جنگ زر گر ي

منافع ملي در ايران تعريف مشخصي ندارد و نهادهاي تصميم‌گير و تصميم‌ساز از آن‌جايي كه خوانش‌هاي متفاوت و سياست‌زده از اين موضوع دارند نمي‌توانند براي مردم تعريف و چارچوب مشخصي از موئلفه‌هاي منافع ملي ارائه دهند. اين معضل سبب مي‌شود تا در برهه‌هاي حساس تاريخي سردرگمي ناخوشايندي ملت را فرابگيرد كه آيا اين موضوع يا آن مساله به نفع كشور و آينده جامعه هست يا خير! نمونه بارز اين گفتار را مي‌توانيم در رابطه با تصويب لوايح مربوط به FATF مشاهده كنيم. موضوعي كه تضاد ديدگاه‌هاي مختلف درباره آن كم‌كم به بحراني در سياست داخلي مبدل شده است. نكته‌ اينجاست كه عده‌اي از جريان‌هاي سياسي و جريان‌هاي پشت آن‌ها مي‌كوشند تا اين لوايح را امضاي حكم پايان آزادگي ملت بخوانند و برخي ديگر آن را راهكاري براي رهايي از معضلاتي مي‌دانند كه اين روزها كشور با آن روبه‌روست‌. اين رويه به درگيري‌هايي ميان آن‌ها مبدل شده و اين رويكرد اذهان عمومي را نيز درگير كرده‌است.
طومارهاي تكراري
در همين راستا روز گذشته عده‌اي كه خبرگزاري فارس آن‌ها را اقشار مختلف مردم و دانشگاهيان خوانده است بعد از نماز با امضای طوماری FATF را در تضاد با استقلال کشور و منافع ملی دانسته و از نمایندگان مجلس خواستار عدم تصویب این لایحه شدند. اين خبرگزاري كه نيازي به معرفي ندارد در گزارش خود آورده است:« در طوماری که به امضای دانشگاهیان و مردم رسید، آمده كه قرار بود مجلس در راس امور باشد و وکلای ملت پاسدار قانون اساسی و جمهوریت کشورمان.جمهوریتی که وجه تضمین آن استقلال است و قانونی که بر اسقلال کشور تاکید دارد و کسانی که باید با روند قانون گذاری و ممانعت از تصویب قوانین استعماری پاسدارِ اصلِ استقلال باشند؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند. آن هم در شرایطی که جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور آغاز شده و بعضی وزارتخانه‌ها، نهادهای دیپلماتیک، تجاری و مالی آمریکایی و اروپایی به اتاق جنگ علیه مردم ایران مبدل شده و اکنون دشمن با ابزار های مختلف سیاسی و اقتصادی در حال چیدن مهره های مختلف از جمله لوایح FATF است که هدفی جز خالی کردن دست نظام اسلامی از مولفه‌های قدرت ندارد. در روزهای آتی خانه ملت برای بار دیگر با مطرح شدن لوایح مربوط به FATF با آزمون بزرگ و سرنوشت‌سازی مواجه است که برای آینده کشور بسیار مهم و اثرگذار محسوب می شود؛ معاهده ای که به گفته کارشناسان با شفاف کردن چرخه مالی و بانکی کشور برا راه را برای دخالت و تحریم های بیشتر هموار می کند و امکان دور زدن تحریم های پیشرو را از ما می گیرید. در این بین عده ای معتقدند بحران ارزی اخیر در کشور؛ نتیجه اجرایی شدن بندهایی از FATF و لو رفتن قسمتی از اطلاعات پولی و مالی کشور است که امکان نفوذ و تخریب چرخه ارزی را برای دشمنان ممکن ساخت. ما تصویب این لایحه را در تضاد با استقلال کشور و منافع ملی می دانیم و نمایندگان مردم ایران باید مطلع باشند که لوایح و کنوانسیون های مربوط به FATF در حالی با ظاهری کاریکاتوری مبارزه با تروریسم عنوان می‌شود که ارتباط مستقیم با خدشه دار کردن استقلال و امنیت اقتصادی کشور دارد. نمایندگان مردم باید بداند تصویب لایحه مذکور دوباره قدم به عقب برداشتن و کوتاه آمدن بر سر منافع ملی است. این نکته نیز حائز است که این لوایح نه تنها راه حل وضع موجود نیستند بلکه خود بخشی مهمی از مشکل اقتصادی موجود هستند و به آن شدت می بخشد. مجلس بهتر است به جای لوایح شائبه داری همچون FATF به دنبال رفع تبعیض های موجود و تسهیل تولید باشد و خود را برای مقابله با جنگ اقتصادی مهیا کند. امیدواریم خانه ملت در طی روزهای آینده با تصمیم درست و کارشناسی شده؛ جلوه گاه هوشیاری و پاسداری از منافع ملت باشد؛ نه آنکه با تصمیمی ذلت بار خود را مایه عبرت آیندگان کند».
