جلسه مدیران شهرداری با همایون شجریان برای برگزاری کنسرت خیابانی؛

پیشنهاد برگزاری کنسرت خیابانی همایون شجریان مورد توجه مسوولان شهرداری تهران و وزارت ارشاد قرار گرفته است. در همین رابطه جلسه‌ای بین این خواننده موسیقی سنتی و مدیران شهرداری برگزار و مقرر شد ملزومات برگزاری این کنسرت که احتمالا اولین در نوع خودش باشد مورد بررسی قرار گیرد.
یک رویداد هنری می‌تواند به همدلی و انرژی‌مان کمک کند
همایون شجریان هم با اشاره به دلیل درخواست خود برای برگزاری کنسرت خیابانی گفت: «سه سال پیش برای کسانی که تا به حال امکان دیدن کنسرت نداشته‌اند و اغلب در نقاط کم‌امکانات شهرها زندگی می‌کنند درخواست اجرای کنسرت خیابانی دادم که به دلایلی برگزاری آن میسر نشد. دغدغه برگزاری این کنسرت تا به امروز با من ماند. امروز به دلیل دیگری که می‌دانید این دغدغه مطرح شد. البته به هر حال صورت مساله، یعنی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، سر جای خودش هست. این مسایل تا حل نشود نارضایتی جامعه پابرجاست، اما یک رویداد هنری می‌تواند به همدلی و انرژی‌مان کمک کند.»
شجریان ضمن مقایسه برگزاری کنسرت در سالن و فضای باز گفت: «سال‌هاست در برگزاری کنسرت تجربه کسب کرده‌ام؛ چه زمانی که در رکاب پدر بودم و چه حالا که کنسرت‌های مستقل خود را در ایران یا خارج از کشور برگزار می‌کنم. به همین دلیل می‌دانم که شرایط کار و برگزاری چگونه است. بنابر‌این درک می‌کنم که مهم‌ترین اقدام در ساز‌و‌کار برگزاری کنسرت خیابانی با جمعیت گسترده برقراری امنیت، آسایش و راحتی عبور و مرور مردم باشد، که از دیدگاه اینجانب با یک همکاری چند‌جانبه و همدلانه کاملا قابل انجام است.»


برگزاری با هوشمندی کامل
رییس سازمان زیباسازی، در این جلسه ضمن اعلام حمایت و همکاری شهرداری تهران از برگزاری کنسرت خیابانی همایون شجریان، گفت: «زمانی که ایده برگزاری این کنسرت از سوی آقای شجریان مطرح شد حوزه فرهنگی شهرداری تهران از جمله مرکز ارتباطات، معاونت فرهنگی و اجتماعی و سازمان زیباسازی به اتفاق به این نتیجه رسیدیم که برگزاری کنسرت خیابانی در این شرایط می‌تواند یک اتفاق مثبت باشد و شهرداری تهران به عنوان مجری اصلی می‌تواند نقش‌آفرینی کند. از سوی دیگر چون تاکنون چنین رویدادی برگزار نشده، این دغدغه جدی ماست که این کنسرت باید با هوشمندی کامل برنامه‌ریزی شود تا این ایده الگو و سرمشق کارهای بعدی باشد.»
برزین ضرغامی به نیاز مشارکت گسترده همه دستگاه‌ها و مردم در برگزاری این کنسرت اشاره کرد و گفت: «تنها بخشی از مقدمات این رویداد مربوط به شهرداری تهران می‌شود. بخش مهم و اصلی آن مربوط به شما در جایگاه هنرمند است و بخشی دیگر مربوط به سازمان‌ها و نهادهای دیگر و همین‌طور حضور مردم است. باید در جلسات دیگری که برگزار می‌کنیم سهم عناصر دیگر را بررسی کرد تا این حرکت مردم‌محور در عرصه موسیقی ادامه‌دار باشد.»
