لایحه بودجه نظامی 717 میلیارد دلاری آمریکا توسط ترامپ امضاء شد کاخ سفید در مسیر تقویت جنگ سرد

دولت چین خواستار آن شده است که ایالات متحده تفکر دوران جنگ سرد را کنار بگذارد و روابط تجاری خود با این کشور را از منظری درست و بی‌طرفانه بنگرد.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا با امضای لایحه بودجه نظامی ۲۰۱۹ این کشور به ارزش ۷۱۷ میلیارد دلار، آن را به قانون تبدیل کرد. طی چهار دهه گذشته این اولین بار است که لایحه یک ساله بودجه این چنین زود هنگام به قانون تبدیل می‌شود. وی پیش از امضای این لایحه گفت که قانون اختیار دفاع ملی مهمترین سرمایه‌گذاری در ارتش ما و جنگجویان ما در تاریخ مدرن است و من مفتخرم که سهم عمده‌ای در آن داشتم. خیلی سخت نبود. می‌دانید، به کنگره رفتم، گفتم این کار انجام شود و این کار را کردیم. قرار است ما طوری که هرگز نبوده است، ارتشمان را قدرتمند کنیم و این کاری است که کردیم.
امضای این لایحه توسط ترامپ که با حضور جمعی از مقامات ارشد کاخ سفید و کنگره آمریکا همراه بود در حدود 640 میلیارد دلار برای برنامه‌های دفاعی و 70 میلیارد دلار نیز برای عملیات‌های خارجی آمریکا اختصاص داده است. این قانون چندین مورد از اولویت‌های دولت آمریکا برای توسعه و ارتقای ارتش از جمله افزایش ۱۵ هزار و ۶۰۰ نیرو در تمام سطوح ارتش، نیروی دریایی‌، نیروی هوایی و تفنگداران دریایی را پوشش می‌دهد و همچنین از درخواست دولت آمریکا برای تامین ۷۷ جنگنده اف-۳۵ حمایت کرده و برای کشتی‌های مورد نیاز نیروی دریایی حتی فراتر از درخواست دولت رفته و مجوز خرید ۱۳ کشتی جدید را داده است.
به گزارش خبرگزاری هیل، رئیس جمهوری امریکا پس از امضای این لایحه گفت که ما تانک‌های فرسوده، هواپیماهای فرسوده و کشتی‌ها را با فناوری‌های فوق پیشرفته و کشنده جایگزین می‌کنیم و خوشبختانه به حدی قدرتمند می‌شویم که هیچ وقت مجبور به استفاده از آنها نخواهیم شد.


این قانون همچنین حقوق نیروها را ۲.۶ درصد افزایش می‌دهد که بالاترین میزان طی ۹ سال است. قانون اختیار دفاع ملی (NDAA) امسال به نام جان مک‌کین، رئیس کمیته سرویس های مسلح سنای آمریکا شد که به دلیل درمان بیماری سرطان نتوانست این لایحه را در کنگره پیگیری کند. لایحه‌ای که به امضا رسید، حاصل مذاکرات سنا و مجلس نمایندگان آمریکا بود، کنگره از درگیری احتمالی با ترامپ بر سر یک بند مربوط به غول ارتباطات مخابراتی چین موسوم به زدتی‌ای (ZTE) حذر کرد. نسخه اصلی این لایحه که سنا به تصویب رساند، شامل بندی می‌شد که به ترامپ اجازه نمی‌داد این شرکت را حفظ کند و همچنین این شرکت اجازه نمی‌یافت که فناوری‌ آمریکا را بخرد چون پیشتر به نقض تحریم‌های ایران و کره‌شمالی اذعان کرده بود.
