سقوط ارز و طلا هجوم فروشندگان

پس از چندین هفته ترک تازی های دلار که تا نزدیک به 20 هزار تومان نیز قیمت خورده بود، مرحله نزولی قیمت ها از دیروز آغاز شد و بازار شاهد هجوم دارندگان خرد دلار برای فروش دلارهای خانگی بود.  نرخ دلار که در روند صعودی خود تا نزدیک به 20 هزار تومان در هفته قبل نیز پیش رفته بود، همزمان با رونمایی از برنامه های جدید بانک مرکزی برای مداخله بیشتر در بازار ارز، عقب نشینی محسوسی کرد و ارزان شد.طبق اعلام دولت، در جلسه اخیر سران قوا، به رئیس کل بانک مرکزی اختیار لازم برای ورود به بازار ارز داده شد و اعلام شد که بانک مرکزی از طریق بانک ها و صرافی های مجاز در بازار ارز، مداخله خواهد کرد. این در حالی است که این بانک از این هفته، عرضه ارز خدماتی از طریق نظام بانکی به مردم را آغاز کرده است. هر چند نرخ این ارز در بازار هنوز دقیقاً مشخص نشده، اما در هر حال، دیروز مجموعه این تحولات، نرخ ارز و طلا را در سرسره قیمتی قرار داد. بر این اساس، تا حول و حوش ساعت 17:30، گزارش های دریافتی از بازار ارز، نشان می داد که نرخ فروش دلار در این بازار حدود 14 تا 15 هزار و 500  و نرخ خرید آن نیز طبق مشاهدات منتشر شده در برخی کانال های تلگرامی، تا زیر 13 هزار تومان کاهش یافت. به موازات این شرایط، طلا و سکه نیز روند نزولی در پیش گرفتند. هر قطعه سکه امامی، دیروز تا نرخ چهار میلیون و 570 هزار تومان افت قیمت را به خود دید. این نرخ نسبت به دو روز قبل، 420 هزار تومان کاهش را نشان می دهد.افت قیمت ها در بازار در حالی است که در روزهای قبل، برخی کارشناسان از کاهش یا سقوط آزاد نرخ ارز خبر داده و مردم را از دامن زدن به بحران قیمت ها از طریق ورود به بازار به امید کسب سود یا حتی تبدیل دارایی بر حذر داشته بودند.بدین ترتیب دیروز و همزمان با افت قیمت یادشده، گزارش های میدانی از جمله خبرنگار خراسان و برخی از خبرگزاری ها، حاکی از هجوم افرادی به بازار برای فروش ارز و طلا بود که در روزهای گذشته به خرید ارز و طلا اقدام کرده و با این کار خود، عملاً به افزایش هر چه بیشتر قیمت ها دامن زده بودند. با این حال، نکته جالب، این بود که برخلاف روزهای قبل، تمایل دلالان برای خرید ارز کاهش یافته بود یا این افراد پیشنهاد نرخ های خیلی پایین برای خرید دلارهای مردم را پیشنهاد می دادند. موضوعی که چشم انداز کاهش بیشتر قیمت را برای ساعات و روزهای آینده قوت می بخشید.
حواشی بازار
به گزارش خبرنگار تهران روزنامه خراسان، دیروز همچنین شایعاتی درباره ورود یک نهاد عمومی برای سامان دهی بازار ارز نیز شنیده شد. یکی از مدیران صرافی در این خصوص به گزارشگر ما گفت: شیوع همین خبر در بازار ارز از روز یک شنبه موجب امیدواری برخی از فعالان بازار ارز شده است و همه امید دارند که شاید این نهاد بتواند از روند افزایشی قیمت ارز جلوگیری کند و در نتیجه شاهد روند کاهشی در بازار باشیم.وی به نتیجه رسیدن برخی از تصمیمات درخصوص قبول شروط اف‌ای تی اف در سطوح بالای تصمیم گیری کشور و صدور حکم اعدام برای سه نفر از متهمان اخلالگر بازار ارز را نیز در روند کاهشی قیمت دلار موثر دانست و افزود: بیشتر مراجعان عصر دیروز فروشنده بودند و کمتر کسی علاقه به خرید دلار داشت.
ضرب الاجل آملی به قیمت سازان مجازی


در غیاب اطلاع رسانی های معتبر، سایت ها و کانال های مجازی در ماه های اخیر، به مرجعی برای مردم در اطلاع یابی از نرخ دلار و ایجاد هیجانات و قیمت های کاذب در بازار تبدیل شده اند. در این زمینه دیروز رئیس قوه قضاییه به گردانندگان این سایت ها هشدار داد.به گزارش فارس، آیت ا... آملی لاریجانی با تاکید بر این که بازار سوم ارز مجموعاً دو درصد کل نیازهای ارزی مردم را هم تشکیل نمی دهد، گفت: متاسفانه همین قیمت سازی های غلط بر بازار تاثیر می گذارد. ما منکر لزوم اقدام دولت در این زمینه و فشار دشمن خارجی نیستیم، اما نباید از چنین عوامل درونی سودجو نیز غفلت کنیم. وی افزود: از دادستان محترم تهران نیز خواسته ام که این سایت ها را به دقت رصد کنند. از سوی دیگر رئیس کل محترم بانک مرکزی فهرست چند سایت خاص را که به قیمت سازی اقدام می کنند ارسال کرده است. بر این اساس گردانندگان این سایت ها باید از سوی دادستانی احضار و به آنان ضرب الاجل شدید داده شود. بعید نیست برخی از آنان مصداق مفسد اقتصادی باشند.
 
   فرا خبر
دلار چه خواهد شد؟

مسیر آینده دلار ارتباط زیادی به مسیر طی شده آن تاکنون دارد. کارشناسان معتقدند بار اصلی افزایش نرخ ارز در روزها و هفته های اخیر بر دوش هیجانات کاذب روانی و نیز غیبت بانک مرکزی از بازار اسکناس ارز بوده است. با این حال، مداخله جدی بانک مرکزی در بازار، زمینه را برای ایجاد محرک روانی قوی جهت افت قیمت ها ایجاد می کند. با این حال، شرط کافی برای ترکیدن کامل حباب نرخ ارز، به فضای روانی به وجود آمده در مجموع به تحولات اخیر بستگی دارد. به نظر می رسد در صورت بروز عزم جدی و موثر بانک مرکزی برای سامان دهی بازار ارز، پذیرفتن و دخیل کردن بازیگران حقیقی و رسمی این بازار از جمله صرافی ها و به ویژه اطلاع رسانی شفاف برای زدودن شیطنت های اطلاع رسانی و قیمت سازی در بازار، روند قیمت ها از همان راهی که رفته است، تا نقطه تعادل حقیقی باز خواهد گشت. کارشناسان هم اینک این نقطه تعادل حقیقی بازار را در حدود 10 هزار تومان اعلام می کنند.
 
   خبر مرتبط
افت قیمت خودرو و موبایل در بازار  

دیروز و همزمان با افت قیمت ارز و طلا، قیمت در برخی بازارهای وابسته به نرخ دلار کاهش یافت. به گزارش تسنیم، دیروز در بازار آزاد خودرو، خودروها شاهد افت قیمتی بین یک تا یک و نیم میلیون تومانی بودند. از سوی دیگر خبرگزاری فارس نیز از بازار موبایل گزارش داد که در پی تداوم کاهش نرخ ارز در دو روز اخیر، قیمت گوشی کاهش یافته و تمایل فروشندگان برای فروش کالا بیشتر شده است، البته قیمت‌ها هنوز نسبت به هفته گذشته که هر دلار ۱۴ هزار تومان بود، بالاتر است.