فارس در ادامه گزارش خود مدعي شد كه همچنین دفتر تحکیم وحدت با انتشار و توزیع بیانیه ای در نماز جمعه اعلام کرد كه در شرایط جنگ اقتصادی که قرار است تحریم های بیشتری علیه کشور اعمال شود؛ تلاش برای شفاف کردن اطلاعات مالی برای دشمن که منجر به بستن اندک راه های تنفسی کشور در ابعاد اقتصادی می شود؛ خیانت به جامعه است. گفتني است چندي پيش نيز زمان امضاي لايحه مبارزه با تامين مالي تروريسيم عده‌اي در مجلس طومار امضا كردند كه سبب به تعويق افتادن تصويب اين لايحه شد.


واهمه سيلي
در همين حال احمد علم‌الهدي نيز در خطبه‌هاي نماز جمعه مشهد گفت: در میدان جنگ رسانه‌ای، باید به دشمن ثابت کنیم که همه ما یک صدا هستیم؛ دولت و مجلس و مردم ما یکی هستند و در یک صف مقابل دشمن ایستاده‌اند. تدبیری که در حل مشکلات معیشتی مردم دارند مراقب باشید ما را به دست دشمن ندهند. این کنوانسیون FATF ريیسش وزیر خزانه داری آمریکاست و فرمانده مطلق جنگ با ما و جنگ اقتصادی با ما این‌ها هستند. چه لايحه‌اي را قرار است تصویب کنید؟ قرار است ما را دوباره به دشمن بدهند و ملت را در محاصره دشمن قرار دهند؟ مسائل را دقیق ببینید و تاریخ این کنوانسیون را ببینید. با یک تهدید دشمن فکر نکنند ما خود را در چنگ دشمن قرار دهیم. یک بار با ارز و سکه تدبیر کردید و این وضعیت را برای مردم پیش آوردید. فکر این مردم باشید. دشمن سیلی خورده و درصدد جبران این سیلی است.
