دفاع صریح دکتر ظریف در مجلس از مردان دیپلماسی کشور: در برابر هیچ پرچمی به جز پرچم ایران تعظیم نمی‌کنم

بخش خبری: وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس درباره حضور افراد دو تابعیتی در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان،با دفاع صریح از مردان دیپاماسی ایران،تاکید کرد:در برابر هیچ پرچمی به جز پرچم ایران تعظیم نمی‌کنم.
دکتر محمدجواد ظریف در سخنان خود با تاکبد بر اینکه از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران جز خدمت چیزی ندیده است، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف خود در سطح بین‌المللی از همه ابزارها مانند سایر کشورها استفاده می‌کند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: کما اینکه درجلسه دیوان بین‌المللی دادگستری از طرف ایران وکلای فرانسوی و انگلیسی هم حضور داشتند، اما کسی نمی‌گوید چرا از افرادی با تابعیت‌های دیگر استفاده کردیم. همه کسانی که در مذاکرات با ما کار می‌کردند هم به وزارت اطلاعات معرفی کردیم و اجازه حضورشان را گرفتیم و من صرفا مسئول بکارگیری این افراد در مذاکرات بودم.
دکتر ظریف افزود: در جریان مذاکرات هسته‌ای موظف بودیم از تمامی امکانات استفاده کنیم همه افرادی که در مذاکرات با ما کار می‌کردند را به وزارت اطلاعات معرفی کردیم، آن‌ها هم خودشان به ما معرفی شده بودند که ما به وزارت اطلاعات معرفی کردیم و از وزارت اطلاعات اجازه حضور این افراد را گرفتیم.


ظریف گفت: این افراد که چهار نفر آنان را آقای کریمی قدوسی مطرح کردند یا از طریق سایر دستگاه‌ها به ما معرفی شدند یا از طریق شناختی که در گذشته داشتیم از این‌ها استفاده کردیم.
وی اظهار داشت: برای این که بین خود و خدا مسئول نباشم می‌گویم که جز خدمت از این افراد در مذاکرات ندیدم. من مسئول روابط دیگر آن‌ها نیستم و صرفا مسئول استفاده از آنها در مذاکرات بودم ضمن این که در هیچ یک از جلسات خصوصی ما حضورنداشتند و تنها در مذاکرات تخصصی ما بودند.
وزیر امور خارجه خطاب به کریمی قدوسی گفت: شما مفروض کردید که مذاکرات شکست خورد. به نظر ما برجام نشان دهنده حقانیت جمهوری اسلامی ایران است و امروز آمریکاست که شکست خورده است و نتوانسته از برجام به نفع خود استفاده کند و مجبور شده از برجام برخلاف پیش بینی‌های دوستان مخالف برجام خارج شود.
وی اظهار داشت: همه می‌گفتند برجام آن قدر به نفع آمریکاست که هیچ وقت آمریکا از ان خارج نمی‌شود ولی آمریکا از برجام خارج شد به خاطر این که برجام خوب مذاکره و نوشته شده بود و خوب کار کارشناسی در آن انجام گرفته بود.
ظریف خطاب به کریمی قدوسی نماینده مشهد که سوال را مطرح کرده بود، گفت: شما در سوال قبلی که از من پرسیده بودید گفتید وقتی انقلابیون شما مذاکره کردند توانستند 1.7 میلیارد دلار از آمریکا بگیرند. گرچه آن مذاکرات هم تحت هدایت بنده بود ولی بیشترین نقش را در گرفتن این مبلغ از آمریکا را آقای دکتر دری اصفهانی داشت، من کاری به بقیه موارد ندارم ولی بین خودم و خدا باید شهادت دهم کما این‌که برای مقامات قضایی هم شهادت دادم ایشان نقش موثری داشت.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آقای سیروس ناصری که نقش ایشان در مذاکرات ایران و عراق در جهت منافع ملی بوده است و بارها توسط رهبر معظم انقلاب از جسارت ایشان در برابر دشمنان حمایت شده است. ایشان در مذاکرات هسته‌ای نقشی نداشت و تنها در موارد حوزه اقتصادی به ما کمک کردند.
وی تصریح کرد: دکتر مشکور نیز مانند دری اصفهانی در تمامی مذاکرات حقوقی ما که وزارت دفاع در لاهه علیه آمریکا دارد، به عنوان وکلای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و در کمیته‌ای که ریاست جمهوری تشکیل داد نیز به عنوان متخصص حضور پیدا کرد.
