اصل ۵۹ قانون اساسی بر ای تثبیت نظام است

مگر به کمر اصل ۵۹ قانون اساسی بیل خورده است که از آن استفاده نکنیم
امروز کسی ادعای مذاکره می کند که از پشت میز مذاکره خارج شده است
مردم ایران از عملکرد مقامات آمریکا و رفتار دولتمردان خود در بحث مذاکره آگاهند
هدف اصلی ترامپ از ترک برجام، تحریک ایران به خروج از برجام و گرفتن دستاوردهای ما بود


ایران امروز کشور مورد اعتماد جهان است
طرف‌های برجام قول داده اند به تحریم‌ها بی اعتنا باشند و نسبت به فروش نفت و روابط بانکی بایستند
ما با همین دولت آمریکا هم مذاکره کردیم، ولی خود آن‌ها مذاکره را ترک کردند
چین و روسیه روابط مستحکم‌تری با ما دارند؛ خواهان روابط گسترده تر با اروپا و جهان هستیم
مشکلات سیستم بانکی ساختاری و مزمن است
با شروع دولت یازدهم و رویکرد تعامل سازنده، سال‌ها نرخ ارز تقریبا ثابت ماند
سوء استفاده عده ای در نا آرامی های دی، پیام نادرستی برای ترامپ فرستاد
بسته جدید ارزی، رانت را محدود می کند
فهرست کالاهایی که دولت با ارز رسمی برای مردم تامین می کند اعلام می شود
تمام دستگاه‌های نظارتی کشور بر تامین کالاهای مورد نیاز مردم از مبدا تا مقصد نظارت می کنند
بازار، تعیین کننده قیمت ثانویه ارز خواهد بود
ارز تمام صادرات غیر نفتی و حتی فرآورده های نفتی وارد بازار ثانویه می شود
هر کس ارز در بانک سپرده کند، بانک مرکزی پرداخت اصل و سود آن به همان ارز را تضمین می کند
ارز، آبروی ملی ما هم هست؛ مردم و دولت باید در کنار هم آن را مدیریت و حفظ کنند
مردم عزیز مطمئن باشند دولت تمام توان خود را در کنار قوای دیگر برای مدیریت اقتصاد گذاشته است
ترامپ باید حداقل به دوران قبل خودش برگردد تا منافع آمریکا و جهان بهتر تامین شود
پایان تحریم دست ماست؛ اگر از هم فاصله بگیریم تحریم طولانی تر می شود
روند منطقه به سمت امن تر شدن است
نیروهای خارجی ناچار به خروج از سوریه هستند
عربستان و امارات به این نتیجه خواهند رسید که مشکل یمن راه حل سیاسی دارد
ایران همواره طالب صلح و نگهدارنده آن در منطقه بوده و هست
برای اصلاح روابط یکی دو همسایه با خودمان آماده ایم
مردم متحدند؛ جنگی ایران را تهدید نمی کند
آگاهم؛ مردم امسال با مشکلات فراوانی در زندگی مواجه اند
برای فضای مجازی و اطلاع از نظرات مردم وقت می‌گذارم
برنامه دولت و نظام ایران صلح است؛ با ایستادگی بر استقلال و منافع خود نتیجه مثبت می گیریم
هر چه جمهوریت و اسلامیت را بهتر حفظ کنیم؛ نظام هم مستحکم‌تر می شود
اگر همه اصول قانون اساسی اجرا شود، نظام هرگز صدمه نخواهد دید
هر گاه مردم احساس کنند در برابر فساد خط قرمزی هست، نظام تضعیف می شود
مردم بیشتر از همه خواهان اسلام، ایران، استقلال و منافع ملی خود هستند
ملت ایران از عمق جان نسبت به منافقین و تروریست‌ها نفرت دارند
نظام امروز از همیشه مستحکم‌تر است
در برجام فقط به فکر روابط اقتصادی و معیشت بهتر مردم بودیم
رونق بورس و صادرات نشانه هدایت درست نقدینگی است
دولت بیشتر به فکر اقشار ضعیف خواهد بود؛ بسته حمایتی جدیدی اجرا خواهد شد
تلاش دولت، متعادل شدن بازار ارز در روزهای آینده است
محبوبیت من مهم نیست؛ خدمت به مردم اهمیت دارد
همان روحانی 96و همچنان به تعامل سازنده معتقدم
وظیفه دارم در برابر متکبر و کسی که با مردم ایران ناروا صحبت و رفتار می کند، بایستم
ترامپ آغازگر و مسئول عدم تعامل، تهدید و فشار است
سرانجام بعد از مدت‌ها رييس‌دولت در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم ایران اسلامی، ضمن تشریح برنامه‌های دولت در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، مواضع کشورمان را درباره تازه ترین مسائل منطقه‌ای و بین المللی تبیین کرد. حسن روحانی در ابتدای این گفت و گوی تلویزیونی که دوشنبه شب برگزار شد، با تبریک روز خبرنگار به همه خبرنگاران رسانه های همگانی، به پرسشی درباره مواضع آمریکا در قبال ایران و از جمله پیشنهاد مذاکره ، پاسخ داد و اظهارداشت: مقامات آمریکایی سخنان متناقضی می‌گویند.
