معاون بین‌الملل وزیر خارجه پیشین آمریکا: جهان در انتظار شنیدن مواضع ایران از زبان روحانی در نیویورک است

معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا در امور امنیت بین‌المللی می‌گوید سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به نیویورک در مرحله‌ای مهم و حساس انجام می‌شود که رهبران جهان و مقام‌های آمریکایی در انتظار شنیدن مواضع ایران و سیاست‌های آن از زبان حسن روحانی هستند.
«فرانک ویزنر» در گفتگو با ایرنا، درباره سفر حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: هم از منظر آخرین تحولات خاورمیانه و هم از جهت بسته بودن کانال‌های رسمی دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن، این سفری به غایت مهم خواهد بود.
این مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: آقای روحانی در مقطعی بسیار حساس به نیویورک می‌آید. در مقطعی که منطقه خاورمیانه درگیر چند مساله کلیدی است. جنگ در سوریه درحال نزدیک شدن به یک نطقه تحول در شهر ادلب است، عراق دستخوش نوسان‌های شدید است، تنش‌ها در منطقه خلیج فارس نگران‌کننده است و جنگ در یمن به نگرانی‌ها بیش از پیش دامن می‌زند.


ویزنر ادامه داد: منطقه خاورمیانه در قلب گفت وگوهای مجمع عمومی سازمان ملل قرار خواهد داشت، منطقه‌ای که در آن ایران بازیگری برجسته است. دولتمردان، روزنامه نگاران، اندیشمندان و بیشتر کسانی که به این دوره از جلسات مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهند آمند، به تحولات این منطقه توجه ویژه‌ای خواهند داشت.
وی اضافه کرد: رئیس جمهوری ایران در نیویورک، یک مخاطب جهانی را در برابر خود خواهد داشت. شهروندان کشورهای مختلف جهان منتظر شنیدن سخنان او خواهند بود. در واقع این فرصت کم یاب، تریبونی استثنایی در اختیار وی قرار خواهد داد.
معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد: من شخصا، به سخنان وی به دقت گوش خواهم داد. اعتقاد دارم که آقای روحانی، مواضع ایران را در خصوص مسائل حیاتی امنیتی و صلح بین‌المللی با دوراندیشی و حساب شده اعلام خواهد کرد.
ویزنر که در چهار دهه گذشته در سمت‌های دیپلماتیک حساس آمریکا حضور داشته است، دو مساله را در عرصه امنیت و صلح جهانی برجسته دانست و افزود: آینده برنامه هسته‌ای ایران در سایه این واقعیت که ایالات متحده خود را از آن کنار کشیده است و وضعیت منطقه، بویژه در سوریه و عراق و روابط عربستان سعودی و ایران، اهمیت ویژه‌ای دارند.
وی تاکید کرد: جهان منتظر شنیدن دیدگاه‌های ایران است که جمهوری اسلامی شرایط این پرونده‌های منطقه‌ای را چگونه ارزیابی کرده و سمت و سوی آتی آن را چگونه می‌بیند. رئیس جمهوری ایران در جریان حضور در سازمان ملل متحد، این جایگاه ویژه را در اختیار خواهد داشت که درباره این موضوعات، دیدگاه ایران، سیاست‌های آن و سمت و سوی آینده این سیاست‌ها را بیان کند.
این مقام پیشین دستگاه دیپلماسی آمریکا تصریح کرد: مهم این است که او در سازمان ملل مخاطبی جهانی خواهد داشت.
ویزنر، حضور رئیس جمهوری ایران در سازمان ملل را از منظر قطع روابط تهران و واشنگتن نیز مهم دانست و تصریح کرد: با توجه به نبود کانال‌های دیپلماتیک و ارتباط رسمی میان دو کشور، سخنان وی در زمان حضور در نیویورک اهمیتی دو چندان خواهد داشت.
وی یادآور شد: همه ما به دقت سخنان رئیس جمهوری ایران را رصد خواهیم کرد، زیر هر دو طرف می‌خواهند که رویکرد سیاسی خود را بر پایه یک ارزیابی دقیق و واقعی از دیدگاه طرف مقابل و منافع آن بنا کنند. از این رو، مقام‌های ایالات متحده به دنبال شنیدن سخنان شخص دوم ایران هستند.
این دیپلمات سابق آمریکایی که عضو تیم مذاکرات هسته‌ای این کشور با ایران بود، درباره سودمندی دیپلماسی در دوران یکجانبه گرایی ترامپ و نگاه تحقیر آمیز کاخ سفید به همکاری بین‌المللی و مذاکره، گفت: به هر صورت، ترامپ با حضور در شورای امنیت سازمان ملل، عملا وارد فرایند دیپلماسی و گفت وگو خواهد شد.
ویزنر افزود: به باور من، ایران نباید هیچ قسمت از زمین بازی را خالی نگه دارد. رئیس جمهوری روحانی با یک پیام واقعی خواهد آمد و ما نیاز داریم که به سخنان وی گوش دهیم.
سایر اخبار این روزنامه
معاون بین‌الملل وزیر خارجه پیشین آمریکا: جهان در انتظار شنیدن مواضع ایران از زبان روحانی در نیویورک است با حضور موگرینی نشست اعضای برجام دوم مهر در نیویورک برگزار می‌شود گزارش منابع عراقی از توافق نهایی درباره نخست وزیری "عادل عبدالمهدی" چرا ترکیه نگران عملیات محور مقاومت در ادلب است؟ رئیس دیوان محاسبات کشور: 170 نفر مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان هستند با تشییع پیکرپاک شهدا در هشت استان فضای ایران اسلامی عطر عاشورایی گرفت رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: سرنوشت برجام از مهمترین نگرانی‌های جهانی است مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: تعهد پتروشیمی‌ها به عرضه 7 میلیارد دلار ارز تا پایان سال مکتب حسینی، محور وحدت اسلامی سیدحسن نصرالله: ترامپ نمونه بارز یک انسان دنیاپرست است رئیس جمهور لهستان خواستار حضور نظامی دائمی آمریکا در کشورش است دستور العبادی برای استقرار نیروهای عراقی در مرز با ترکیه سازمان ملل خواستار روی کار آمدن دولت حامی اصلاحات در عراق شد