جلسه علنی مجلس که قرار بود به رسیدگی و تصویب «کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» بپردازد، دوباره عقب افتاد

تعویق در تصویب CFT
گروه سیاسی| مانوشاک خان محمدی- قرار بر این بود کهCFT بعد از تعطیلات مجلس شورای‌اسلامی در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد. CFT لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم و زیر مجموعه FATF و دارای0 توصیه‌هایی است. این ارگان یعنی «اف.ای.تی.اف» مطرح کرده کــه ایران برای همکاری بیشــتر به چند مورد آن بپیوندد. کنوانسیون لایحه الحاق دولت جمهوری اســلامی ایران به کنوانسیون مقابله با جرائم سازمان یافته (پالرمو) ، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم CFT و دو لایحه اصلاحی شامل لایحه قانون مبارزه با پولشویی، لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم از این لوایح و کنوانسیون ها است.
از این چهار کنوانســیون، لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریســم و لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و لایحه الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی پس از ملاحظه ایرادات شورای نگهبان به تصویب مجلس رسید اما در باره کنوانسیون CFT دیروز اعلام شد که تصویب آن به تعویق افتاد.در راه تصویب لایحه پیوستن به این کنوانسیون بین‌المللی از منظر حقوقدانان بین‌المللی این کنوانسیون ها یک معاهده‌ بین‌المللی است که بیش از جنبه سیاسی از جنبه بازدارندگی مفاسد مالی برخوردار است. بنابراین به نظر می‌رسد مخالفان این کنوانسیون ها در ترجمه آن دچار سوءتفاهم هستند. زیرا اثر عضویت در این معاهده بر کیفیت حمایت ایران از گروه‌های آزادی‌بخش منطقه دچار نوعی خطای برآورد شده‌اند، به خصوص اینکه در متن این معاهده بین‌المللی تعارض بین منافع داخلی و الزامات بین‌المللی در نظر گرفته شده است. بر مبنای ماده چهارم این معاهده بین‌المللی «کشورهای عضو تعهدات خود را طبق این کنوانسیون به نحوی انجام می‌دهند که منطبق با اصول برابری حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها باشد.»
همچنین به عقیده کارشناسان پیوستن به این معاهدات بین‌المللی علاوه بر هموار کردن مسیر ارتباط مالی بین‌المللی برای ایران، که اخیرا در سازمان ملل «ساز و کار مالی ویژه » برای ایران از سوی اروپا تصویب شده است زمینه مناسبی برای همکاری‌های چندجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی در مقابله فشارهای اقتصادی و سیاسی فراهم خواهد کرد. به خصوص اینکه این معاهده در مواد مختلفی بر حفظ استقلال سیاسی و عدم مداخله در مسائل داخلی کشورها تاکید کرده‌است.در غیر اینصورت علاوه بر این که تصویب این کنوانسیون ها به صورت کلی به تعویق بیفتند،‌فشارهای بین المللی علیه ایران بیشتر می شود؛ تبادلات اقتصادی با سایر کشورهای جهان با موانع جدی روبرو می شود. به عبارتی دیگر اتفاقا عدم توجه و ملاحظه نسبت به این کنوانسیون های بین المللی مصداق خودتحریمی است زیرا از نظر اروپایی ها عضویت و الحاق در این معاهده ها باعث تسهیل ایجاد امنیت در تبادلات مالی در دوره پسابرجام است. چنانچه این طرح‌ها تصویب شوند به دولت در جهت راهکاری برای جایگزینی برجام در معاملات اقتصادی کمک می کند. علاوه بر اینکه تصویب نشدنش باعث پولشویی و عدم نظارت بر کانال هایی است که به دنبال سود جویی با پولشویی و فساد مالی هستند اما پیوستن سوئیس که حساسیت بالایی در رازداری بانکی دارد، نشان می‌دهد که سناریوی پیوستن به این کارگروه بین‌المللی خط داستانی کاملا متفاوتی با نظر مخالفان دارد.


چرا بررسی لایحه CFT در مجلس به تعویق افتاد
ایرنا ـ لایحه CFT طبق زمانبندی منتشره در تارنمای مرکز پژوهش های مجلس، قرار بود در دستور دوم جلسه علنی امروز(روز یکشنبه) رسیدگی شود؛ اما نه تنها لایحه بررسی نشد بلکه گفته شد این موضوع در دستور چهارم قرار گرفته است.
