نیویورک‌تایمز به نقل از ظریف: ایران و اروپا در آستانه توافق نفتی هستند

رسانه آمریکایی در گزارشی به نقل از وزیر خارجه ایران گزارش داد، «ایران و اروپا در آستانه توافق نفتی هستند».
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز شنبه به خبرنگاران آمریکایی گفته ایران و اتحادیه اروپا در آستانه توافقی هستند که با وجود بازگشت تحریم‌های یکجانبه آمریکا، فروش نفت ایران و انتقال درآمدهای نفتی ایران را امکان‌پذیر می‌کند.
روزنامه «نیویورک‌تایمز» نقل قول مستقیم این بخش اظهارات ظریف را منتشر نکرده، اما نوشته او در این مصاحبه یک ساعته که در نیویورک انجام شده، در مقایسه با ماه‌های گذشته درباره امکان مقابله با تلاش‌های آمریکا برای به صفر رساندن درآمدهای نفتی ایران، «خوش‌بین‌تر» به نظر می‌آمده است.
این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود به اظهارات ظریف درباره توافق اخیر اتحادیه اروپا برای ایجاد یک مکانیسم ویژه پرداخت با ایران پرداخته است.


بنا بر گزارش نیویورک تایمز، وزیر خارجه ایران گفت: «این اقدامی برای ما به منظور فروش نفت‌مان و گرفتن درآمد حاصله از آن است».
ظریف افزود: ایران قصد دارد با فروش نفت و انجام معاملات بین‌المللی به جای دلار با سایر ارزها، با تحریم‌های آمریکا بر فروش نفت کشور مقابله کند. مکانیسم اصلی، حذف دلار است.
وی با بیان این مطلب که کشورها شروع به عقد توافقنامه‌هایی برای استفاده از پول‌های رایج شان در داد و ستد دوجانبه با ایران کردند، افزود: شما می‌توانید از پول خودتان استفاده کنید. کالا و اجناس را با پول رایج خود بفروشید، اجناس را با پول رایج سایر کشورها بخرید و در پایان یک دوره مشخص، این را با ارزی غیر از دلار تراز کنید. این کاملا ممکن است و شاید حتی مفید باشد.
بنا بر روایت این روزنامه، ظریف در این گفت‌و‌گو اظهارات ترامپ درباره برنامه موشکی ایران و حمایت این کشور از حزب‌الله لبنان، حماس و دولت بشار اسد در سوریه را رد کرد.
نیویورک تایمز نوشت: «وقتی پرسش شد آیا امکان ساقط شدن حکومت کنونی ایران با اعمال فشارهای مالی و اقتصادی وجود دارد، او (ظریف) به این سوال خندید».
روزنامه «واشنگتن پُست» هم دیروز نقل و قولی از وزیر خارجه ایران در نیویورک منتشر کرد که در آن ظریف گفته بود، در صورت ناکارآمد بودن مکانیسم ویژه کشورهای اروپایی برای حفظ «برجام»، ایران ممکن است از این توافق هسته‌ای خارج شود.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که ممکن است خروج ایران از توافقنامه هسته‌ای باب حمله نظامی به ایران را بگشاید، گفت: فکر می‌کنم اگر آمریکا باور داشت می‌تواند در چنین حمله‌ای به ایران موفق شود، این کار را انجام می‌داد.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا 18 اردیبهشت‌ماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های هسته‌ای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دوره‌های 90 و 180 روزه احیا خواهند شد.
ترامپ شامگاه دوشنبه 15 مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرده بود.
سایر اخبار این روزنامه