گوشه‌اي از منافع يك همراهي
گفتارهاي متناقضي در اين زمينه وجود دارد و در همين راستا معصومه آقاپور علیشاهی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتشار خبری مبنی بر ارائه اطلاعات صرافی‌ها به FATF ، اظهار داشت: FATF مربوط به روابط بانکی بین کشورها و موسسات مالی آن‌ها است و ربطی به صرافی ها ندارد. نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه صرافی ها بخش خصوصی هستند، افزود: حتی بانک هایی که صرافی دارند در واقع کار بخش خصوصی را انجام می دهند، بنابراین FATF هیچ ربطی به موضوع صرافی ها و ارائه اطلاعات آن ها ندارد.وی با اشاره به اینکه FATF در واقع در موضوع اصلاح ساختار بانکی و روابط بانکی بین بانک های جهان و بهبود روابط مالی آن‌ها اقدام می کند، ادامه داد: FATF سازمان پولی و مالی بین المللی است و در حوزه روابط بانک ها و موسسات مالی فعالیت می کند و اطلاعات صرافی ها به هیچ عنوان در اختیار این سازمان قرار نمی گیرد.نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی ، با بیان اینکه کارمزد هزینه‌های جابه جایی پول در برخی موارد بسیار زیاد است، اظهار داشت: یک کشور از ایران برای نقل و انتقال پول ۱۱ درصد کارمزد می گیرد، در حالی که اگر ایران به FATF بپیوندد براساس قوانین جهانی این هزینه نیم درصد می شودکه قابل مقایسه با ۱۱ درصد نیست.وی افزود: تفاوت کارمزد ۱۱ درصدی و ۰.۵ درصدی در ارقام میلیارد دلاری و میلیون دلاری رقم بسیار بالایی است که در حال حاضر ایران این هزینه اقتصادی را پرداخت می کند. چندي پيش علي‌مطهري، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در این زمینه به موضوع FATF اشاره کرد و گفت: عده ای می گویند که تصویب لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم خیانت به کشور است و این لایحه استعماری است در حالی که واقعیت چیز دیگری است. مسئولان کشور باید این موارد را برای مردم توضیح دهند و بیان کنند که در صورت عدم تصویب این لایحه چه مشکلاتی برای بانک های ما و مردم ایجاد می شود. نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: تصویب این لایحه هیچ خطری برای ما و برای گروه های مبارزی مانند حزب ا... و حماس ندارد. وی افزود: ولی ما چون با مردم صحبت نمی کنیم، ممکن است عده ای تحت تاثیر تبلیغاتی که صورت می گیرد قرار بگیرند و نگران شوند. در همين راستا مهدی پازوکی، كارشناس اقتصادي نيز با بیان اینکه ایران خود قربانی تروریسم و سردمدار مبارزه با فساد است گفت: ما برای رساندن نظر و صدایمان به جامعه جهانی نیازمند عضویت در « گروه ویژه اقدام مالی» یا همان «اف‌ای‌تی‌اف» هستیم.پازوکی با تحلیل وضعیت اقتصادی کشور و اینکه ایران بهشت دلالان و واسطه گران است گفت: تا کنون اگر دست فسادهای بزرگ اقتصادی در ایران شفاف سازی و مشخص شده نتیجه گزارش همین «اف ای تی اف» است.کارشناس اقتصادی موافق پیوستن به FATF گفت: پیوستن به «اف ای تی اف» به نفع اقتصاد ایران است.مهدی پازوکی گفت: به نظر من وزارت امورخارجه ایران نیز در اطلاع رسانی در مورد «اف ای تی اف» کم کاری کرده است. اف‌ای تی اف مخالف قانون اساسی کشور ما نیست.او افزود: کسانی که فرار مالیاتی دارند یا سیاسیونی که دغدغه قطع ارتباط با نهادهای سیاسی دیگر را دارند مخالف «اف ای تی اف» هستند.پازوکی افزود: مشکل اقتصاد ایران مشکل مدیریتی است نه قبول یا رد «اف‌ای‌تی اف» ما هرچه از جامعه جهانی فاصله بگیریم منزوی تر می شویم.
مسئولان دقت كنيد
به نظر مي‌رسد در آينده‌اي نچندان دور لوايح مربوط به FATF تكميل شود و در مجلس به نتيجه برسد و اين هياهويي كه جريان‌هاي مدعي انقلابي‌گري به راه انداخته‌اند متاثر از احتمال پايان يافتن قصه FATF است زيرا مسائلي در اين حد به راحتي كه برخي براي مردم به نمايش مي‌گذارند تحليل و تاييد نمي‌شود. مسئولاني كه به دنبال نيتجه لوايح مذكور هستند بايد به گونه‌اي عمل كنند كه در آينده مانند برجام روزنه‌هايي براي ضربه زدن به ملت ايران وجود نداشته باشد و تنها گره‌اي از مشكلات مردم باز كند نه آنكه مانند برجام خود گره‌اي جديد شود.