وی افزود: سایرین از متخصصین حقوقی خارجی و مشاوران بانکی و مالی خارجی استفاده می‌کنند اما ما از مشاوران ایرانی استفاده کردیم و در وطن‌پرستی و توجه به منافع ملی این افراد تردید نداریم.
ظریف ادامه داد: آقای شعبانی نیز هیچگاه در مذاکرات حضور نداشتند و به عنوان کمک در روابط عمومی استفاده می‌شد.
وی گفت: دولت عربستان میلیون‌ها دلار برای روابط عمومی خرج می‌کند اما ما از هیچ کدام از این موارد استفاده نکردیم و معتقدیم ایرانیان بزرگترین سرمایه‌های ما در خارج از کشور هستند که امیدواریم دوستان ما در مجلس و سایر قوا کمک کنند از این سرمایه ملی استفاده کنیم.
ظریف در ادامه گفت:ما براساس دستورات رهبر معظم انقلاب و چهارچوب‌هایی که ایشان تعیین می‌کنند حرکت می‌کنیم؛ افتخار من این است که مقام معظم رهبری در سخنرانی روز چهارشنبه - که روز گذشته دیروز از صدا و سیما پخش شد- با روش محبت آمیزی این بنده و سرباز کوچک را مورد تفقد قراردادند که بسیار از شان و حق من بالاتر است و من همیشه مرهون محبت‌ها و لطف ایشان هستم.
وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: وزیر خارجه یک وظیفه‌ای دارد، از طرفی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد نیز یک سری وظایفی وجود دارد، اما این‌ها جزوی از سیاست خارجی است و تمام روابط خارجی نیست، تمام روابط خارجی نه در اختیار من است، نه تصمیم‌گیری توسط من صورت می‌گیرد و نه مسئول اجرای آن هستم.
ظریف افزود: قسمتی از روابط خارجی را به من به عنوان وزیر امور خارجه واگذار می‌کنند، بنده در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت دارم، اما تصمیم‌گیری‌ها توسط نظام صورت می‌گیرد.
وی یاد آور شد: آن وقت که من به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد موظف بودم با گروه‌های مختلف در آمریکا رابطه داشته باشم به این معنی نبود که چشم امیدی به آنها داشته باشیم، بلکه تلاش داشتیم از شرایط استفاده کنیم و گر نه نیاز نبود بنده را آنجا مسئول بکنند، بلکه می‌گفتند برو آنجا چهار پنج سال استراحت کن.
وزیر امور خارجه افزود: در آن زمان حضورم در سازمان ملل متحد قسمت کوچکی از وظایف من در نیویورک بود، قسمت عمده آن برای تنویر افکارعمومی و نشان دادن واقعیات ایران بود تا حدی که یک نفر گفت «مگر تو می‌خواهی انتخاب شوی که این قدر در صحنه‌های عمومی حضور داری».
ظریف افزود: آن زمان این یک وظیفه بود و البته کار سنگینی هم بود، اما این به این معنی نیست شما چشم امید به آنها داشته باشید یا سیاست شما این باشد بدون آمریکا و غرب نمی‌توانید زندگی کنید.
ظریف بیان کرد: سیاست ما تعامل سازنده به کل دنیاست،همواره گفته‌ام باید با همه دنیا غیر از آنجایی که خط قرمز نظام است تعامل داشته باشیم.
وزیر امور خارجه با بیان این که «سیاست بنده در مورد روابط با روسیه و چین کاملا مشخص است» افزود: بیشترین تعداد سفرهای من در طول وزارتم به این دو کشور و به کشورهای همسایه بوده است؛ متاسفانه این خبرها در رسانه‌ها منعکس نمی‌شود، بیشتر قسمتی که مورد توجه افکار عمومی هست در اخبار منعکس می‌شود.
وی اظهار داشت: اگر فهرستی از سفرهای من در طول پنج سال گذشته حتی در مذاکرات برجام نگاه کنید می‌بینید تمرکز بر همسایگان آسیا و آفریقا است.
وزیر امور خارجه گفت: تعداد سفرهای من وهمکاران را مقایسه کنید نحوه تعامل ما را نگاه کنید در واقع آدرس غلط به دنیا ندهیم ما چشم انتظار محبت و لطف کسی نیستیم نه غرب، نه شرق.