موافقت شفاهی با کنسرت خیابانی همایون شجریان
حجت نظری (عضو شورای شهر تهران) در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به پیگیری‌هایش برای برگزاری کنسرت خیابانی و رایگان همایون شجریان اظهار کرد: پس از طرح این پیشنهاد از سوی همایون شجریان، در نامه‌ای به سیدمجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) خواستار صدور مجوز برگزاری این کنسرت در یکی از بوستان‌ها و فضاهای باز شهر تهران همچون بوستان ولایت، پارک آزادگان، پارک سرخه‌حصار و میدان مشق شدم. نظری با بیان اینکه مجموعه شورای شهر و شهرداری از این پیشنهاد استقبال کرده‌اند، گفت: در پیگیری‌های شفاهی انجام شده نیز از سوی وزارت ارشاد به من اعلام کردند که با برگزاری این کنسرت مخالفتی وجود نداشته و مجوز آن صادر خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تا برگزاری این کنسرت و اجرای آن، مساله را پیگیری خواهم کرد، افزود: امیدوارم در ادامه روند صدور مجوز نیز مشکلاتی ایجاد نشود که البته با توجه به استقبال خوبی که از این پیشنهاد صورت گرفته، بعید می‌دانم که مشکلی در اجرای این کنسرت به وجود آید.
نظری اضافه کرد: این موضوع را با استاندار تهران به عنوان رییس شورای تامین نیز در میان گذاشته و پیگیری خواهم کرد، در این زمینه مکاتباتی نیز با استانداری خواهیم داشت.
او درباره پیشنهاد برخی دیگر از خوانندگان درباره اجرای کنسرت رایگان نیز گفت: مدیریت شهری از هر اقدامی که سبب افزایش نشاط اجتماعی و ارتقای شادی مردم در چارچوب قوانین و عرف جامعه شود، استقبال خواهد کرد.
دوگانگی شهرداری در برخورد با موسیقی
برگزاری کنسرت موسیقی خیابانی همایون شجریان در حالی به موضوع روز مدیریت شهری بدل شده که تنها چند روز پیش تصویر تابلویی در ابتدای یکی از بوستان‌های تهران جنجال به پا کرد. تابلویی که ورود ساز را در کنار قلیان و حیوانات به پارک ممنوع کرده بود. در همین رابطه حمید‌رضا نوربخش مدیر‌عامل خانه موسیقی نسبت به این موضوع عکس‌العمل نشان داده است.
حمیدرضا نوربخش بیان کرد: ما همیشه شاهد درخواست مسوولان مبنی بر ساماندهی بخش موسیقی بوده‌ایم؛ به همین دلیل خواهش ما از مسوولان شهرداری، شهری و وزارت ارشاد این است که در تعامل با یکدیگر این مساله را ساماندهی کنند تا مردم بتوانند از ظرفیت موسیقی در فضای شهری استفاده کنند.
او افزود: در فضای پارک‌هایی که در تمام دنیا وجود دارد، می‌بینیم که استیج‌هایی حتی به شکل گروهی ایجاد می‌کنند تا مردم جمع شوند، موسیقی را ببینند و بشنوند یا با آن ورزش ‌کنند، این موضوع به تخلیه انرژی، آرامش و تلطیف روح مردم کمک می‌کند. اگر ما در فضای شهری موسیقی داشته باشیم به معنای واقعی کاهش خشونت را خواهیم داشت که در پژوهش‌های مختلف اثبات شده است.
مدیر‌عامل خانه موسیقی خواستار آن شد که به این مساله فکر و این موضوع ساماندهی شود تا ما هم بتوانیم در فضاهای مختلف به طوری که برای کسی مزاحمت ایجاد نشود، موسیقی را اجرا کنیم زیرا تابلوهایی که به ممنوعیت ورود آلات موسیقی، سگ و قلیان به پارک‌ها اشاره دارد و در فضای شهری نصب شده، مایه تعجب و شگفتی است.
نوربخش ادامه داد: در جلساتی با مسوولان شهرداری و سایر نهادها اصرار داشتیم که موسیقی را همه‌گیر کنیم تا در مجامع مختلف شنیده و اجرا شود. طبیعتا می‌توان در این زمینه نظارت هم داشت اما چنین چیزی پذیرفته نیست که تابلوهایی را ببینیم که آوردن ساز در پارک را ممنوع کرده باشد! مگر ساز چه مشکلی دارد؟
او گفت: ما نسل جوانی داریم که فارغ‌التحصیل موسیقی هستند و می‌خواهند اشتغال داشته باشند؛ مساله‌ای که در تمام دنیا هم وجود دارد. بخشی از نوازندگان موسیقی ما در فضاهای مختلف از جمله متروها و پارک‌ها با اجرای موسیقی، فضا را تلطیف می‌کنند. اگر این اتفاق زمانی بخواهد هنجارشکنی، منع رفت و آمد یا مشکل ایجاد کند طبیعتا می‌توان برای آن چاره‌اندیشی کرد.