دو کارت زرد همزمان برای یک وزیر

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،صبح روز چهارشنبه، هجدهم مهر در پاسخ به سوال احمد پژمانفر مبنی بر نبود نظارت کافی بر بازی‌های رایانه‌ای گفت: ما بر بازی‌های رایانه‌ای نظارت داریم و این نظارت در مراحل مختلف صورت می‌گیرد. ما از میان ناشران متقاضی به ۱۵ ناشر برای انتشار بازی‌های رایانه‌ای خارجی مجوز دادیم و این بازی‌ها قبل از انتشار نیازمند صدور پروانه و رده‌بندی سنی هستند. همچنین بازی‌های رایانه‌ای موبایلی تا هفت روز پس از عرضه زیر نظر قرار می‌گیرند و بعد مجوز آن‌ها صادر می‌شود.
920میلیاردتومان ،گردش مالی بازی های رایانه ای
صالحی با اشاره به نظارت جدی بر بازي‌هاي رایانه‌ای ایرانی گفت: از حدود ۱۰ هزار بازی موبایلی بررسی شده، حدود ۲۴۵ بازی عرضه آن‌ها ممنوع شده است و بازی‌های رایانه‌ای کنسولی و موبایلی ایرانی قبل از انتشار ردبندی سنی می‌شوند که در حوزه بازی‌های کنسولی ۳۴۰۰ بازی و در حوزه بازی‌های موبایلی تاکنون ۱۸ هزار بازی موبایلی مجوز گرفته‌اند.
وزیر ارشاد با اشاره به نظارت بر فروشگاه‌ها و گیم‌نت‌ها گفت: ۳۵ هزار فروشگاه و ۴۵۰۰ گیم‌نت در سال گذشته بررسی شدند که ۴۴۰ واحد متخلف شناسایی و به مراجع ذی‌ربط معرفی شدند. همچنین از بین سایت‌ها و لینک‌هایی که بازی‌ها را در اختیار قرار می‌دهند، حدود هفت هزار لینک به کمیته مصادیق ارجاع داده شد.


وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی امکان راه‌اندازی آدرس جدید وجود دارد، گفت: باید برای جلوگیری از تخلف حوزه حمایتی را تقویت کنیم تا بازی‌سازان ایرانی بازی‌هایی را بسازند که به فرهنگ ما توجه کنند و خوشبختانه در این مسیر روند رو به جلویی داشتیم و تعداد بازی‌های ایرانی در سال ۹۰ از ۹۴ بازی به ۱۹۰ بازی در سال ۹۶ افزایش پیدا کرده است.
صالحی با اشاره به گردش مالی بازی‌های رایانه‌ای گفت: در سال ۹۴ گردش مالی ۴۶۰ میلیارد تومان بود و در سال ۹۶ این میزان گردش ۹۲۰ میلیارد تومان شده که رشد خوبی است و ۱۴ درصد این گردش مالی متعلق به بازی‌های ایرانی است و باید حمایت‌های خود را در این مسیر افزایش بدهیم.
وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سوال دیگر احمد پژمانفر پیرامون نظارت بر سامانه‌های وی او دی در شبکه نمایش خانگی گفت: در سال‌های گذشته مرکز سامانه‌های آنلاین ویديویی ۱۹ مجوز برای فعالیت در عرصه وی او دی صادر کرده است. این مجوزها بعد از بررسی صلاحیت مدیران و تعهداتی که گرفته می‌شود و همچنین استعلام‌ها، صادر می‌شوند. در سال ۹۶ دوباره مجوزهای صادر شده، بررسی شد و از میان ۱۹ مرکز مجوز گرفته فقط مجوز ۱۰ مرکز تمدید شد و مجوز ۹ مرکز تمدید نشد.
