نشست شورای امنیت برگزار شد

سخت‌‌گیری‌های بیشتری علیه ایران اعمال می‌کنیم
رییس‌جمهور فرانسه:
مورد ایران با تحریم و محدودیت حل نمی‌شود
جلسه شورای امنیت دیروز به ریاست ترامپ برگزار شد. رییس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت با بیان اینکه از 13 آبان تمام تحریم‌های آمریکا مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران عملیاتی خواهد شد و تحریم‌ها با قوت کامل از 13 آبان اجرایی می‌شود گفت: بعد از آن آمریکا تحریم‌های بیشتری را اعمال می‌کند‌‌؛ تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگری تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند‌‌.


به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ که ریاست جلسه دیروز شورای امنیت را بر عهده داشت، در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه هشت هزار و سیصد و شصت و دومین جلسه این شورا برگزار شد، افزود: دستور کار این جلسه حفظ صلح و امنیت و همچنین مقابله با به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی است و ما در این جلسه این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهیم‌‌. من خوشحال هستم که ریاست این جلسه شورای امنیت را بر عهده دارم و افتخار دارم که به مقامات کشورهای مختلف شرکت‌کننده در این جلسه خوش‌آمد بگویم و همچنین مایل هستم به آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل برای شرکت در این جلسه خوشامد بگویم‌‌. وی ادامه داد: اکنون بند 2 دستور کار جلسه را مورد بررسی قرار می‌دهیم و من به عنوان رییس‌جمهور آمریکا بیانیه اول صحبت‌های خود را ایراد می‌کنم‌‌. وی ادامه داد: بعد از خروج آمریکا از برجام تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای‌اش اعمال شده و این تحریم‌ها به صورت کامل از 13 آبان اجرا خواهد شد و بعد از آن ایالات متحده تحریم‌های بیشتری را اعمال خواهد کرد؛ تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگر تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند و هر کشوری با این سیاست آمریکا جهت مقابله با ایران همراهی نکند، با مجازات گسترده‌ای روبه‌رو می‌شود‌‌. رییس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از تمامی اعضای شورای امنیت می‌خواهم با آمریکا کار کنند و تضمین کنیم که ایران هرگز دستش به بمب هسته‌ای نرسد و لازم است که از ایران، روسیه و سوریه به خاطر اینکه حمله‌های خود را در منطقه ادلب به دنبال درخواست من کاهش دادند تشکر کنم‌‌. وی تصریح کرد: امیدوارم این خویشتنداری‌ها ادامه یابد چون دنیا نظاره‌گر شماست و آمریکا هم هر کاری که بتواند برای نجات صدها غیرنظامی و بیشتر از آن انجام می‌دهد و ما آماده کمک هستیم‌‌.
از طرفی رییس‌جمهور فرانسه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه ایران همچنان پایبند به توافق برجام است، گفت: همه امضاکنندگان باید تمام مفاد برجام را رعایت کنند‌. امانوئل ماکرون در سخنان خود در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به مساله ایران اظهار کرد: مساله ایران و قطعنامه شورای امنیت که در سال 2015 انجام شد بر این اساس است که از آن زمان تاکنون امضاکنندگان با هم دچار اختلاف شده‌اند اما همچنان همه ما همان هدف خاص خود را داریم که اجازه ندهیم ایران به سلاح هسته‌ای دسترسی داشته باشد و نظارت بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران داشته باشیم‌. وی تاکید کرد: برجام یک توافق کامل نیست اما توافقی قاطع در این زمینه است‌. لذا بحران اعتمادی که اکنون به وجود آمده به خاطر تحریم‌های آمریکاست‌. اما ایران همچنان پایبند به توافقنامه برجام است و تمام مفاد برجام باید توسط تمام کسانی که آن‌ را امضا کرده‌اند نه فقط آلمان و بریتانیا و فرانسه رعایت شود‌. رییس‌جمهور فرانسه ادامه داد: آنچه رییس‌جمهور آمریکا مطرح می‌کند و اهدافی که وجود داشته من هم در این زمینه موافقم هرچند در زمینه برجام با او مخالفت دارم اما معتقدم باید استراتژی درازمدتی را تدوین کنیم‌. نمی‌شود با تحریم برخورد کرد و ما باید مبنایی برای مذاکرات جدید داشته باشیم آن هم در چارچوبی باشد که بعد از انقضای برجام مد نظر قرار گیرد‌. ماکرون همچنین بیان کرد: بحث موشک‌های بالستیک هم باید در این چارچوب و با در نظر گرفتن صلح در منطقه مورد بررسی قرار گیرد و استراتژی‌های بین‌المللی برای خطرهایی که ممکن است به وجود آید تدوین شود و ایران هرگز دستش به سلاح هسته‌ای نرسد‌.
رییس‌جمهور فرانسه اضافه کرد: مورد ایران نمی‌تواند با تحریم و محدودیت حل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در کنار یکدیگر باشند در مورد کره‌شمالی دیدیم که پس از قطعنامه شورای امنیت در سال 2017 توانستیم این بحران را به خوبی مدیریت کنیم و اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم و در این زمینه توانستیم ارتباط مستقیمی با کره‌شمالی داشته باشیم‌.
رییس‌جمهور فرانسه افزود: شورای امنیت سازمان ملل هرگز نباید فراموش کند که کره‌شمالی همچنان خطر هسته‌ای و بالستیک را پیش روی دنیا قرار داده و حکومت کره‌شمالی هم باید گام‌هایی را در این زمینه بردارد‌.
ترزا می: روسیه مانع برخورد با اسد می‌شود
نخست‌وزیر انگلیس نیز مدعی شد‌ تسلیحات کشتارجمعی آشکارا در سوریه به کار رفته اما روسیه با بهره‌گیری از حق وتو، مانع از برخورد با حکومت بشار اسد می‌شود‌. ترزا می در جلسه شورای امنیت اظهار کرد: حامیان بشار اسد باید تضمین کنند که دیگر در سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده نخواهد شد‌. در غیر این صورت واکنش انگلیس قاطع خواهد بود‌. نخست‌وزیر انگلیس تاکید کرد هیچ خطری بزرگ‌تر از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی در جهان وجود ندارد‌.