اظهار کرد: «بعضی‌ها می‌گویند گفتاردرمانی نکنید، اما امیددرمانی درست است.»
دانشگاه‌ها نقاد و پرسشگر باشند
رئیس‌جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه دانشگاه می‌تواند مبدا تحولات و مظهر اقتدار باشد، اظهار کرد: دانشگاه نقش مهمی در علم، فرهنگ، جامعه پذیری نسل جوان، انضباط، قانونمداری و مهارت آموزی دارد. ایسنا نوشت، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی گفت: دانشگاه همان‌طور که امام(ره) فرمود می‌تواند مبدأ تحولات باشد و مظهر اقتدار باشد همان‌گونه که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرد. روحانی با اشاره به حضور و نقش‌آفرینی فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در عمده مدیریت‌های جامعه، نقش دانشگاه را برای آینده جامعه و مدیریت آینده کشور بسیار مهم برشمرد و ابراز کرد: اگر امروز نقصی از مدیران گرفته می‌شود و نقد واردی مطرح می‌شود، باید بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست؛ چراکه اینها در همین مرکز تربیت شده‌اند و دانش آموخته‌اند. روحانی با تاکید بر اهمیت نقش امید در موفقیت و توسعه روزافزون کشور اظهارکرد: علت موفقیت‌هایمان در دولت یازدهم، کجا بود؟ از امید به آینده شروع شد و دیدگاه مردم نسبت به آینده بود که جامعه ما را در مسیر جدیدی قرار داد. وی تاکید کرد: در سال 92 انتخاب شده بودم و 2 ماه بعد بنا بود دولت تشکیل دهیم به محض انتخاب قیمت دلار کاهش یافت، بازار آرام شد و امیدها افزایش یافت. در آن دوره ما هنوز کاری نکرده بودیم و دولت فعالیت خود را آغاز نکرده بود، اما مردم به آینده بهتر، به تعامل بیشتر با جهان، آرامش بیشتر و فضای امن‌تر و نه امنیتی‌تر، امیدوار شده بودند. رئیس‌جمهور ادامه داد: گاهی وقت‌ها ممکن است از لحاظ عاطفی پذیرش انتقاد برای انسان، زیاد سخت باشد. نقد بیش از حد می‌تواند مفید نباشد، اما نقد به اندازه، هم مفید و هم لازم است.
نقد بیش از حد مثالش نمک است


رئیس‌جمهور گفت: الان اساتیدی در کشور داریم که از لحاظ اقتصادی، مقاله می‌نویسند، مصاحبه و نقد می‌کنند، عده‌ای از اساتید هم داریم که اصلا ‌ندیدم مصاحبه کنند و در روزنامه حرف بزنند، اما مرتب برای من نامه می‌نویسند؛این تأثیرگذارتر است. استادی که در بحث اقتصادی نقد دارد، ‌برای من مستقیم نامه می‌نویسد من هم به دقت می‌خوانم و پیام تشکر برایش می‌فرستم. یکی هم مصاحبه می‌کند آن را هم می‌شنوم، گاهی وقت‌ها نقد به اندازه بسیار مفید است، نقد بیش از حد مثالش همان نمک است. نمک طعام به اندازه باشد لازم است، و اگرزیاد باشد، نمی‌شود غذا را خورد. روحانی با بیان اینکه «دانشگاه‌ها باید نقاد و پرسشگر باشند و باید دولت را نقد کنند»، افزود: هیچ تردیدی در این بحث وجود ندارد. البته خواهش من این است که این نقادی و پرسشگری با اطلاعات کافی باشد. دوشنبه عده‌ای از اساتید اقتصادی را دعوت کردم رو در رو با آنها بنشینم و صحبت کنم. برخی از آنها به صورت نامه سرگشاده و بعضی‌ها به صورت نامه خصوصی برای من نامه نوشتند. حرف‌هایی دارم با آنها مستقیم مطرح می‌کنم. وی افزود: وقتی موضوعی را نقد می‌کنیم، باید شرایط کشور را دقیقا بدانیم. روحانی با طرح این سوال که چه چیزی موجب شد در دولت یازدهم پیشرفت کردیم و امید مردم به آینده افزایش یافت؛اظهار کرد: به نظر من کلید اصلی موفقیت دولت یازدهم امید مردم بود. مردم فضا را روشن می‌دیدند و شاهد بودند که هر روز گره‌ای گشوده می‌شود. معنی عام انتظار فرج یعنی بدانیم گره‌ها باز می‌شود و بن‌بست‌ها از بین می‌رود. این انتظار فرج است. یعنی ما مرتب نسبت به آینده خودمان، امیدوار باشیم. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: بعضی‌ها می‌گویند گفتار درمانی نکنید، اما امید درمانی درست است. گفتار درمانی خیلی مؤثر نیست، اما امید درمانی به طرف می‌گوید تو مشکلی نداری، تو زنده هستی و مشکلت حل می‌شود. وی با بیان اینکه «امروز در جامعه‌مان نیاز به تقویت امید به فردا داریم»، اظهار کرد: نمی‌خواهم بگویم امروز مردم ما مشکل ندارند، شما ممکن است، قیمت اجناس را هر زمانی که به فروشگاه می‌روید چک کنید، اما من به عنوان رئیس‌جمهور هر روز لیست قیمت اجناس را می‌بینم و می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است.
از این دوره عبور خواهیم کرد
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه «ما از این دوره عبور خواهیم کرد»، گفت: باید از این مسیر و برای رسیدن به آینده و روزهای بهتر، امیدوارانه و از ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین راه عبور کنیم. ناامیدی و ناامید کردن مشکلات را حل نمی‌کند. یک وقتی ما می‌خواهیم انکار کنیم و بگوییم مشکلی نیست، این بد است و نباید مشکل را انکار کنیم. مشکل وجود دارد، اما اینکه بگوییم مشکل حل نمی‌شود، این درست نیست. وی با تشریح اهداف گردانندگان کاخ سفید علیه ایران اظهار کرد: آنها کار خود را با یک جنگ روانی شروع کردند و جنگ اقتصادی به عنوان هدف میان‌مدت آن‌هاست. جنگ برای موضوع کارآمدی نظام، هدف سوم و مشروعیت‌زدایی از نظام هدف نهایی آنها است. آن تغییر رژیمی را که سخن می‌گویند با مشروعیت‌زدایی دنبال می‌کنند که این مشروعیت زدایی را با جنگ روانی، اقتصادی و موضوع کارآمدی پی می‌گیرند. وی با تاکید بر اینکه «ایران اسلامی و ملت بزرگ ایران از همه این توطئه‌ها با وحدت، اتحاد و یکپارچگی عبور خواهد کرد»، گفت: در خیلی از جاها می‌توانیم آمریکا را شکست دهیم.
ادامه صفحه 6
 
