حمايت قاطع باهنر از دولت

آرمان: در شرایطی که بسیاری به تخریب، انتقاد و برائت از حسن روحانی و دولت متبوعش مشغولند، کسانی همچنان برای بهتر شدن شرایط تلاش می‌کنند و حمایت از دولت را واجب می‌دانند. گرچه باید حساب تخریب‌گران ودلواپسان را که صرفا درصدد تخریب دولت هستند از این قافله جدا کرد. در این راستا محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسان معتقد است: «هیچ کسی حق ندارد پشت دولت را خالی کند. دولت امروز در میدان است و باید پشتوانه داشته باشد. دولتمردان اگر مستقیم و یا غیر مستقیم برای حل مشکلات اقتصادی کشور دنبال راه‌حل سیاسی هستند راه را اشتباه رفته‌اند، مشکلات اقتصادی ما امروز راه‌حل اقتصادی دارد».
راهی برای بازگشت
هرچند برخی تحلیلگران در توجیه عملکرد دولت در حوزه اقتصاد و معیشت مردم توجیه‌‌هایی می‌آورند و این عدم توفیق را به برخی مسائل داخلی و خارجی گره می‌زنند، اما با لحاظ تمامی این مسائل باید گفت که دولت روحانی نتوانسته معیشت مردم را سامان ببخشد و از این جهت جامعه از دولت و شخص رئیس‌جمهور گلایه‌مند است. اما این تمام ماجرا نیست؛ چراکه جریان مخالف دولت نیز همین را می‌خواهد که مردم و جریان حامی را از اصلاح امور ناامید سازد و روحانی را به غریبه‌ای در شهر تبدیل کند. هجمه‌های گسترده علیه رئیس‌جمهور و دولت و حتی فراتر از آن تهدید به مرگ رئیس‌جمهور مهر تاییدی بر این مدعاست. حال در این شرایط بهترین کسی که می‌تواند به رئیس‌جمهور و دولت کمک کند خود روحانی است، وی به جای استفاده از مشاوران و اطرافیان کم اثر و شاید بی اثر باید از افراد شناخته شده و کارنامه‌دار استفاده کند و از تغییر نترسد. رئیس‌جمهور با چند تغییر در افراد، رویکردها و سیاست‌ها می‌تواند ورق را به نفع خود برگردانده و مثل سابق ابتکار عمل را به‌دست گیرد. اینگونه روحانی می‌تواند به بازگشت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی خود امیدوار باشد.
پشت دولت را خالی نکنیم


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسان در سلسله نشست‌های علمی تخصصی «جمهوری اسلامی سرمایه‌ها و چالش‌ها» با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان اظهار داشت: من از صحبت‌های ایشان دو نکته مهم را برداشت کردم اول اینکه هیچ کسی حق ندارد پشت دولت را خالی کند. دولت امروز در میدان است و باید پشتوانه داشته باشد. ایلنا نوشت، محمدرضا باهنر با بیان اینکه پشتوانه دولت باید گروه‌ها، جناح‌ها، احزاب، پژوهشگران و نخبگان و همه باشند، گفت: نکته دیگر کار موازی با دولت نباید انجام گیرد که البته بعضی‌ها کار موازی را به ستاد اجرایی فرمان امام تعبیر کردند و بعضی‌ها می‌گفتند الان زمان عادی نیست و باید وضعیت فوق‌العاده اعلام کرد. وی با اشاره به اینکه بعضی‌ها روی این طبل می‌کوبیدند که شورای انقلاب و چیزهای دیگر می‌خواهیم، افزود: اصلا این خبرها نیست و مشکلی در این کشور وجود ندارد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به افزایش تورم و مسائل سیاسی و اقتصادی در دوره دوم ریاست برخی رئیس‌جمهورها اشاره کرد و ابراز داشت: در دوره دوم مرحوم آیت‌ا... هاشمی در سال ۷۴ رکورد 5/49 درصدی تورم را زدیم. در دوره اول دولت اصلاحات بحث‌ها عمدتا سیاسی بود، قتل‌های زنجیره‌ای و این مسائل مطرح بود، اما در دوره دوم مقداری کارهای اقتصادی رونق پیدا کرد و تورم کمتری داشتیم. باهنر اضافه کرد: در دوره دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد دلار ۱۲۰۰ تومانی، شد ۳۵۰۰ تومان و دوره دوم دولت روحانی هم دلار ۳۵۰۰ تومانی، شد ۱۱ هزارتومان. یعنی این ژن ترکیدن تورم در اقتصاد ما مثل یک ژن ماندگار شده است. بنابراین از این جهت خیلی فرقی نمی‌کند احمدی‌نژاد یا روحانی و یا هاشمی رئیس‌جمهور باشند، البته به این معنا نیست که قصور و غفلت نکردیم.
راه حل مشکلات؛ اقتصادی
محمدرضا باهنر عنوان کرد: بسیاری از مشکلات کشور در داخل قابل حل است، مشروط بر اینکه تصمیمات مدبرانه و شجاعانه در کشور وجود داشته باشد و بعضی از ما خصولتی‌ها و دولتی‌ها مثل بختک روی بنگاه‌های اختصاصی نیفتیم، آنها را رها کنیم و بگذاریم مردم هم به میدان بیایند. این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: من نگرانم که رکورد 5/49 درصد تورم دولت مرحوم آیت‌ا... هاشمی را بزنیم؛ البته امیدوارم این اتفاق نیفتد و این رکورد به‌نام آقای هاشمی بماند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه سال گذشته تقریبا ۱۰۰ هزار سرمایه بین ۵ میلیون تا ۵۰۰ میلیون در کشور آزاد شد، تاکید کرد: مردم پول خود را در صندوق‌های مالی و اعتباری پس‌انداز کرده بودند، اما بعضی از این صندوق‌ها از روی ناکارآمدی و بعضی‌ها به خاطر سوءاستفاده ورشکسته شدند. باهنر خاطرنشان کرد: معتقدم دولتمردان اگر مستقیم و یا غیر مستقیم برای حل مشکلات اقتصادی کشور دنبال راه‌حل سیاسی هستند راه را اشتباه رفته‌اند، مشکلات اقتصادی ما امروز راه حل اقتصادی دارد؛ چراکه ما ظرفیت‌ها و نیروهای توانمند در اختیار داریم. باید چرخ‌های اقتصاد کشور روغن کاری شود تا اصطکاک‌ها کم شود، سینه‌ها باز شود، یعنی اگر کار آفرین مراجعه کرد کارش را زود انجام دهیم.