ظریف گفت: افتخار ما این است که پشتوانه ما مردم خودمان هستند و به مردم خودمان باید اعتماد کنیم و شما نیز به عنوان نمایندگان این مردم مورد احترام و توجه ما هستید و خواهید بود.
وی افزود: نقد و اعتراض شما نمایندگان از عسل برای ما شیرین‌تر است و کمک می‌کند بفهمیم جامعه چگونه در مورد ما فکر می‌کند.
* ظریف:در جریان ریز قضایا بودیم
وزیر امورخارجه در مورد سوال دیگر کریمی قدوسی در خصوص سفربه فرانسه وهمزمانی با جلسه گروهک منافقان در پاریس اظهار داشت: ما در جریان ریز قضایا بودیم، سفر ما با توجه به همه این قضایا برنامه‌ریزی شده بود.
ظریف تصریح کرد:سفارت ما در پاریس حتما می‌دانست که چه زمانی آن برنامه وجود دارد و با عنایت به همه محاسبات پس از شور و مشورت با داخل و بیرون وزارت خارجه، این سفر انجام شد.
وزیر امور خارجه گفت:هم توسط من و هم سخنگوی وزارت امور خارجه موضع گیری علنی انجام شد، البته بازهم تاکید می‌کنم گروهی که هیچ جایی میان مردم ایران ندارد را ما نباید بزرگ کنیم و کماکان هم بر این سیاست معتقد هستم.
وی در بخش دیگر از اظهارات خود گفت: این آقایانی که اسمشان را بردید که در لیست شما هم وجود دارد هیچکدام مقام و مسئولیتی در جمهوری اسلامی ندارند. در وزارت امور خارجه اگر کسی همسرش تابعیت خارجی داشته باشد نمی‌تواند کار کند چه برسد اینکه خودش تابعیت خارجی داشته باشد.اما استفاده از مشاورین خارجی هم در دنیا مرسوم است.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در دعوای ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری ما وکیل فرانسوی و انگلیسی داریم،و بعضا آمریکایی داشتیم. این به خاطر این نیست به آنها اعتقاد داریم ما باید از اینها استفاده کنیم اما افرادی که با ما در مذاکرات هسته‌ای مشورت می‌دادند مسئول مذاکره نبودند.
ظریف گفت: ما اینها را استعلام کردیم و اجازه گرفتیم مثلا ما در کشور مسئول بانکی نداشتیم.دو کارشناس عمده بانکی از طریق بانک مرکزی به ما معرفی شد که هر دو دو تابعیتی بودند ما هم از وزارت اطلاعات استعلام کردیم.
وزیر امور خارجه در ادامه با اشاره به اظهارات کریمی قدوسی گفت:شما را ارجاع می‌دهم به فرمایش خودتان زمانی که از من سوال کردید فرمودید آنجا که انقلابیون مذاکره کردند یک و هفت دهم میلیارد بگیریم همان انقلابیون عضو اصلی شان آقای دری اصفهانی بود. عضو اصلی گروه مذاکره‌کننده که متاسفانه فیلمی که از ایشان گرفتند در برابر هواپیمای پر پول که ایشان برای کشور فراهم کرده بود، به عنوان سند جرم مطرح شده است.
وی در عین حال گفت: البته بنده به قوه قضائیه احترام می‌گذارم و قوه قضاییه خودش تصمیم بگیرد اما من به عنوان شاهد عرض می‌کنم از ایشان جز خدمت ندیدم ایشان در تمام دعای ما از ابتدای انقلاب در مقابل آمریکایی‌ها حضور داشتند.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: آقای دکتر مشکور در دیوان بین‌المللی دادگستری و دعاوی ایران و آمریکا در لاهه حضور داشتند. بروید از برادران وزارت دفاع بپرسید که بیشترین میزان دعاوی را آنها داشتند. بروید از نیروهای مسلح بپرسید اینها افرادی وطن پرست و حافظ منافع کشور بودند.حالا ممکن است شما اطلاعاتی داشته باشید که بنده نداشتم من آنچه را که دیدم من بین خودم، خدا و ملت بزرگ ایران موظفم عرض کنم بقیه‌اش مسئولیت من نیست.من نه قاضی، نه دادستان و نه مسئول اطلاعاتی هستم.
ظریف با بیان اینکه آقای ناصری و آقای شعبانی هیچ گاه عضو تیم مذاکره‌کننده نبودند گفت: انشاء‌الله آن قدر هم از پختگی سیاسی برخوردارم که کسی نتواند به من خط بدهد اما حتما کمک کردند و از مشورت آنها استفاده کردم تابراساس مصالح کشور بتوانم همه زوایا را ببینم.