همچنین با مذاکرات دو حزبی بندی مربوط به حذف یک میلیارد دلار از لایحه دفاعی که هزینه‌های اجباری مانند بیمه سلامت نیروها یا مزایای بازنشستگی را حذف می‌کرد، برداشته شد. لایحه‌ای که در نهایت به قانون تبدیل شد، شبیه نسخه‌ای است که مجلس نمایندگان آمریکا در ابتدا تصویب کرده بود. یکی دیگر از مواردی که در قانون نهایی حذف شده است، درخواست وزیر دفاع آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه آن دسته از کشورهای شریکی است که در گذشته تسلیحات روسی می‌خریدند اما اکنون خواستار خرید تسلیحات آمریکایی هستند. به گزارش ایسنا، جیمز ماتیس تاکید داشت این بند برای نزدیکی با هند، ویتنام و اندونزی ضروری است اما دموکرات‌ها نگران بودند که این مورد به کاهش تحریم‌ها علیه روسیه بینجامد. جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا همچنین موظف می‌شود تا طرحی را به کنگره تقدیم کند که مانع از دستیابی ترکیه به جنگنده‌های اف-۳۵ شود و این در صورتی است که آنها سامانه دفاع هوایی اس‌-۴۰۰ روسیه را خریداری کنند. انتقال جنگنده‌های مذکور هم به تکمیل ارزیابی پنتاگون از روابط آمریکا – ترکیه منوط شده است.
خشم چینی‌ها از لایحه دفاعی ترامپ
اکنون با امضای قانون اختیار دفاع ملی آمریکا، کنگره باید لایحه هزینه‌ دفاعی را به شکل جزء به جزء به تصویب برساند تا ارقامی که در آن قانون ذکر شده است، به واقعیت بدل شود. مجلس نمایندگان آمریکا یک لایحه هزینه‌ای پنتاگون را ماه ژوئن به تصویب رساند و انتظار می‌رود سنا رایزنی‌ها را به زودی آغاز کند.
اما، چنین افزایش بودجه‌ای توسط آمریکا که اکنون درگیر جنگ تجاری با متحدان سنتی خود است و نیز در مناطق حیاتی مانند خاورمیانه و شبه جزیره کره نیز دارای چالش‌هایی روز افزون است سبب شد تا کارشناسان مختلف نسبت به آن واکنش داشته باشد. از سوی دیگر اولین موضع‌گیری در این مورد را چینی‌ها انجام دادند.
وزیر بازرگانی چین اعلام کرد این کشور با دقت بندهای افزوده شده به این لایحه درباره «کمیته سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده» را به دقت بررسی خواهد کرد. وی افزود:‌ «طرف آمریکایی باید به شکلی بی‌طرف و منصفانه با سرمایه‌گذاران چینی برخورد کند و اجازه ندهد که بندهای مربوط به کمیته سرمایه‌گذاری خارجی، مانعِ همکاری شرکت‌های چینی و آمریکایی شوند.»
لایحه سیاست دفاعی تازه در آمریکا که با امضای دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور به قانون تصویب شد همچنین «رقابت بلندمدت استراتژیک با چین» را صدر اولویت‌های این کشور قرار داده است. این لایحه همچنین آمریکا را ملزم به تقویت توانِ دفاعی تایوان می‌کند،‌ کشوری که چین به نوعی آن را «حیات خلوت» خود به شمار می‌آورد.
دو شرکت ZTE وHuawei مدتهاست با ایالات متحده در زمینه فناوری‌های امنیتی و دفاعی همکاری می‌کنند اما سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره ادامه همکاری با این شرکت‌ها ابراز نگرانی کرده بودند چراکه از دولت چین سهامدار این شرکت‌هاست و همین امر خطر جاسوسی برای چین را از سوی این شرکت‌ها افزایش می‌دهد. به گزارش یورو نیوز، دولت چین خواستار آن شده است که ایالات متحده تفکر دوران جنگ سرد را کنار بگذارد و روابط تجاری خود با این کشور را از منظری درست و بی‌طرفانه بنگرد. گفتنی است، کاخ سفید پیش از این با افزایش محدودیت‌ تجاری با این شرکت‌ها مخالفت کرده و اقدامات پیشگیرانه علیه شرکت‌های چینی نیز در لایحه اخیر نیز پیش از آنکه این لایحه به رای نهایی قانونگذاران گذاشته شود تخفیف داده شده بود.