با تخریب دولت رأی نمی‌آورند




رئیس جمهوری در جلسه روز گذشته دولت، ضمن تشبیه دشمنی‌های امروز برخی کشورها علیه ایران با واقعه عاشورا، صاحبان تریبون‌ها، رسانه‌ها و فعالان رسانه‌های مجازی و حقیقی را مخاطب قرار داد و گفت که چه کاری ضدانقلابی‌تر از اینکه ما در صفحه اول روزنامه‌ها، سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و رسانه‌های خود، در دل مردم هراس ایجاد کنیم. حجت‌الاسلام حسن روحانی در عین حال تأکید کرد که معروفی بالاتر از امید دادن به مردم و منکری بیشتر از ایجاد هراس و اضطراب در دل مردم وجود ندارد.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، روحانی با بیان اینکه امروز روز وفاداری و پیمودن راه ابوالفضل(ع) و پشت سر نظام قرار گرفتن و سینه سپر کردن در برابر دشمن و با ایستادگی دشمن را از پای در آوردن است، تأکید کرد: ملت بزرگ ایران به تبعیت از راه امام حسین(ع) به حول و قوه الهی این کار را انجام خواهد داد و ما پیروز نهایی این نبرد تاریخی خواهیم بود.
وی با تبیین گروه‌ها و جریانات حاضر در واقعه عاشورا، اظهار کرد: در عاشورا و در کنار امام حسین(ع) یک گروه وفاداران به آرمان آن حضرت و وظایف دینی و اجتماعی خود قرار داشتند که در صدر وفاداران اصحاب امام حسین(ع)، قمر بنی‌هاشم(ع) است که وفای او به عنوان معروف‌ترین ویژگی آن پرچمدار و سقا به شمار می‌رود.
روحانی با بیان اینکه در مقابل، یک گروه هم دشمنان ستیزه‌جو و ظالمان و غاصبانی بودند که همیشه با راه حق مبارزه کرده و در پی راه باطل بودند و در روبه‌روی امام حسین(ع) در صحنه عاشورا قرار داشتند، ادامه داد: در کنار ظالمین، خائنین هم در صحنه عاشورا بودند و آنان افرادی بودند که امام حسین(ع) را به کوفه دعوت کردند و بر آمدن ایشان اصرار داشتند، اما در روز سختی و مشکلات به امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) و حق، پشت کرده و خیانت کردند و شمشیر به رخ امام حسین(ع) کشیدند.
رئیس جمهوری افزود: گروه دیگری هم در واقعه عاشورا بودند که نسبت به وقایع بی‌تفاوت بودند، آنان می‌دیدند که در این صحنه نبرد یک طرف حق و به نفع جامعه اسلامی و یک طرف باطل و به ضرر جامعه اسلامی ایستاده، اما براساس منافع مادی و دنیوی، خود را کنار کشیده و به گوشه‌ای خزیده و پس از آنکه امام حسین(ع) به شهادت رسید، عده‌ای از آنها اظهار ندامت کرده و تواب شدند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه امروز می‌توان صحنه‌های عاشورا را ترسیم کرد، گفت: ما امروز در یک جنگ روشن، در برابر متجاوزان تاریخ قرار داریم. امروز گروهی روبه‌روی ملت ایران قداره‌بندی می‌کنند که به جز چند کشور، طرفداری از لحاظ سیاسی و فکری ندارند و بدترین وضع در داخل کشور خودشان است.
روحانی با اشاره به اینکه امروز کمتر محقق، روشنفکر و صاحب‌نظری در امریکا وجود دارد که با کاخ‌نشینان کاخ سفید موافق باشد و حتی برخی از آنها به صراحت آنها را به عنوان ابله و سفیه می‌نامند و این در تاریخ امریکا کمتر اتفاق افتاده است، ادامه داد: امروز متحدان امریکا از لحاظ سیاسی در کنار آنها قرار نداشته و حتی متحدین سنتی امریکا نیز از این کشور فاصله گرفته و نسبت به این فاصله گرفتن افتخار می‌کنند و این در حالی است که زمانی آنها برای اینکه در کنار امریکا بودند، افتخار می‌کردند.
