یک بام و دو هوای تجمعاتی اصولگرایان!

تجمع در اعتراض به وضعیت اقتصادی راهگشا نیست و مشکلی را حل نخواهد کرد، اما برخی به دلیل ناآگاهی و برخی با اهداف غیراقتصادی و تضعیف دولت به خیابان می‌آیند و اعتراض می‌کنند. اما نکته قابل تامل آنجاست که اکنون و در این برهه اصولگرایان در بوق و کرنا می‌کنند که اعتراض حق مردم است، اما در زمانی که دولت به این جناح تعلق داشت این اعتراضات را بر نمی‌تابیدند. نماینده شیراز در مجلس در این‌باره گفت: «نوعی دستپاچگی بین لیدرهای اصولگرا برای به دست گرفتن اعتراضات جهت بهره‌برداری سیاسی دیده می‌شود، اما نباید به بی‌ثباتی دامن زد بلکه می‌توان در مسائل مهم اقتصادی و سیاسی نظر مردم را از طریق صندوق‌های رأی جویا شد که آنها احساس می‌کنند در تصمیمات مشارکت دارند. این باعث می‌شود مردم پای تصمیمات بایستند در غیر این صورت نمی‌توان انتظار داشت که ما تصمیم بگیریم و آنها به تصمیم ما تن دهند. اگر از طریق صندوق‌های رأی صدای اعتراض مردم را بشنویم این مساله جلوی تجمعات اعتراضی را خواهد گرفت.» سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی با تاکید بر اینکه مسئولان در سطوح مختلف باید شرایط فعلی جامعه را برای مردم تبیین کنند، گفت: مردم به خیابان‌ها می‌آیند چون تصویر روشنی از آینده‌شان ندارند و نمی‌دانند که قرار است چه اتفاقی بیفتد. طبیعتا در این شرایط باید مسئولان در هر رده‌ای در شهرستان‌ها و استان‌ها بین تجمع‌کنندگان حاضر شوند و شرایط را برای آنها تبیین کنند. سیدحسین نقوی حسینی اظهار کرد: التهابات بی‌دلیل در بازار ارز و سکه و به دنبال آن گرانی لجام‌گسیخته در همه حوزه‌ها باعث فشار زیاد به مردم شده است، گرانی که هیچ توجیه و دلیل اقتصادی ندارد و مردم را سردرگم کرده است. وی افزود: طبیعتا در چنین شرایطی باید همه مسئولان از جمله رئیس‌جمهور و رئیس مجلس، وزرا، نمایندگان، استانداران و حتی ائمه جمعه و مسئولان سپاه بین مردم آمده و شرایط را به آنها توضیح دهند، این یک مطالبه جدی است که مسئولان با مردم صحبت کنند. مردم به دلیل فشارهای شدید اقتصادی اعتراض می‌کنند و فریاد می‌زنند، اعتراض حق آنهاست ولی باید مسئولان به آنها توضیح دهند که چرا این اتفاقات افتاده و چه اقداماتی در دست دارند.
چندصدایی‌ها
از سوی دیگر نماینده سابق مشهد در مجلس معتقد است که امام جمعه‌ها محل مراجعه مردم هستند و به همین دلیل مشکلات مردم را بیان می‌کنند. اما در عرصه بین‌الملل باید از کشور یک صدای واحد در عرصه بین‌المللی شنیده شود نه اینکه یک نفر تقابل و یک نفر مذاکره را مطرح کند. چندصدایی‌ها حتما به زیان کشور است. جواد آرین‌منش با اشاره به اینکه مشی سیاسی امام جمعه مشهد این است که نسبت به مسائلی که در مجلس، دولت و دستگاه قضائی اتفاق می‌افتد واکنش نشان می‌دهد، گفت: در چند روز گذشته یک صدایی در کشور حاکم شد و همه به دنبال وحدت بودند اما قاعدتا فراخوان رئیس‌جمهور به مجلس، طرح سوال از رئیس‌جمهور و حرکت‌هایی که از مردم دعوت می‌کند که علیه دولت شعار دهند شکاف‌ها را عمیق‌تر می‌کند و مشکلات مردم را حل نخواهد کرد.
تصویب طرح دو فوریتی


بدون شک اعتراض حق مردم است اما اعتراضی که در چارچوب مشخص باشد و بی‌قانونی نباشد. رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب طرح دوفوریتی برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها را در شرایط فعلی و با اعتراضات موجود به وضعیت اقتصادی بسیار مهم خواند و گفت: در شرایطی که قانون اساسی تجمعات را به رسمیت شناخته است عمل به قانون امری ضروری است. حجت‌الاسلام احمد مازنی درباره لزوم حضور مسئولان در بین تجمع‌کنندگان به وضعیت اقتصادی، گفت: فکر نمی‌کنم حضور مسئولان بتواند پاسخگوی اعتراضات مردم باشد چون در وهله اول باید مشخص شود که چه کسی و یا گروهی فراخوان برگزاری تجمع را داده و چه کسانی به آن فراخوان پاسخ دادند. وی با اشاره به گذشت بیش از چهار ماه از ارائه طرح دوفوریتی برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها به هیات رئیسه مجلس، گفت: با توجه به شرایط اخیر لازم است هیات رئیسه هرچه سریع‌تر این طرح را در جهت اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار دهد، طرحی که نتیجه آن مسئولیت‌پذیری تجمع‌کنندگان، دولت، نیروی امنیتی و پلیس خواهد بود. اینکه آزادی بیان و آزادی پس از بیان تامین شود نه اینکه شاهد تجمع‌هایی باشیم که مشخص نیست از کجا فراخوان داده شده و چه کسانی به آن پاسخ می‌دهند. مازنی به جزئیات این طرح اشاره و اظهار کرد: ما بعد از حوادث دی ماه این طرح را در چهار فصل تهیه کردیم، فصولی که شامل کلیات، وظایف مردم و مسئولان در تجمعات و تخلفات احتمالی است. وی افزود: در این تجمعات شاهد سر دادن شعارهای ساختارشکنانه و آشوب‌گرایانه هستیم، همچنین به فضاهای مذهبی و مقدس تعرض می‌شود. طبیعتا کسی که به گرانی معترض است دیگر به مسجد و حوزه علمیه حمله نمی‌کند و یا جایی را آتش نمی‌زند، این کارها همه هنجارشکنی است.