وی ادامه داد:هنوز هم برای اقدامات تبلیغاتی که می‌کنم از مشورت افراد مختلف استفاده می‌کنم که بتوانم کاری بکنم تاثیرگذار باشد برای همین هم است در دنیا معروف است که می‌توانم به لطف خدا در کارهای تبلیغاتی تاثیرگذار باشم.
وزیر امور خارجه افزود: برای اینکه بتوانیم چنین کاری را بکنیم باید با محیط هدف اشنا باشیم و با علم به محیط هدف این کار را انجام دهیم.نه اینکه از تهران بنشینیم برای آنها نسخه بنویسیم این کاری است که دوستان برای من انجام می‌دهند و من از همه انها متشکر هستم.

وی با اشاره به سوابق سیروس ناصری گفت:بار دیگرعرض می‌کنم سوابق ایشان را مطالعه کنید راجع به زحماتی که ایشان در جنگ ایران و عراق کشیدند، فداکاری‌ها که کردند و خدماتی در مذاکرات دور اول هسته‌ای کردند همه سوابق اینها معلوم است سوال بکنید و اینجا قضاوت نکنیم. قضاوت با خدا و بعد هم مقامات قضایی است و هر تصمیم بگیرند، چه ما موافق و چه مخالف باشیم به عنوان دستگاه مستقل محترم که قوه قضائیه کشور باشد را می‌پذیریم.
ظریف همچنین درباره حضور خود در محافل آمریکایی اظهار داشت: بنده در همه محافل آمریکایی سخنرانی کردم. هم در جامعه باز سخنرانی کردم و هم شورای روابط خارجی سخنرانی کردم و می‌کنم هم در شورای آسیایی سخنرانی کردم هم به مجلس نمایندگان آمریکا رفتم.
وی ادامه داد: هم در کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان و سنا رفتم و با رئیس کمیسیون ملاقات کردم. اجازه داشتم این کارها را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران انجام دادم. گزارش تک تک این اقدامات را ارائه کردم و از بالا تا پایین کشور نسبت به این اقدامات بنده اشراف داشتند و برای این اقدامات بنده را تقدیر می‌کردند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: حالا زمانی اتفاقی افتاد و گروهی که در ایران فعالیت می‌کرد مرتکب اشتباهات و خیانتهایی شد که با آن گروه برخورد کردند بعد از آن هم با آن گروه ارتباطی نداشتم.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: گروه جامعه باز یا موسسه سوروس قبل از اینکه من نماینده دائم ایران شوم آنها با ایران همکاری داشتند اتفاقا در زمان من این همکاری محدود، منظم و طبق قاعده شد و من به این اقدامی که کردم افتخار می‌کنم.
وی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه من و شما و همکاران ما در دولت مستخدم مردم هستیم و چشم امید ما به مردم وخدا و به دعای معصومین(ع) است اظهار داشت: ما چشم امید به هیچ خارجی نداریم اما در روابط خارجی اما تلاش داریم با کشورهایی که همانطور رهبری فرمودند با ما خصومت ندارند ارتباط داشته باشیم و تلاش داریم از دیپلماسی عمومی برای تاثیر قللبها و مغزها استفاده کنیم و با دشمنان مردم و نظام درهمه حوزه‌ها مقابله کنیم.
وی تصریح کرد: چشم امید ما به مردم خودمان و ظرفیت‌های ملی خودمان است و اطمینان دارم به خاطر همین ظرفیت‌ها بود که شش کشورغربی به پای میز مذاکره آمدند و ما با پشتوانه مردم در مقابل آنها ایستادیم رسما و با صدای بلند اعلام کردیم هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید.
ظریف گفت: امروز هم می‌گوییم هیچ کس نمی‌تواند در هیچ زمانی یک ایرانی را تهدید بکند بخاطر اینکه ایرانی متکی به خدا و توان لایزال مردم ایران است که در تاریخ حضور داشته و انشاء‌الله برای همیشه هم حضور خواهند داشت. ما می‌مانیم اینها خواهند رفت.
* وزیر امور خارجه: باند نیویورک مفهوم موهوم است
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر جواد کریمی قدوسی درباره ماهیت باند نیویورک و نقش وی در شکل‌گیری این باند گفت: باند نیویورک یک مفهوم موهوم است و چنین باندی وجود ندارد.
