پرویز پرستویی در مراسم بدرقه عزت‌الله انتظامی:

«از خواب که بیدار شدیم دیدیم «عزت سینما» رفته است.» صبح دیروز عزت‌الله انتظامی در حالی به خانه ابدی‌اش بدرقه شد که هنرمندان از یتیم شدن سینما گفتند و بی‌عزت شدنش و مردم با حضور پررنگ‌شان با آقای بازیگر خداحافظی کردند.
ساعتی پس از انتظار برای شروع مراسم تشییع، وقتی جمعیت به تدریج متراکم و متراکم‌تر شد، پیکر عزت‌الله انتظامی بر دوش پرویز پرستویی، شکرخدا گودرزی و تعداد دیگری از بازیگران سینما و تئاتر وارد تالار وحدت شده و بر جایگاهی که از روز گذشته مشخص شده بود، قرار گرفت. اینک نوبت هنرمندان و همکاران آقای بازیگر بود که یاد گذشته را زنده کنند و برای آخرین بار با دوست و همکار خود وداع کنند. شروع این سخنرانی‌ها با پرویز پرستویی بود.
پرستویی: از خواب بیدار شدیم، دیدیم عزت سینما رفته
پرویز پرستویی که اجرای برنامه را برعهده داشت در ابتدای سخنانش بیان کرد: «همیشه سخنرانی برایم سخت بود چون آدم حرافی نیستم اما امروز، روز دیگری است و من هستم و یک‌سینه حرف. مگر این سینما چند عزت‌الله انتظامی داشت که داریم‌ او را راهی می‌کنیم؟ مگر در تمام این سینما چند بازیگر هست که بتواند «مش‌حسن» را بازی کند که رخت بر‌بستن «مش‌حسن» را تماشا کنیم؟ پس امروز، روز تریبون و سخنرانی است.»


این بازیگر ادامه داد: «از خواب که بیدار شدیم دیدیم «عزت سینما» رفته است؛ عزتی که هر چقدر «قدر» بودی به پای او نمی‌رسیدی. ما دیروز بعد از بیداری، خواب دیدیم پیر دِیر، بار سفر بسته و گذاشتیم او مثل آب از میان انگشتان ما بگذرد. خواب دیدیم سینمای کم‌جان ما یتیم‌ شده است. امروز مناسب‌ترین زمان برای سخن گفتن از پدر سینماست و وای که چقدر دلم پُر است.»
پرستویی ادامه داد: «او با طنازی مختص خودش مرام و مسلکش را از جان و دل آموزش می‌داد. برای شخص من عزت‌الله انتظامی مُرادی بود که کلماتش را سُرمه چشم‌ می‌کردم. پس برای من شاگرد، استادی رفته است که دیگر کسی همانند او را نخواهم شناخت.»
این بازیگر گفت: «به یادش که می‌افتم حیرت می‌کنم از این همه صبوری ولی حتما به خاطر همراهی عزیزانش بوده است.»
پرستویی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جمشید مشایخی و محمد‌علی کشاورز و آرزوی سلامتی برای آنها گفت: «خاک استاد انتظامی را بقای عمر استاد نصیریان می‌کنم و از ایشان می‌خواهم به جایگاه آمده و صحبت کنند.»
علی نصیریان: او نمرده، زنده است
علی نصیریان هم با تشکر از مردم که در این مراسم حضور داشتند بیان کرد: «او متعلق به مردم است و این روح و جانی که در نقش‌هایش بود بر دل مردم نشست. او نمرده، زنده است، آن هم با کارهایی که کرد. آقای انتظامی انتظار نداشتم، اینجا برای تشییع بیایم. می‌خواستم اینجا با هم یک بار دیگر کار کنیم.»
نصیریان توضیح داد که انتظامی از او خواسته تا سر قبرش برای او آوازی بخواند: «یک شب با هم بودیم و من آوازی خواندم، او گفت که وقتی مُردم می‌خواهم ‌تو سر قبرم آواز بخوانی. حالا من هم می‌خوانم: دلُم تنگ و آسمان تنگ و...»
نصیریان پس از آواز کوتاهی با صدایی حُزن‌انگیز، گفت: «عزت جان من به عهدم وفا کردم اما تو بدجور ما را تنها گذاشتی.» او در ادامه به شروع همکاری و سابقه فعالیت عزت‌الله انتظامی در تئاتر اشاره کرد.
نصیریان با تاکید براینکه حس خاصی به این هنرمند داشته، گفت: «به نظرم عزت‌الله انتظامی یکی از رکن‌های اصلی سینمای جدید بود و امیدوارم نسل‌های بعد از ما موفق شوند؛ هر چند کسی نمی‌تواند جایگزین کسی شود ولی به لحاظ فرهنگی این اتفاق می‌تواند‌ بیفتد.»
معتمدآریا: او تاریخ ملی ایران است
فاطمه معتمد‌آریا در بخشی دیگر از این مراسم، گفت: «ما امروز کسی را بدرقه می‌کنیم که بیشترین انرژی ‌و نظم را به ما یاد داد، ‌پس دلیلی برای گریه کردن نیست چون او ماندگار مانده و هر جای شهر را که می‌بینم نشانه‌ای از او دیده می‌شود.»
