پرتاب 4 ماهواره تا سال 1404

رئیس سازمان فضایی ایران طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی با دقت یک متر را از برنامه‌های این سازمان نام برد و گفت: ماهواره‌های «ناهید 1 و 2» و «ایرانست 1 و 2» تا سال 1404 در مدار ژئو قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی براری در نشست تخصصی ماهواره «پیام» امیرکبیر هدف از برگزاری هفته جهانی فضا را آشنایی با دانش فضایی ذکر کرد و افزود: در این هفته تلاش می‌شود تا جامعه با کاربردهای فناوری‌های فضایی در زندگی آشنا شود. بر این اساس ما برنامه‌های 10 ساله‌ای را در این حوزه تدوین کردیم.
وی برنامه 10 ساله اول را از سال 1385 تا 1394 ذکر کرد و ادامه داد: در برنامه 10 ساله اول هدف توسعه فناوری فضایی، دستیابی به چرخه کامل فضایی و دستیابی به اقتدار علمی در عرصه فضایی بوده است.
به گفته وی، چرخه کامل فضایی به معنی ساخت ماهواره‌های بومی، پرتاب آن توسط پرتابگر داخلی، در مدار قرار دادن ماهواره‌ها، ایجاد ایستگاه‌های زمینی و دریافت سیگنال‌ها از ماهواره است.


براری با تاکید بر اینکه در برنامه 10 ساله اول ما به این هدف دست یافتیم، خاطرنشان کرد: این امر موجب شد که در حوزه فضایی رتبه اول منطقه باشیم و در دنیا در جایگاه پانزدهم قرار بگیریم.
براری برنامه دوم فضایی کشور را از سال 1395 تا 1404 ذکر کرد و یادآور شد: در برنامه دوم 10 ساله در جهت تثبیت فناوری‌های فضایی اقدام شد. به این معنی که درصدد بودیم فناوری‌های فضایی صنعتی‌سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه 10 ساله اول ماهواره‌های تحقیقاتی در مدار 250 کیلومتر با عمر ماندگاری یک ماه طراحی و ساخته شد و در مدار قرار گرفت و در برنامه 10 ساله دوم ماهواره‌های عملیاتی در مدار 500 کیلومتر با ماندگاری دو سال طراحی شد. رییس سازمان فضایی نمونه این ماهواره را ماهواره «پیام» دانشگاه امیرکبیر نام برد که به گفته وی، این ماهواره اولین ماهواره عملیاتی با طول عمر بالا است. براری ابراز امیدواری کرد که با پرتاب به موقع این ماهواره کشور بتواند از خدمات آن بهره‌مند شود.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه اولویت مهم سازمان فضایی تبدیل اقتدار ملی به اقتدار فضایی است، اضافه کرد: بر این اساس از دانشگاه‌هایی چون دانشگاه صنعتی امیرکبیر درخواست داریم که همانطور که توانسته است در تولید و توسعه فناوری‌های فضایی نقش مهمی داشته باشد، کشور را در رسیدن به اقتدار اقتصاد فضایی کمک کند. براری یادآور شد: در حال حاضر رشد اقتصاد فضایی در دنیا 139 درصد است و متوسط رشد اقتصاد جهانی 19.4 درصد اعلام شده است.