رييس‌دولت با بیان اینکه مردم ما در طول سال‌های گذشته تجربه بسیار خوبی هم از مقامات آمریکایی و هم از دولتمردان ایران دارند، گفت: کسانی که امروز دولت را در ایران در اختیار دارند از ابتدا شعارشان تعامل، مذاکره، گفت‌وگو و میز مذاکره بوده و بر همین مبنا هم پیش رفته اند و حتی با آمریکایی‌ها و بقیه مذاکره کرده اند. ما در طول دو سال به صورت مداوم مذاکراتی داشتیم که به نتیجه‌ای رسید که کم و بیش آمریکایی‌ها اجرا می‌کردند و بقیه متعهد بودند و ایران هم کاملا متعهد بود.
روحانی با تاکید بر اینکه مذاکره یک مبانی دارد ، تصریح کرد: کسی که ادعا می‌کند و می‌گوید من تمایل به مذاکره دارم، باید این مبانی مذاکره را رعایت کند. اولین آن‌ها صداقت است که دو طرف باید باور داشته باشند و همچنین به نتیجه رسیدن مذاکره است. کسی که امروز ادعای مذاکره می‌کند، بدون مذاکره از همه تعهدات بین‌المللی از معاهده پاریس گرفته تا تعهدات تجاری‌اش با دیگر کشورها خارج شده است و مخاطب این حرف‌ها دولت ایران نیست تا دولت ایران بخواهد جواب بدهد. آن‌ها به ما در این مذاکره خطاب نمی‌کنند به دلیل اینکه آن‌ها از نتیجه مذاکره و از پشت میز مذاکره خارج شدند.
رییس جمهور با بیان اینکه همزمان با تحریم مذاکره چه معنایی می‌خواهد داشته باشد، اظهارداشت: اگر کسی در برابر فردی که رقیب یا دشمن‌اش است، از چاقو استفاده می‌کند و چاقو را به بازوی طرف فرو می‌برد و می‌گوید ما می‌خواهیم با هم مذاکره کنیم و حرف بزنیم پاسخ آن این است که ابتدا چاقویش را در بیاورد و کنار بگذارد و سر میز مذاکره و منطق مذاکره بیاید.
روحانی خاطرنشان کرد: به نظر من مخاطب آن‌ها این است که بخواهند در جنگ روانی، مردم ایران را دچار تردید بکنند و از آن برای انتخابات کنگره در ماه‌های آینده استفاده کنند. بنابراین حرف‌های ترامپ برای بهره‌برداری داخلی برای انتخابات کنگره یا برای جنگ روانی با مردم ایران است والا حتی در دولت جدید هم با آمریکا مذاکره کردیم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، 1+5 با وزیر خارجه ما مذاکره کردند و وزیر خارجه آمریکا آقای تیلرسون هم مذاکره کردند و بعد هم در اروپا مذاکره کردند، کسی که از مذاکره خارج شده و به مذاکره پشت کرده ، ترامپ و دولت ترامپ است و کاری هم که انجام می‌دهد، کاری است که علیه ملت ایران و منافع ملی ایران است، بنابراین اگر صداقت باشد، ایران همواره از مذاکره استقبال کرده است.