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) بنابر اظهار سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی عضو هیات رییسه مجلس «به دلیل اینکه در دستور چهارم برای رسیدگی قرار داشت، بررسی نشد»؛ این اظهار نظر در حالی است که طبق جدول زمان بندی دستورات هفتگی مجلس شورای اسلامی مندرج در تارنمای مرکز پژوهش های مجلس قرار بود در دستور دوم و پس از لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جلسه علنی امروز بررسی شود.
اول لایحه قاچاق، دوم CFT
علیرضا رحیمی دیگر عضو هیات رییسه مجلس در این زمینه گفت: طبق آیین نامه داخلی مجلس ابتدا باید لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس بررسی شود و سپسCFT در دستور کار قرار گیرد.
از طرفی حضور وزیران برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان که طبق روال مجلس روزهای سه شنبه صورت می گیرد، بر خلاف رویه همیشگی امروز یک شنبه انجام شد و «منصور غلامی» برای پاسخ به سوال نادر قاضی پور نماینده ارومیه و محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز در مورد این که چرا در سطح بندی و اجرای برنامه آمایش آموزش عالی(طرح آمایش) برخی دانشگاه های معتبر کشور در مراکز استان ها و برخی شهرستان ها،محلی اعلام شده است؛ در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس حضور یافت.
این روال غیر معمول و همچنین تجمعی که طبق اخبار منتشره در رسانه ها، توسط گروهی در مقابل مجلس در مخالفت با بررسی لایحه CFT تجمع برگزار شد، این پرسش را ایجاد کرد که آیا بین این دو یعنی عدم بررسی لایحه CFT در جلسه علنی امروز و تشکیکی که در خصوص نوبت بندی دستورات رسیدگی مجلس با اظهار نظر عضو هیات رییسه ایجاد شد، رابطه دارد یا خیر.
در خصوص محتوا و شعارهای تجمع کنندگان مقابل مجلس که بنابر گفته و تصاویر منتشر شده، چند تن از نمایندگان مجلس نیز در آن حضور داشته اند در مصاحبه با احمد مازنی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، نظر وی را در این زمینه جویا شدیم؛ مازنی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی بر مبنای قانون اساسی عمل می کند، گفت: رفتاری که در رابطه با FATF صورت می گیرد، رفتاری کاملا جناحی و سیاسی است و نوعی بی احترامی به مجلس است که با ادبیات مختلف صورت می گیرد.
او ادامه داد: معترضان گاهی با مواضع امام (ره) و مقام معظم رهبری و گاه با اشاره به شهدا و ارزش های انقلاب و دفاع مقدس و زمانی با توهین، تخریب و نفرین به نمایندگان مجلس صورت می گیرد، درست نیست.
مازنی با بیان اینکه«ما نمایندگان مردم هستیم و البته خوب است که آراء و نظرات نمایندگان خود را رصد کنند» افزود: رفتارهایی که به شکل تجمع، توهین، تخریب و امثالهم صورت می گیرد، پیام خوبی ندارد و بوی خوبی از آن به مشام نمی رسد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در پاسخ به کسانی که دلسوزانه و صادقانه دغدغه ارزش های انقلاب، رهبری و شهدا را دارند، عرض می کنم که مطمئن باشند مجلس شورای اسلامی خارج از چارچوب سیاست های کلی نظام که مقام معظم رهبری ابلاغ فرموده اند، تصمیم نخواهد گرفت .
سایر اخبار این روزنامه
آیا برهم صالح بر صندلی ریاست‌جمهوری عراق تکیه خواهد زد؟‍! تداوم تورنمنت سیاسی کردی روزمره در تعلیق گزارش «همدلی » از وضعیت رانندگان مهاجر اسنپ و تپسی کار در ازای بی‌خانمانی به بهانه صد و سی و دومین سالروز میلاد آموزگار موسیقی ایران زمین رد پای آهنگین «کلنل» جلسه علنی مجلس که قرار بود به رسیدگی و تصویب «کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم» بپردازد، دوباره عقب افتاد در مراسم هفتمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت؛ راوی و نویسنده «فرنگیس» با رهبر انقلاب دیدار کردند «همدلی» در گفت‌وگو با کارشناسان چالش‌های هدایت نقدینگی به بازار سرمایه را بررسی کرد در مراسم هفتمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت؛ راوی و نویسنده «فرنگیس» با رهبر انقلاب دیدار کردند نایب رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی: اروپایی‌ها می‌توانند کمکی برای عبور از تحریم‌ها باشند اعتراف آمریکا به شکست در افغانستان و تحریم چابهار نیویورک تایمز به نقل از ظریف خبر داد: انعقاد قریب‌الوقوع توافق نفتی ایران و اروپا