نظارت بر سامانه وی او دی شبیه نظارت بر مطبوعات است
صالحی ادامه داد: ما بر این موسسات نظارت‌های پایه‌ای داریم و تمام فیلم‌ها و سریال‌ها قبل از بارگذاری بازبینی و پروانه نمایش می‌گیرند و این مساله برای فیلم‌های خارجی نیز مصداق دارد؛ هرچند برخی از فیلم‌های خارجی از قبل مجوزهای لازم را از شبکه نمایش خانگی دریافت کرده‌اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ هزار فیلم و سریال تاکنون در سامانه‌های وی او دی بارگذاری شده، گفت: میزان تخلف بسیار کم است؛ هرچند اگر ما براساس نظارت‌ها و گزارش‌هایی که دریافت می‌کنیم تخلف‌هایی را مشاهده کنیم، با آن برخورد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: نظارتی که ما بر حوزه سامانه‌های وی او دی داریم ، شبیه نظارتی است که در حوزه مطبوعات انجام می‌شود و اگر مجوز فیلم‌ها و سریال‌ها صادر‌شود، بعد از صدور پروانه نمایش اجازه بارگذاری داده می‌شود اما اگر بعد از نمایش و بارگذاری؛ ایرادی در آن دیده شود، دوباره بررسی خواهد شد و این‌گونه نیست که این حوزه رها شود.
صالحی ادامه داد: در هفته آینده سامانه هوشمند نظارت بر وی او دی راه‌اندازی می‌شود تا نظارت‌ها بهتر صورت بگیرد؛ هرچند معتقدیم باید وی او دی‌ها و سامانه‌های آنلاین داخلی تقویت شوند زیرا در صورت تضعیف این بخش فعالیت سامانه‌های خارجی که مورد تایید ما نیست گسترش پیدا مي‌کند و به فرهنگ ما لطمه می‌زند.
انتقاد عضوکمیسیون فرهنگی مجلس از نمایش فیلم های خارجی
اما عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از عملکرد وزیر ارشاد در خصوص نمایش فیلم‌های خارجی به خصوص آمریکایی انتقاد کرد و گفت: وقتی قوانین خودمان را با قوانین اتحادیه اروپا در این بخش مقایسه می‌کنیم،حس می‌کنیم که اروپایی‌ها از ما حزب‌اللهی‌تر هستند.
نصرا... پژمانفر (نماینده مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس) با اشاره به اینکه براساس قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی نظارت بر محصولاتی که در حوزه سینما تولید می‌شود برعهده وزارت ارشاد و سازمان سینمایی است، گفت: سینما امری نیست که بشود به راحتی از کنار آن گذشت زیرا اثرگذاری زیادی دارد و حتی از منبر ما طلبه‌ها نیز تاثیرگذارتر است و جریان استکباری نیز از سینما استفاده می‌کند و آمریکا امروز بیشترین فعالیت را در حوزه سینما دارد و فیلم یک تریبون عمیق و پرمخاطب است.
پژمانفر ادامه داد: امروزدر کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا قوانینی وضع شده که اجازه نمی‌دهد تعداد فیلم‌های قابل عرضه و نمایش بیش از 30 درصد افزایش پیدا کند زیرا معتقدند فیلم‌های آمریکایی فرهنگ اروپایی را در خطر قرار می‌دهد.
پژمانفر ادامه داد: امروز صنعت سینمایی داخلی به شدت تحت تاثیر سیاست‌های غلط سینمایی و همچنین نمایش فیلم‌های آمریکایی قرار گرفته است. امروز فیلم‌هایی در سامانه‌های وی او دی نمایش داده می‌شوند که تبلیغ صریح و وسیع مسیحیت است. آثاری که حتی در اندونزی و امارات نیز نمایش آن‌ها ممنوع است.
پژمانفر ادامه داد: ما در سامانه‌های وی او دی به وفور فیلم‌هایی می‌بینیم که به موضوعاتی همچون همجنس‌گرایی، تجاوز، روابط مختلط، قتل و غارت می‌پردازند. فیلم‌هایی که در کشورهایی همچون آمریکا نیز مجوز نمایش ندارند.
وی ادامه داد: امروز باید مجلس به این موضوع توجه کند زیرا این موضوع نه سیاسی است و نه جناحی بلکه یک موضوع فرهنگی و اعتقادی است که به اعتقادات ما ربط دارد.
نمایندگان قانع نشدند
در پایان جلسه روز گذشته، پاسخ‌های وزیر ارشاد در خصوص بازی های رایانه ای و نظارت بر سامانه وی‌اودی نتوانست نمایندگان مجلس را قانع کند. این پاسخ‌ها در مجلس رای‌گیری شد که درباره درخصوص هر دو سوال مطرح شده نمایندگان رای منفی دادند و اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند و وزیر ارشاد دو کارت زرد را در یک روز از مجلس دریافت کرد!