ظریف اظهار داشت: آنچه که نماینده مشهد مطرح کرد به زمان حضور من در دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در دهه 70 و ابتدای دهه 80 باز می‌گردد که موضوع محرمانه‌ای هم نبوده است.
وی افزود: براساس آیین نامه داخلی مجلس، قرار بود از من در مورد فعالیت هایم در زمان مسئولیت در وزارت امور خارجه سوال شود، این پرسش‌ها را باید در زمان رای اعتماد مطرح می‌کردید اما من به خاطر ابهامات ایجاد شده به این سوالات پاسخ می‌دهم.
وی اظهار داشت: باند نیویورک یک مفهوم موهوم است که در دهه 70 هجری شمسی در زمان وزارت دکتر کمال خرازی درخصوص کسانی که با وی در نیویورک کار می‌کردند در شب نامه‌های داخلی وزارت امور خارجه مطرح می‌شد؛ بنده نه رئیس باند نیویورک هستم نه چنین باندی وجود دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: اولین بار که در صحنه علنی اسم باند نیویورک مطرح شد در مقاله‌ای در روزنامه کیهان بود، در آن مقاله نویسندگان کیهان به باند نیویورک اشاره کردند که این نشان می‌دهد یک گروه کوچک توانسته به مسائل امنیتی کشور فائق آید که روز بعد از انتشار این مقاله از بیان خود عذرخواهی کردند.
وی گفت: باند نیویورک موضوع موهومی است و چنین موردی وجود ندارد، گروهی که مشکلات صنفی و دعواهای داخلی در وزارت خارجه با آن افراد داشتند، این موضوع را مطرح کردند.
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ارتباط خود با بنیاد جامعه باز و همچنین بنیاد سوروس در زمان حضورش در سازمان ملل گفت: زمانی که به نیویورک رفتم، بنیاد جامعه باز با ایران ارتباط داشت، به ایران سفر می‌کردند و با قسمت‌های مختلف شهرداری‌ها ارتباط داشت.
ظریف اظهار داشت: آنچه که بنده انجام دادم این بود که ارتباطات را محدود و منظم کرده و آنها موظف بودند هر بار به بنده گزارشی از اقدامات انجام شده، ارائه دهند و اجازه ندادم کاری خارج از منافع ملی انجام شود.
وی ادامه داد: بعدها که کیان تاج بخش که نماینده بنیاد جامعه باز در ایران بود، دستگیر شد، این موضوع را به عنوان اعتراف مطرح کرد که بنده به ظریف گزارش دادم و حتی پیش نویس نامه‌ها را تدوین می‌کردم.
وی تصریح کرد: این یک واقعیت است که بنده به جای اینکه در طی این سال‌ها در خانه بنشینم، به قدری فعال بودم که همه فکر می‌کردند باید با بنده هماهنگ کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: بنده برای تلاش هایم در نیویورک بارها مورد تقدیر رهبری قرار گرفتم، اگر کسی در این زمینه شکی دارد، می‌تواند با استعلام از دفتر ایشان صحت آن را سوال کند.
ظریف خاطرنشان کرد: هیچ کس علیه‌السلام نیست، یا باید در خانه نشست یا با گروه‌های مختلف آمریکایی ارتباط برقرار کرد و وظیفه بنده به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل با توجه به اختیاراتی که داشتم، این بود که با همه افرادی که امکان استفاده از آنها در راستای منافع ملی وجود دارد، ارتباط برقرار کنم.
وی همچنین گفت: خوشحالم که دستاوردهای مناسبی در زمان تصدی بر دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به دست آورده ام، وقتی این سمت را ترک کردم، گفتند که ایران یک سخنور بسیار قهار را در نیویورک از دست داد، اکنون می‌گویم همه توفیق‌هایی که داشته‌ام را مدیون لطف خداوند و محبت‌های رهبر معظم انقلاب هستم.
نماینده پیشین ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: اگر حرکتی نکرده و دست به عصا حرکت کنیم، هیچ گاه مشکلی ایجاد نمی‌شود اما وظیفه ما این است که برای منافع ملی خود را قربانی کنیم.بارها گفته‌ام که نظام نباید برای ما قربانی شود و ما باید قربانی منافع ملی باشیم، ما نباید برای اینکه نامی از خود در تاریخ بگذاریم منافع ملت را فدا کنیم.