وی با بیان اینکه امروز به جز چند کشور معدود معلوم‌الحال هیچ‌کس در کنار امریکا قرار ندارد، گفت: امروز امریکا در بدترین شرایط جهانی قرار گرفته و حتی سازمان‌های بین‌المللی مانند یونسکو، سازمان ملل متحد، سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و دادگاه کیفری بین‌المللی با سیاست‌های امریکا موافق نیستند.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امروز امریکا بدترین شرایط را در درون خود دارد، تصریح کرد: امروز ایران با وجود اینکه با جنگ اقتصادی ناخواسته روبه‌رو است و در برابر افرادی قرار گرفته که به هیچ قانون بین‌المللی احترام نمی‌گذارند، اما روحیه و ایستادگی ملت ایران بویژه در این ایام که پرچم امام حسین(ع) به اهتزاز درمی‌آید، مثال‌زدنی است.
روحانی با بیان اینکه امروز هم ندای امام حسین(ع) را می‌شنویم که فرمود «اگر آماده فداکاری هستید، حسین(ع) عازم است و شما را دعوت می‌کند»، گفت: امروز امام حسین(ع) ما را دعوت می‌کند و ما این ندا را با گوش جان می‌شنویم و خوش به حال آن کسانی که به این ندای امام حسین(ع) پاسخ مثبت می‌دهند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) قیام خود را برای احیاء راه پیامبر(ص) و امر به معروف و نهی از منکر، به پا داشت، گفت: امام حسین(ع) فرمود که نمی‌توانم ببینم خوبی‌ها روی زمین افتاده و عده‌ای بی‌اعتنا هستند و به راه باطل و بدی‌ها، چشم دوخته‌اند و من همان راه پیامبر(ص)، حضرت علی(ع) و امام حسن(ع) را برگزیده‌ام.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه  راه امام حسین(ع) راه امر به معروف و نهی از منکر بود، اظهار کرد: امروز معروفی بالاتر از امید دادن به مردم در مسیر استقامت و منکری بیشتر از ایجاد هراس و اضطراب در دل مردم آن هم به طور نابجا و غلط وجود ندارد.
روحانی افزود: امروز صاحبان تریبون، رسانه‌دارها و کسانی که ندا و صدایشان در کشور قابل شنیدن است، یک رسالت و وظیفه سنگینی برعهده دارند، چرا که امروز در یک آزمایش بسیار بزرگ قرار گرفته‌ایم و تمام رسانه‌های حقیقی و مجازی و همه مسئولان و کسانی که قدرت دارند به ملت بزرگ ایران کمک کنند، بار بسیار سنگینی بر دوش دارند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مسئولان و کارگزاران و رسانه‌ها در این آزمایش یا پیروز خواهند شد و یا شکست می‌خورند، اما ملت ایران قطعاً پیروز این صحنه خواهد بود، تصریح کرد: اگر ایستادگی کرده و به مردم روحیه بدهیم، هزینه ملت را کاهش داده‌ایم، اما اگر ترس، هراس و ناامیدی ایجاد کنیم، هزینه ملت را بالا برده‌ایم و چه کاری ضدانقلابی‌تر از این که ما در صفحه اول روزنامه‌ها، سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و رسانه‌های خود، در دل مردم هراس ایجاد کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه نباید نادرست و ناعادلانه سخن گفته و حقایق را به مردم نگوییم، تصریح کرد: البته مردم در این جنگ بدون مشکل نخواهند بود، چرا که جنگ بدون کشته و مجروح نمی‌شود، اما این جنگی است که مطمئن هستیم، پیروزی نهایی با ماست و دشمن را در آن شکست خواهیم داد.
وی با انتقاد از نگفتن حقایق و واقعیات به مردم و ایجاد ترس و دلهره در مردم گفت: مگر ارز خارجی در اقتصاد کشور ما چند درصد نقش دارد؟ اگر تولید ناخالص داخلی (GDP)  را برمبنای قدرت خرید یا ارزش بازار محاسبه کنیم، واردات کالا و خدمات که متکی به ارز است درصد بسیار کمی است و براساس برخی محاسبات حدود 5 درصد و براساس برخی دیگر که ارزش و قدرت خرید را در آن در نظر نمی‌گیرند، حدود 10 درصد است.
روحانی افزود: بر فرض آنکه واردات کالا و خدمات 10 درصد نقش دارد، باید ببینیم که از این میزان چه مقدار با ارز 4200 تومان، چه مقدار با ارز حدود 7 هزار تومان و چه میزان برای بازار سوم، می‌ماند. بازار سوم در برابر ارزش تولیدات داخلی کشور، کمتر از یک درصد و یا 1.3 درصد است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه نباید اقتصاد کشور را براساس این رقم محاسبه کنیم و این به دور از عدل، کارشناسی، حق و انصاف است، افزود: متخصص، نخبه و روزنامه‌نگار و سرمقاله‌نویس ما، چرا این واقعیت‌ها را به مردم نمی‌گویند و این در حالی است که امروز خدمات آموزش، بهداشت و درمان، آب و برق، گاز، بنزین، گازوئیل و انرژی، برمبنای دلار کوچه پس‌کوچه‌های فلان خیابان محاسبه نمی‌شود.