رييس‌دولت با بیان اینکه صداقت درخواست مذاکره با اعمال تحریم معنی ندارد، گفت: اگر کسی صادقانه می‌گوید مذاکره می کنم تا به نتیجه برسم آن وقت تحریم علیه کودکان ایرانی، علیه بیماران، بزرگسالان و مردم ایران با مذاکره، متناقض است و مصداق ضرب المثل ایرانی است که قسم حضرت عباس(ع) را باور کنم یا دم خروس را. کسی که تحریم می‌کند و مردم ایران را تحت فشار می‌گذارد و هر روز افرادی را می‌فرستد تا تشویق کنند که دیگران هم با ایران تعامل نداشته باشند، در واقع فشار ترامپ علیه ملت ایران نیست علیه همه شرکت‌های خارجی است که با ایران در حال فعالیت هستند. بنابراین این دو با هم سازگار نیست.
روحانی تصریح کرد: من پیش شرطی ندارم اگر دولت آمریکا امروز آماده است، ما درباره نحوه پرداخت غرامت هایی که باید به ملت ایران از سال 32 تا به حال به خاطر مداخلاتش در زندگی مردم در کشور ایران پرداخت کند، مذاکره کنیم. ما آماده‌ایم که بدانیم به چه صورت و در چند قسط و چگونه می‌خواهد این غرامت‌ها را پرداخت کند. آمریکا بدهکار ملت ایران است و به‌خاطر مداخلات متعددش در کشور ایران هم بدهکار عذرخواهی و هم بدهکار غرامت است. بدهکاری‌اش را پرداخت کند ما همواره اهل مذاکره در تاریخ بودیم و هستیم.
مجری پرسید: آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند. شبی که آقای ترامپ فرمان خروج از برجام را امضا کرد، جنابعالی با مردم صحبت کردید و به اروپایی ها مهلتی دادید که در آن مهلت تعهداتی که آمریکایی‌ها در برجام داشتند و تبعا با خروج نمی‌توانستند انجام دهند را جبران کنند و بگویند که به چه صورت می‌خواهند جبران کنند. با گذشت این چند ماه به جز بیانیه‌های سیاسی که اروپایی‌ها دادند، آیا تعهدات قابل قبولی از طرف اروپایی‌ها می‌بینید و فکر می‌کنید که منافع برجام الان به گونه ای است که ما همچنان در برجام باقی بمانیم و موضع اخیر ما در این زمینه چیست؟
رييس‌دولت در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها ابتدا بدنبال این بودند که دیگر کشورهای 1+5 را با خودشان همراه کنند و به همین دلیل هم ترامپ در 22دی پارسال از شرکایش خواست که آن‌ها هم بیایند و مذاکره مجدد راجع به برجام را با شرایطی که مطرح کرده بود شروع کنند که در این امر موفق نشد و کسی به آن پاسخ مثبت نداد و ناچار شد بگوید تنهایی از برجام خارج می‌شوم و در اردیبهشت از برجام خارج شد.
روحانی اظهار داشت: هدف آمریکا این بود زمانی که از برجام خارج می‌شود ایران هم بلافاصله از برجام خارج شود تا بتواند پرونده را به شورای امنیت ببرد؛ ما در برجام یک دستاوردی داریم و آن قطعنامه 2231 است که این قطعنامه اولااتحریم‌های قبلی را ملغی می‌کند، ثانیا همه کشورها را دعوت می‌کند که از برجام پشتیبانی بکنند و آنچه در برجام توافق شده است در شورای امنیت سازمان ملل، به عنوان یک سند و پیمان بین‌المللی مستحکم شده است.