* مجلس از پاسخ‌های ظریف درمورد سوالات کریمی قدوسی قانع شد
پس از سخنان وزیر امور خارجه، کریمی قدوسی از رئیس جلسه علنی خواست که این سوال را به رای بگذارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 67 رای موافق، 119 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 206 نماینده حاضر، سوالات جواد کریمی قدوسی را وارد ندانستند و از پاسخ‌های وزیر خارجه قانع شدند.
* پخش مستند دوتابعیتی توسط کریمی‌قدوسی در صحن مجلس
جواد کریمی قدوسی در جریان سوال از دکتر ظریف از اتاق فرمان درخواست کرد که مستندی که به گفته خودش توسط سازمان اطلاعات سپاه تهیه شده و درباره دوتابعیتی‌ها ست نشان داده شود.
نام مستند الماس 521 بود که در آن جاسوس بودن دری اصفهانی و دوتابیعتی بودن وی نشان داده می‌شد، در حین پخش مستند ظریف با رئیس کمیسیون امنیت ملی به گفت‌وگو پرداخت که او پیش علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی رفت.
در انتهای پخش این مستند، دکتر مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت گفت: وزرات اطلاعات اعلام کرد که مطالب مطرح شده توسط آقای قدوسی و مستندی که او در صحن علنی پخش کرد را قبول ندارد
وی ادامه داد: محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه نیز از مجلس شورای اسلامی درخواست برگزاری جلسه علنی برای پاسخ به مطالب کریمی قدوسی و مستند پخش شده در صحن علنی را کرد.
پزشکیان گفت: افرادی که نامشان در مستند آقای قدوسی برده شده است در آئین‌نامه مجلس حق دارند به مطالب پاسخ دهند.
*پاسخ ظریف به سوال نمایندگان ارومیه و تهران
وزیر امور خارجه در ادامه جلسه علنی دیروز در پاسخ به سوال نمایندگان ارومیه و تهران درباره علت ادای احترام وی به پرچم اقلیم کردستان عراق در مراسم خاکسپاری مرحوم طالبانی رئیس جمهوری پیشین عراق با تاکید بر این که مقابل پرچم هیچ کشوری جز پرچم جمهوری اسلامی ایران تعظیم نکرده و نخواهم کرد، گفت: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری مرحوم جلال طالبانی در بالاترین سطح در شورای عالی امنیت ملی گرفته شد و مورد اجماع قرار گرفت.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری مرحوم طالبانی در بالاترین سطح در شورای عالی امنیت ملی گرفته شد و این تصمیم مورد اجماع همه دوستان در نیروهای مسلح، سپاه قدس، وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی بود و ضرورت داشت بنده به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این مراسم شرکت کنم.
ظریف افزود: حضور بسیار پُر رنگ جمهوری اسلامی ایران و استقبال گسترده‌ای که از حضور جمهوری اسلامی ایران در این مراسم به عمل آمد، نشان داد که جایگاه ایران در عراق و اقلیم کردستان در چه سطحی است.
وی به روابط ایران با تمامی اقشار مردم عراق اشاره کرد و اظهار داشت: این حضور همچنین نشان داد جمهوری اسلامی ایران دوستان خود را در زمان مبارزه با صدام هیچ گاه فراموش نمی‌کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: در این مراسم بنده در کنار رئیس جمهوری عراق حضور داشتم و اکثر نمایندگان مجلس این کشور هم حضور داشتند و تعداد بسیار کمی از نمایندگان به دلیل دعوای داخلی حضور نداشتند و روسای فراکسیون‌ها ازجمله آقای حکیم در مراسم حضور داشتند و فردی هم اعتراضی نکرد.
ظریف خاطرنشان کرد: البته در اجرای مراسم همکاران بارزانی سوء استفاده کردند و برخلاف توافقی که به دولت عراق داشتند به جای پرچم این کشور از پرچم اقلیم کردستان روی تابوت مرحوم طالبانی استفاده کردند که این باعث تعجب شد.
وی یادآور شد: در آن شرایط فردی جلسه را ترک نکرد و در مراسم اهدای تاج گل هم تنها کسی که از سر خم کردن در برابر جنازه خودداری کرد، بنده بودم و بقیه مراسم ادای احترام را به شکل دیگری به جا آوردند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: حضور ما در عراق بسیار موثر گسترده و تاثیرگذار است و ضرورت داشت در این شرایط به همراه فرماندهان سپاه در آن مراسم شرکت کنیم.