وی با بیان اینکه نباید به مردم ظلم کرده و آنان را نسبت به آینده مأیوس کنیم، گفت: عده‌ای مداوم می‌گویند که باید مشکل مردم را درک کنید و این درست است که مردم مشکل دارند و ما در جنگ اقتصادی و روانی قرار داریم، اما این دلیل نمی‌شود که حقایق را تحریف کرده و نقاط مثبت را به مردم نگوییم.
رئیس جمهوری ادامه داد: با مقایسه رشد اقتصادی در 4 سال گذشته نسبت به 35 سال گذشته، در می‌یابیم که این رشد به طور متوسط 2 برابر بوده است. صاحب‌نظران، متخصصان و صدا و سیما می‌توانند این را بررسی کنند اما بحث اینجاست که اگر این گونه بوده، چرا واقعیات را به مردم نمی‌گوییم.
روحانی افزود: در همین شرایط سال 97، صادرات و واردات کشور تغییر کرده و تراز تجاری ما نسبت به پارسال بهتر بوده است، اما به محض اینکه دولت این موفقیت‌ها را بازگو می‌کند، عده‌ای پیدا می‌شوند و در گوشه‌ای کل اقتصاد را بر مبنای همان یک درصد، محاسبه می‌کنند و این عدالت و انصاف نیست.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، گفت: سخنان ایشان هیچ‌ نقطه ابهامی را باقی نگذاشت و ایشان به صراحت گفتند که امروز زمان آن نیست که کسی بخواهد پشت دولت را خالی کند.
روحانی ادامه داد: تا انتخابات زمان بسیاری باقی مانده است. هیچ کس نباید تصور کند که تخریب دولت می‌تواند برای آنها چه در انتخابات سال آینده و چه در انتخابات سال 1400 رأی به وجود بیاورد و کسانی که این گونه فکر می‌کنند، مردود این آزمایش تاریخی در ایران خواهند بود و ملت ایران راجع به آنها قضاوت خواهد کرد و پس از آنکه از این گردنه عبور کردیم، تاریخ حرف‌ها، رفتار و جملات آنها باقی خواهد ماند و مردم قضاوت می‌کنند که در شرایط سختی آنها برای کاهش یا افزایش دشواری مردم چه رفتاری داشته‌اند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از این گونه رفتار به ویروس بدبینی تعبیر کردند، اظهار کرد: برخی امروز ویروس بدبینی را در کشور در سخنان‌شان و تریبون‌ها و رسانه‌هایشان منتشر می‌کنند.
رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به روز دوم محرم و ورود کاروان سرور و سالار شهیدان به کربلا به ذکر مصیبت در رثای مصائب حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و اهل بیت آن حضرت پرداخت.

تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی قانون هوای پاک در دولت

هیأت وزیران در جلسه روز گذشته خود که به ریاست حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری تشکیل شد، آیین‌نامه‌های اجرایی قانون هوای پاک را تصویب کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی منابع ثابت و متحرک، اقدامات مربوط به مواقع شرایط اضطرار آلودگی هوا با رویکرد پیشگیرانه، کنترل منابع آلاینده و کاهش آلودگی هوا با محوریت ارتقای کیفیت سوخت و وسایل نقلیه، روش‌های تشویقی و الزام‌آور رعایت حدود مجاز انتشار آلاینده‌ها در موتورخانه‌ها و سامانه‌های احتراقی و تعیین سن فرسودگی انواع وسیله نقلیه موتوری از بخش‌های این آیین‌نامه است.  در ادامه این جلسه، وزیر نیرو از برنامه این وزارتخانه برای تأمین برق مطمئن و پایدار در اوج بار سال 1398 به هیأت وزیران ارائه داد که تغییر ساعات کار ادارات، همکاری با صنایع، استفاده از مولدهای خود تأمین و تعویض لامپ‌های فلورسنت با لامپ‌های led و  سرویس کولرها از جمله آنهاست. هیأت وزیران همچنین به منظور جبران خسارت واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از سیل و طوفان در شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری مبلغ  60 میلیارد و 329 میلیون ریال اعتبار هزینه‌ای و مبلغ 100 میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص داد.