این هنرمند ادامه داد: «عزت‌الله انتظامی مردی بود که همیشه در صدر نشست و یاد داد او را به عنوان هنرمند در صدر بنشانند. او تاریخ ملی ایران است پس برای تاریخ ملی ملت هیچ‌وقت گریه نکنیم.
‌او یگانه بود ‌و من در قلب خود گریه می‌کنم و برای هنرمندان هم آرزوی عمری‌ چون عزت سینمای ایران می‌کنم.»
وزیر ارشاد: انتظامی از دل مردم برخواست و مردمی بودنش او را ماندگار کرد
در ادامه سید‌عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی کوتاه گفت: «عزت‌الله انتظامی یکی از ستاره‌های هنر این آسمان بود. بیشتر از هفت دهه کوشید، درخشید و بر صدر نشست و در اوج ماند. انتظامی از دل مردم برخواست و مردمی بودنش او را ماندگار کرد.
او ریشه‌ در فرهنگ این مرز و بوم داشت که در گذشته متوقف نشد.
انتظامی با هنر زیست و هنرمندی خود را ارزان نفروخت، انتظامی نرفته و او همچنان با ماست.»
مجید انتظامی: از پدرم پرسیدم مردمی شدن چطور است؟ گفت عاشق شو
سپس مجید انتظامی با فریاد تسلیت مردم و بوسه بر تابوت پدرش به جایگاه آمد و گفت: «وقتی پس از هفتاد سال کار از پدرم می‌پرسیدم که مردمی شدن چطور است؟ می‌گفت عاشق شو. مردم را دوست داشته باش و من تمام تلاشم را برای این‌کار انجام داده و می‌دهم.»
فرزند این هنرمند اضافه کرد: «در این دو سه ماه برای اینکه پنج دقیقه بیشتر او را نگه دارم از این بیمارستان به آن بیمارستان می‌بردم ولی او جواهری بود که من‌ نتوانستم او را نگه دارم و حق پسری را ادا کنم.»
در پایان پرستویی با دعوت از حجت‌‌ الاسلام دعایی نماز میت را با همراهی مردم و هنرمندان بر پیکر عزت‌الله انتظامی خواندند. پس از پایان نماز، هنرمندان و مردمی که تعداد زیادی از آنها با عبور از میله‌ها به حیاط تالار وارد شدند لااله الا الله گویان پیکر عزت‌الله انتظامی را به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه کردند.
برای این مراسم محل جداگانه‌ای در حیاط تالار برای خانواده انتظامی و برخی هنرمندان و مدیران تدارک دیده شده که علاوه بر مجید انتظامی (پسر عزت‌الله انتظامی) به علی نصیریان، بهمن فرمان‌آرا، ابوالحسن تهامی، داریوش اسدزاده، محمد‌علی کشاورز، مسعود کیمیایی، احترام برومند، منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان، پرویز پورحسینی، نوید محمدزاده، احمد مسجد‌جامعی، سید‌محمد بهشتی، جمشید گرگین، شکرخدا گودرزی، ‌هادی مرزبان، پرویز پرستویی، فاطمه معتمدآریا، حبیب رضایی، پوری بنایی، باران کوثری، جهانگیر کوثری، رضا درمیشیان، مازیار میری، قطب‌الدین صادقی، شهراد روحانی، پوران درخشنده،سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمد مهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی وزارت ارشاد، شهرام ناظری، محمد‌باقر قالیباف، حسام‌الدین سراج، کیهان کلهر، هدیه تهرانی، شهرام کرمی (مدیر کل هنرهای نمایشی)، پیمان شریعتی، هنگامه قاضیانی، سیف‌الله صمدیان، امیرشهاب رضویان، رابعه مدنی، اصغر همت، حجت‌الاسلام محمد‌حسن ابوترابی‌فرد، مهوش وقاری، مجید قناد، احسان کرمی، مهتاب کرامتی، حبیب اسماعیلی، ایرج راد، اسماعیل خلج، محمدساربان و.... می‌توان اشاره کرد.
اطراف تالار وحدت توسط نیروهای انتظامی تحت کنترل بود تا نظم و آرامش در خیابان استاد شهریار برقرار شود.
از شامگاه شنبه ۲۷ مردادماه تدارکات لازم برای برپایی مراسم تشییع آقای بازیگر سینمای ایران انجام شد و برخلاف دیگر مراسم مشابه این بار، سن و محل قرارگیری سخنرانان در بیرون تالار وحدت و در خیابان گذاشته شده که البته دور آن نرده‌کشی شده تا از ازدحام مردم جدا باشد.
با وجود سختگیری زیاد برای ورود به تالار، چند نفری از بین میله‌ها به محوطه آمدند تا از هنرمندان عکس یادگاری بگیرند و این روند در طول مراسم مزاحمت‌هایی را برای هنرمندان ایجاد کرد.