ظریف با بیان این که این حضور تاثیر بسیار خوبی هم بر مردم کردستان و هم بر مردم عراق گذاشت، گفت: این مراسم زمانی انجام شد که نزدیک به برگزاری رفراندوم بود و نشان داد با وجود مخالفت جمهوری اسلامی ایران با تصمیم غلط بارزانی، ارتباطات ما با مردم عراق، عمیق، تاریخی و گسترده است و همچنان این ارتباطات ادامه خواهد داشت.
وی در بخش دوم سخنان خود باردیگر تاکید کرد: روابط ما با عراق گسترده است و تصمیم‌گیری‌ها در مورد این روابط توسط یک اجماع داخلی در شواری عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود و بنده هم یکی از مجریان اجماع داخلی در این زمینه هستم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: اقدام موثر جمهوری اسلامی ایران همراه با دولت مرکزی عراق برای جلوگیری از حرکت بسیار خطرناک و بسیار کوتاه نظرانه در مورد رفراندوم عراق را همه می‌دانید آن یک قسمت از سیاست ما بود، حضور بنده در مراسم خاکسپاری مرحوم طالبانی هم قسمت دیگری از همان سیاست بود.
ظریف تصریح کرد: این یک سیاست است که در وجوه مختلف اجرا می‌شود، آنچه در این سفر اتفاق افتاد این بود که نمایندگان بسیاری کشورها حضور داشتند.
وی با بیان این که روابط ما با عراق مثل روابط دیگر کشورها با عراق نیست، گفت: ما با این کشور روابط بسیار نزدیک و تنگاتنگی داریم، به همین دلیل از جمهوری اسلامی توقع می‌رفت در سطح بالاتری شرکت کند و این شرکت ما در میان مردم عراق وبرادران و خواهران کرد عراقی تاثیر بسزایی داشت.
وزیر امور خارجه افزود: ما نمی‌توانیم فراموش کنیم که طالبانی در هشت سال جنگ تحمیلی همراه با رزمندگان اسلام علیه دولت بعثی صدام حسین جنگید.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: بنده در مقابل پرچم هیچ کشوری جز پرچم جمهوری اسلامی ایران تعظیم نکرده و نخواهم کرد و تنها کسی که در برابر پرچم اقلیم کردستان تعظیم نکرد، بنده بودم و این لطف خدا بود که در این حوزه انجام شد.
*قاضی پور و محجوب از پاسخ‌های وزیر خارجه قانع شدند
پس از پاسخ‌های وزیر امور خارجه به سوال قاضی پور و محجوب، این نمایندگان مجلس اعلام کرد که از پاسخ‌های ظریف قانع شدند و آن را به رای مجلس نگذاشتند.
سایر اخبار این روزنامه
تغییر سیاست بورس کالا در معاملات آتی سکه فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند گلایه محسن هاشمی از تلویزیون در برنامه تهران 20: فقط شهردار تهران که نباید بخاطر قانون بازنشستگی برود، 1800 نفر قرار است بروند، چرا یک بار به رفتن رئیس صدا و سیما نپرداختید برنده جایزه صلح نوبل: بن زاید و بن سلمان را تحت پیگرد قرار می‌دهیم دیده‌بان حقوق بشر: کشورهای فروشنده سلاح به عربستان شریک جنایات ائتلاف عربی در یمن هستند در گفت‌وگو با آیت‌الله سید محمد غروی حوزه سکولار یا غیرسکولار؟ حاشیه امن خودروسازان دفاع صریح دکتر ظریف در مجلس از مردان دیپلماسی کشور: در برابر هیچ پرچمی به جز پرچم ایران تعظیم نمی‌کنم معاون وزیر خارجه انگلیس: مایل به حفظ برجام بدون توجه به سیاست‌های آمریکا هستیم دومین جلسه رسیدگی به اتهامات معاون احمدی نژاد؛ جنجال و سکوت مشایی در برابر اتهامات قوه قضائیه و امتحان برخورد با اخلالگران اقتصادی کیفرخواست متهم ردیف اول پرونده مفاسد اقتصادی قرائت شد نتایج آزمون ارشد امروز اعلام می‌شود ایران و چین بر گسترش تعاملات علمی و دانشگاهی تاکید کردند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش: با اینکه احتمال جنگ نظامی وجود ندارد نیروهای مسلح توانایی های خود را ارتقا دهند