رييس‌دولت با بیان اینکه ترامپ می‌خواست همه این دستاوردها را از ما بگیرد، گفت: آمریکا نمی‌خواست به تنهایی برای تحریم روبه‌روی ایران بیاید بلکه او می‌خواست همه دنیا را وادار به تحریم ایران کند. همین الان هم دنیا را به تحریم دعوت می‌کند اما در این کار ناموفق بوده است. یعنی هم اروپایی‌ها مخالفت کردند و همین امروز هم در اولین قدم تحریم آمریکا، اروپایی‌ها در برابر آمریکا ایستادگی کردند و آن قانون ممانعت از تحریم یا انسداد را اعلام کردند و گفتند هرشرکتی که با ایران کار می‌کند اگر بخواهد حرف آمریکا را در تحریم قبول بکند و ایران را تحریم کند اروپا او را تحریم می‌کند.
روحانی با اشاره به اینکه اروپا امروز روبه‌روی آمریکا ایستاده در حالی که همیشه متحد آمریکا بوده است، افزود: ما امروز در سراسر جهان تنها نیستیم یعنی همه کشورهای جهان به جز چند کشور معدود حامی و طرفدار ایران هستند و ایران را به عنوان، متعهدی که قابل اعتماد است و به عنوان کشوری که در هر تعهدی قابل اعتماد است، می‌شناسند.
رييس‌دولت گفت: مهلتی که دادیم بر این مبنا بوده که دیگران یعنی پنج کشور دیگر بتوانند این تحریم یعنی فشار آمریکا را جبران کنند و با آن برجام حفظ شود.
روحانی در پاسخ به این سوال که آیا رفتارشان به نظر شما قابل قبول بوده است؟ خاطرنشان کرد: از نظر سیاسی، به نظر من سنگ تمام گذاشتند. یعنی موضع گیری کردند، حرف زدند، مقررات وضع کردند و به صراحت کار آمریکا را غیرقابل قبول دانستند و نه تنها آن‌ها بلکه بقیه جهان هم به همین صورت است؛ اما در مقام عمل و اینکه آن‌ها برنامه‌ریزی بکنند که چگونه می‌خواهند این را جبران کنند یک قدم‌هایی را برداشتند و در این زمینه در سفر به اروپا با اروپایی‌ها و با چین و روسیه از نزدیک مذاکره کردیم و همه این‌ها قول‌شان بر این است که ما به تحریم اعتنا نخواهیم کرد.
رييس‌دولت اظهار داشت: مشکل آن‌ها شرکت‌هایی است که ممکن است بر اثر فشار آمریکا تحت تأثیر این تحریم قرار بگیرند. بنابراین ما هنوز منتظر اقدامات عملی اروپا هستیم. در این راستا بناست جلسه‌ای در اواخر ماه آگوست بین ایران و پنج کشور دیگر و مخصوصا اتحادیه اروپا در اروپا و بعد در حاشیه اجلاس سازمان ملل در سطح وزرا برگزار شود.روحانی تاکید کرد: اساس تحریم برمی‌گردد به سه ماه آینده که آمریکا می‌خواهد در نفت و بانک وارد عمل شود؛ تحریم‌های امروز غیر از بانک و نفت است و قولی که اروپا ، چین و روسیه به ما دادند این است که بتوانند ایستادگی کنند، هم برای فروش نفت و هم برای اینکه روابط بانکی ما با دنیا بتواند حفظ شود.رييس‌دولت در پاسخ به این پرسش که آیا در ادامه برجام، چین و روسیه به اندازه اروپایی‌ها به تعهدات‌شان عمل می‌کنند یا نه و اینکه آیا براساس مصالح و منافع ملی با این‌ها کار می‌کنیم، اظهارداشت: برای ما در روابط خارجی منافع ملی مهم است. رابطه‌ای که با روسیه یا با چین داریم، با اروپا قابل مقایسه نیست، با چین رابطه بیشتر و بهتری داریم. یعنی امروز چین است که در زمینه هسته‌ای رآکتور اراک را بر مبنای تعهد برجامی خودش دنبال می‌کند و به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری با ما معامله می‌کند.
