بسته حمایتی ۶۰۰ هزار تومانی دولت برای اقشارآسیب‌پذیر

گروه سیاسی: دیروز مجلس جلسه علنی نداشت و تمام وقتش در نشست غیر علنی و پشت درهای بسته برگزار شد. بررسی نحوه توزیع بسته‌های حمایتی در دستور کار بود و دولتی‌ها هم به بهارتسان آمده بودند تا این بسته را تشریح کنند. جلسه غیر علنی با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، حجتی وزیر کشاورزی، معاون اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان تعزیرات و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها برگزار شد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس پس از پایان نشست غیر علنی در جمع خبرنگاران گفت که بر اساس توافق صورت گرفته در جلسه غیر علنی امروز مجلس مقرر شد که در دو مرحله بسته‌های حمایتی به بخشی از مردم در هر مرحله ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شود که مجموع پرداختی ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
بهروز نعمتی در توضیح جلسه غیر علنی امروز گفت: با توجه به بحث‌هایی که در بسته حمایتی دولت برای اقشار آسیب پذیر است، مقرر شد برای ۲۰ میلیون نفر از اقشار آسیب پذیر جامعه که زیر ۳ میلیون تومان درآمد دارند که ممکن است بخشی از آنها کارمندان، کارگران، و افراد تحت پوشش کمیته امداد و یا تحت پوشش سازمان بهزیستی باشند در دو مرحله بسته حمایتی بگیرند. هر مرحله حدود ۳۰۰ هزار تومان است که مجموع پرداختی ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
نعمتی با بیان این که موضوع مهار نقدینگی یکی از بحث‌های جدی در این زمینه بود  گفت: ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در جامعه وجود دارد. قرار شد دولت و مجلس با همفکری هم به راه‌هایی برسند که نقدینگی را مهار کرده و اقدام عملی انجام دهند.


نعمتی بحث واگذاری پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی را از دیگر موارد مطرح در این جلسه عنوان و اظهار کرد:‌ نوبخت و سایر اعضای دولت قول دادند که این اتفاق بیفتد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه در این جلسه بر لزوم عدم برداشت از ذخایر کشور تاکید شد گفت: ما بر مبنای این جلسه و جلسات گذشته عنوان کردیم که تلاش دولت باید بر این باشد که از منابع ارزی و صندوق ذخیره ارزی به هیچ وجه برداشت نشود. چون این صندوق برای آیندگان است و باید آن را حفظ کرد. وی در مورد موضوع گرانی و افزایش قیمت‌ها هم گفت: رئیس سازمان تعزیرات گزارشی از نوع برخورد با افتتاح و گران فروشی و چند قیمتی‌ها دادند. آقای نوبخت هم درباره‌ بحث‌های نوسانات قیمت ارز مواردی را مطرح کردند معتقدیم دولت و مجلس و قوه قضاییه باید همسو با یکدیگر تلاش کنیم که موضوع گرانی‌ها و چند نرخی‌ها را در اسرع وقت کنترل کنیم. به گفته‌ی نعمتی، اصلی‌ترین موضوع مطرح در این جلسه تعیین زمان بندی اقدامات دولت است. مبنی بر این که دولت باید در تمامی موضوعات برنامه‌ها را به مجلس اعلام کند. خوشبختانه آقای نوبخت هم قول داد برنامه زمان بندی مشخص برای اقداماتشان را به مجلس ارائه دهند. سخنگوی هیات رئیسه مجلس در پاسیخ به این پرسش که کالاهای اساسی شامل چه مواردی می‌شود گفت: دولت مکلف است که ۲۵ قلم کالا را تامین و به مردم نیازمند بدهد. آنها شامل شش میلیون حقوق بگیر و ۱۴ میلیون اقشار مختلف هستند که زیر ۳ میلیون تومان درآمد دارند. این کالاها مربوط به اقلام روزمره و نیازمندی‌های مردم همچون کره، ماست، تخم مرغ و غیره است.
وی گفت که قرار است در شش ماهه دوم سال در دو نوبت این اتفاق بیفتد. محل پرداخت و عدد آن مشخص است که مجموعه پرداختی ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. نعمتی خاطر نشان کرد: افراد مشمول این بسته‌های حمایتی مشخص و بانک اطلاعاتی آنها تشکیل شده است که از طریق آن اقدام صورت می‌گیرد. فرض کنیم فردی که پرداخت کننده به بیمه تامین اجتماعی باشد اگر کمتر از سه میلیون تومان دریافتی داشته باشد خانواده‌اش تحت پوشش قرار می‌گیرد.
بررسی چهار بسته حمایتی دولت 
در جلسه غیرعلنی مجلس
یک عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی هم از ارائه گزارش مسئولان دولتی درباره چهار بسته حمایتی دولت در جلسه غیر علنی دیروز (سه‌شنبه) مجلس خبر داد. علی قربانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: آقای سینکی، معاون وزیر صنعت با حضور در جلسه غیر علنی صبح دیروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی از تهیه چهار بسته حمایتی برای حمایت از اقشار آسیب پذیر در چهار سطح خبر داد و گفت‌ که این کمک‌ها تا پایان سال به صورت کالایی و در قالب کارت برای خرید از فروشگاه‌های رفاه به مردم ارائه می‌شود. وی با اشاره به طرح دغدغه‌ نمایندگان در زمینه گرانی در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بسیاری از کالاهای اساسی به گفته وزیر جهاد کشاورزی با نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومان وارد می‌شوند، ولی در برخی از موارد شاهد افزایش قیمت و نایاب شدن برخی از کالاها هستیم. انتظار و توقع نمایندگان این است که همانطور که  قیمت ارز ظرف چند روز کنترل شد، در مورد قیمت کالاها نیز اقدامی
 صورت بگیرد. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه‌، یادآور شد: اگر گرانی کالاها ادامه‌ یابد هر قدر حمایت‌هایی از اقشار آسیب پذیر انجام شود، تکافوی زندگی آنها را نخواهد کرد. هم چنان که با تلاطمی در بازار ارز سیستم اقتصادی ما دچار نوسان شد و در این شرایط اقشار آسیب پذیر، کسانی که درآمد ثابت دارند و سه میلیون بیکاری که هیچ حمایتی نمی‌شوند روز به روز ضعیف تر خواهند شد و فاصله بین فقیر و غنی نیز افزایش می‌یابد. قربانی ادامه‌ داد: انتظار ما از دولت این است که با برنامه خود را برای جنگ اقتصادی آماده کند، اگرچه ممکن است فروش نفت کاهش یابد، ولی این موضوع از محل افزایش قیمت نفت جبران خواهد شد و ما می‌توانیم هزینه‌های غیر ضروری را نیز کاهش دهیم.