 
 
بازتاب گسترده سخنان روحانی در رسانه‌های بین‌المللی
سخنان حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان، در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه تهران در رسانه‌های جهان بازتابی گسترده داشت. خبرگزاری رویترز با تیتر «آمریکا در ایران به دنبال تغییر نظام است» سخنان حسن روحانی را منتشر کرده است. خبرگزاری آسوشیتد پرس با تیتر «رئیس‌جمهور ایران به دنبال کم اهمیت جلوه دادن تحریم‌های نفتی آمریکاست» اقدام به بازنشر سخنرانی رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران کرده است. خبرگزاری روسی اسپوتنیک با تیتر «ایران، آمریکا را به تلاش برای تغییر نظام متهم می‌کند» این قسمت از سخنان رئیس‌جمهور کشورمان را نشر داده است. خبرگزاری بلومبرگ با تیتر «دولت آمریکای کینه‌توز به دنبال تغییر نظام ایران است» بخشی از سخنرانی حسن روحانی در دانشگاه تهران را پوشش داده است. روزنامه دیلی میل، با تیتر «روحانی: آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای با ایران شکست خورده است» اقدام به بازنشر بیانات مطرح شده در این سخنرانی کرده است. روزنامه واشنگتن پست با تیتر «رئیس‌جمهور ایران به دنبال کم اهمیت جلوه دادن تحریم‌های نفتی آمریکاست» حرف‌های حسن روحانی را منتشر کرده است. خبرگزاری صهیونیستی اورشلیم پست نیز با تیتر «روحانی: آمریکا به دنبال تغییر نظام در ایران است» بیانات رئیس‌جمهور را پخش کرده است. روزنامه اکسپرس تریبون با تیتر «آمریکا به دنبال تغییر نظام است» اقدام به بازنشر سخنان رئیس‌جمهور کرده است. خبرگزاری الجزیره نیز با تیتر مشابه «روحانی: آمریکا به دنبال تغییر نظام در ایران است» سخنان رئیس‌جمهور را منتشر کرده است. روزنامه نیویورک تایمز با تیتر «رئیس‌جمهور ایران می‌خواهد تحریم‌های نفتی آمریکا را کم اهمیت جلوه دهد» اقدام به انتشار بخش‌های مختلفی از بیانات رئیس‌جمهور کشورمان کرده است. شبکه تلویزیونی ان‌دی هند با تیتر «روحانی می‌گوید که آمریکا خواهان تغییر نظام در ایران است» اقدام به انتشار سخنان روحانی کرد.