روحانی اضافه کرد: در مذاکراتی که در حاشیه اجلاس سازمان شانگهای با مقامات چینی داشتم آن‌ها متعهد بودند به اینکه به روابط خودشان با ایران ادامه دهند و روابط را حفظ کنند. ممکن است تفاوت هایی از نظر اجرای تعهدات، بکند، اما در عین حال هم چین و هم روسیه به صراحت می‌گویند که ایستادگی کرده و به تعهدات‌شان عمل می کنند و قراردادها را اجرا می‌کنند و شما دیدید در قرارداد توتال وقتی توتال اعلام کرد که خارج می‌شود ، شرکت چینی اعلام کرد که ادامه می‌دهم .رییس جمهور خاطرنشان کرد: برای شرایط جدید در دولت یازدهم و سال اول دولت دوازدهم ، روند ما به این گونه بود که ابتدا که دولت را شروع کردیم ارز کاهش پیدا می‌کرد و چاره‌جویی می کردیم .مردم یادشان است که ريیس وقت بانک مرکزی آقای دکتر سیف آمد به مردم گفت قیمت دلار سه هزار تومان است ولی هر چه می‌گفت دوباره قیمت دلار دو هزار و 700 تومان می‌شد دلیلش این بود که مردم به آینده امیدوار و خوش‌بین بودند و می دانستند که روابط ما با دنیا در حال بهتر شدن است، سرمایه‌ها وارد کشور می‌شود و شرایط اقتصادی برای فعالیت اقتصادی بیشتر می‌شود.وی افزود: این حالت بود که قیمت ارز را هم متعادل کرده بود البته در روند مذاکره هم برخی منابع ارزی ما آزاد شد. هم در توافق موقت و توافقات بعدی مقداری ارزهای ما آزاد می‌شد و همه این‌ها دست به دست هم داده بود و این شرایط را به وجود آورده بود.رییس جمهور خاطرنشان کرد: این جریانات با اردیبهشت و اعلام خروج آمریکا از برجام همزمان شد و این دو در کنار هم قرار گرفت. بعد از اردیبهشت یعنی در خرداد، ما به این ذهنیت رسیدیم که روند بسته پیشنهادی ارز در شرایط فعلی دیگر کارآیی ندارد، هم شرایط جدیدی که ما الان پیدا کردیم و هم سوء استفاده‌هایی که انجام می‌گیرد. این سوء استفاده‌ها را اگر از لحاظ سازوکار و مدیریتی نتوانیم کنترل کنیم با دادگاه و پلیس امکان پذیر نیست. با بخشی می‌شود برخورد کرد ولی نمی‌شود همه موارد را کنترل کرد.
روحانی تصریح کرد: اگر همه اصول قانون اساسی را با دقت اجرا کنیم و مردم بدانند که پای صندوق آرا آزاد هستند که رای خود را به صندوق بیندازند، هیچ‌گاه نظام صدمه نخواهد دید اما اگر خدای نکرده مردم ببینند که در جامعه فسادی وجود دارد و ما با آن برخورد نمی‌کنیم، یا خدای نکرده می‌خواهیم در انتخابات فرد یا حزب خاصی را حاکم کنیم نتیجه تغییر خواهد کرد.
وی افزود: اگر ما دموکراسی را تعمیق ببخشیم و در همه زمینه‌ها به خواست مردم توجه کنیم و حتی اگر روزی در مساله‌ای مهم در کشور با اختلاف نظر مواجه شدیم، چرا پای صندوق‌های آرا نرویم؛ مگر به کمر اصل ۵۹ قانون اساسی بیل خورده است که از آن استفاده نکنیم. اگر روزی نیاز به اجرای این اصل شد بر اساس مقرراتی که قانون اساسی تعیین کرده، باید به صندوق‌ آرا مراجعه کنیم.
رییس‌جمهوری با بیان اینکه مسائل عادی در مجلس تصمیم‌گیری می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر مساله مهم و بسیار مهم در هر حوزه‌ای مطرح شد، اصل ۵۹ پیش‌بینی شده است و این برای تثبیت نظام است. این اصل نظام را تثبیت می‌کند.